OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κίνηση… ματ με Μπόατενγκ...

Το καλό για το τέλος κράτησε η διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς με διαφορά μιας εβδομάδας από την άφιξη Μίτσελ στον Πειραιά, προσγειώθηκε ένας υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστής, ο Ντέρεκ Μπόατενγκ.

Πολλοί πιστεύουν πως επειδή ο Γκανέζος μέσος ήρθε την τελευταία μέρα που οι ομάδες είχαν δικαίωμα να ενισχυθούν με ελεύθερους παίκτες, ότι και ο 29άχρονος άσος είναι από το… πανέρι! Κάτι που δεν ισχύει με καμία περίπτωση.

Ο Μπόατενγκ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική του ομάδα, πήγε μαζί της στα ημιτελικά του «Κόπα Άφρικα», έπαιξε σε 5 αγώνες, τους δύο βασικός, βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (29) και έχει γεμάτες –με συμμετοχές- χρονιές και εμπειρία από κορυφαία πρωταθλήματα (Ισπανία, Γερμανία).

Δεν έφυγε από την Ουκρανία και τη Ντνιέπρ επειδή δεν τον ήθελαν ή δεν έπαιξε, αλλά επειδή ο ίδιος το επιδίωξε, καθώς υπήρξε θύμα ρατσιστικών επιθέσεων και δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής. Η δικαίωσή του θα έρθει μέσω του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου (CAS) και θα παίξει με προσωρινό δελτίο μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, όπως ο Ντρογκμπά που μετακινήθηκε πρόσφατα από ομάδα της Κίνας στη Γαλατά.

Ο Ολυμπιακός αποκτά, ουσιαστικά χωρίς κόστος, έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι στοίχισε 4,8 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί εξαιρετική ενίσχυση στον άξονα. Μέσος «ατσάλι» που γεμίζει τον άξονα, με τρομερά φυσικά προσόντα, εξαιρετική τεχνική, ντρίμπλα, κάθετη κίνηση στον άξονα, σουτ και τάκλιν που… σκοτώνουν!

Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό εργαλείο, παίκτη με προσωπικότητα που μπορεί να κάνει διαφορά ακόμη και στην Ευρώπη, από την επόμενη σεζόν, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς. Στα συν του είναι φυσικά και το γεγονός ότι ξέρει από Ελλάδα και Ολυμπιακό, αφού στη χώρα μας έγινε από ταλέντο, έτοιμος παίκτης!

Όταν αυτόν τον ποδοσφαιριστή που ο Μίτσελ τον είχε «θεμέλιο» στην καλύτερη πορεία της Χετάφε στην ιστορία της, μπορείς να τον πάρεις πληρώνοντας μόνο το συμβόλαιό του (σ.σ. γύρω στο ένα εκατομμύριο το χρόνο καθαρά), δεν το σκέφτεσαι δεύτερη φορά. Αρκεί να ξεμπερδέψει γρήγορα ο Θρύλος με τη… χαρτούρα της δικαστικής διαμάχης και να τον έχει διαθέσιμο το συντομότερο…

Καιρό τώρα έχω γράψει ότι η «μαγική» λέξη για τον Ολυμπιακό ενόψει της ενίσχυσης του καλοκαιριού είναι «ποιότητα». Μια λέξη που ταιριάζει… γάντι δίπλα στο όνομα του Ντέρεκ Μπόατενγκ.

 Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons