OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (Mitroglou 92')


Με ένα εκπληκτικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου, στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έφυγε με το 1-0 από την Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και έφτασε την διαφορά στους 15 πόντους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Με νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα, με τον Μίτσελ να ντεμπουτάρει και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από την Τρίπολη χάρη σε ένα τέρμα του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» «πάτησαν» τον Αστέρα, ο οποίος τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 53’ και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο φινάλε με τον Μπαρτολίνι, αλλά του αρνήθηκε το γκολ ο Μέγιερι.

Με το δεξί το ντεμπούτο για Μίτσελ, ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα όταν το χρειαζόταν. Στους 15 βαθμούς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπέρασε τον Αστέρα. Κακές εμπνεύσεις από τον Τσιώλη, ο οποίος άφησε εκτός και Ουσέρο και Αλβάρες, πράγμα που δεν του βγήκε. Τέλος το εντός έδρας αήττητο για τους Τριπολιτσιώτες.

Πώς έπαιξε:

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Παπάζογλου πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Φέισα και ο Φετφατζίδης ξεκίνησαν βασικοί. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σερραίος αμυντικός δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στην άμυνα. Ο Φέισα με τον Μανιάτη και τον Μασάντο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Φετφατζίδης και Αμπντούν δίπλα στον Τζεμπούρ.



Η έλευση του Μίτσελ έφερε… άνεμο αλλαγή στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά σχεδόν την ίδια φιλοσοφία εμφανίστηκαν στο παιχνίδι έτοιμοι να επικρατήσουν από την αρχή και να φύγουν με το τρίποντο από την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά η έμπνευση του Τσιώλη να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Αλβάρες και Ουσέρο και να χρησιμοποιήσει τους Φορμίκα και Κουρμπέλη, του έπιασε κατά το ήμισυ. Ο Αργεντινός ντούμπλαρε, με τον Πιπίνη, το μαρκάρισμα είτε του Φετφατζίδη, είτε του Αμπντούν, ενώ αντίθετα ο Κουρμπέλης εκτός από τα πολλά νεύρα που είχε δεν έδειξε κάτι άλλο.

Τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία, να έχει την κατοχή, όμως τελικά δεν έφτασαν στο γκολ, παρά τις κάποιες καλές ευκαιρίες που είχαν. Αντίθετα, ο Αστέρας δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον Μέγιερι, ενώ έχασε και τον Περόνε στο 34’. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, όμως με αρκετά νεύρα που προκάλεσαν κάποια φάουλ των παικτών του Τσιώλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο πιεστικός από τον Ολυμπιακό. Πίεση ψηλά, ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πολλές φάσεις από τα άκρα συνέθεταν το σκηνικό, το οποίο έγινε πιο έντονο από την στιγμή της αποβολής του Σανκαρέ μόλις στο 53’. Το γκολ όμως δεν ερχόταν για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος από τον πάγκο προσπαθούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα με την είσοδο των Μήτρογλου, Βλαχοδήμου και Ιμπαγάσα.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Αστέρας, παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να σκέφτεται περισσότερο την επίθεση. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο και με ένα εξαιρετικό τέρμα του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις έφυγε με το τρίποντο και από την Τρίπολη, σπάζοντας το αήττητο των Αρκάδων και ανοίγοντας την διαφορά στους 15 πόντους, από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. 


Ο Μήτρογλου έσωσε τον Ολυμπιακό, έσπασε και την παράδοση που κυνηγούσε τον Μίτσελ σε κάθε ντεμπούτο του. Ποια ήταν αυτή; Ο Ισπανός δεν κέρδιζε ποτέ σε πρεμιέρα του σε πάγκους!  


Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», το πρώτο του ματς ως προπονητής το έδωσε στις 13 Αυγούστου 2005 στα προκριματικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Ηταν με τη Ράγιο Βαγιεκάνο κόντρα στην ερασιτεχνική Ράπιδο Μπούθας. Το ντεμπούτο του ήταν τραγικό αφού η Ράγιο έχασε 1-0! Πέρασε βέβαια στη ρεβάνς (2-0), αλλά εκείνη η ήττα του έχει μείνει στη μνήμη. Πάντως, στις 28 Αυγούστου ξεκίνησε με νίκη 3-1 επί της Σαν Ισίδρο για τη Σεγούντα Β (τρίτη κατηγορία).

Ενα χρόνο μετά (26/8/2006) έκανε ντεμπούτο με την Ρεάλ Καστίγια στη Σεγούντα (Β' εθνική) με ισοπαλία εκτός έδρας 1-1 με την Καστεγιόν αν και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες το τελευταίο εικοσάλεπτο (κόκκινη ο Αουρέλιο).

Ομως, το ανεπίσημο ντεμπούτο του το έκανε στις 16/8 στην επίσημη παρουσιάση της ομάδας στο εντός έδρας φιλικό με τη Χετάφε από την οποία έχασε 0-2 από δυο γκολ του Αλμπίν.

Στις 27/4/2009 αντικατέστησε τον Βίκτορ Μουνιόθ στον πάγκο της Χετάφε και στις 3 Μαϊου κοουτσάρισε τους Μαδριλένους κόντρα στη Μαγιόρκα του Μανθάνο, χάνοντας 2-1 εκτός έδρας για την 34η ημέρα της Πριμέρα.

Στις 7/2/2012, (πριν ένα χρόνο παρά τρεις μέρες), ανέλαβε τη Σεβίλη αντί του Μαρθελίνο. Στις 13/2 έκανε πρεμιέρα χάνοντας 2-0 στο Σαν Σεμπαστιάν από τη Σοσιεδάδ.

Η κακοδαιμονία αυτή πήρε τέλος στο τέλος του αγώνα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Βέβαια και ο Βαλβέρδε δεν κέρδιζε ποτέ στην εκάστοτε πρεμιέρα του σε πάγκους, αλλά στο φινάλε η χρονιά είχε επιτυχίες. Ο Μίτσελ το έφερε τούμπα και τώρα πάει για νίκη και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα».

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα που δεν έχει ήττα εντός, ενώ ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας! 

Ο Μίτσελ επιλέγει τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Λιούμπομιρ Φέισα στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ισπανός τεχνικός, στο ντεμπούτο του επιλέγει τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια.

Ο Παπάζογλου θα είναι δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας.

Ο Σέρβος θα είναι το αμυντικό χαφ, έχοντας σαν εσωτερικούς μέσους τους Μανιάτη και Μασάντο. Ο Τζαμέλ Αμπντούν θα βρίσκεται δεξιά, ο Γιάννης Φετφατζίδης αριστερά και ο Ραφίκ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Γιαννιώτης, Μήτρογλου, Λυκόγιαννης, Σιόβας, Βλαχοδήμος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα.

Ο Αστέρας θα αγωνιστεί με: Φούλοπ, Τσαμπούρη, Πιπίνη, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Αλβάρες, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Ναβάρο και Περόνε.

Στον πάγκο για τους Αρκάδες: Μπαντής, Γιαλούσης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Έγκον, Καλαντζής, Κάφα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons