OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 82-74...

Στην τρίτη θέση του ΣΤ' ομίλου του "Top-16" της Ευρωλίγκας αναρριχήθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ με 82-74. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Έισι Λο, ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Βάσκους σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε από τα πρώτα λεπτά του ματς τον ρυθμό του κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ και παρά την πίεση των Βάσκων στο τέλος έφτασε στη νίκη με ακριβώς το ίδιο σκορ που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του TOP-16 (82-74). 

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη των Πειραιωτών στο "Top-16" της Ευρωλίγκας, οι οποίοι αναρριχήθηκαν στην τρίτη θέση του ομίλου τους με ρεκόρ 5-3.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοβαθμούν με την Χίμκι, όμως έχουν κερδίσει τους Ρώσους και μάλιστα εκτός έδρας,  ενώ ισοφάρισαν τη διαφορά στο παιχνίδι με τους Βάσκους, οι οποίοι είχαν νικήσει με οκτώ πόντους στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη β' φάση της Ευρωλίγκας (82-74).

Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό είναι η Μπεσίκτας που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει νίκη στο "Top-16" (0-8 ρεκόρ) στην Κωνσταντινούπολη σε ένα παιχνίδι, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους "ερυθρόλευκους" στην προσπάθεια που κάνουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στον όμιλο τους.

Οι Πειραιώτες με πολύ καλό ροτέισον διατήρησαν την φρεσκάδα τους ο Κώστας Σλούκας με τον Έισι Λο ήταν σε πολύ καλή βραδιά, ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε πολύτιμες λύσεις και ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα, αρχίζοντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο γύρο του "Top-16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλει το παιχνίδι του απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, η οποία ήθελε κυρίως με τον Νοτσιόνι στα πρώτα λεπτά να δημιουργήσει προβλήματα στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι γηπεδούχοι με πολύ μεγάλη πίεση κατάφεραν να αποσπαστούν γρήγορα από τους Βάσκους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης στο τρίτο λεπτό με όμορφη προσπάθεια σημείωσε το 10-2, αναγκάζοντας τον τεχνικό της Κάχα, Γιαν Τάμπακ να καλέσει τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να πλησιάσουν. Ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε το 18-9, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 18-11 για τον Ολυμπιακό που δεν επέτρεψε στην Κάχα Λαμποράλ να μπει και πάλι στο ματς.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα του. Ο Κάιλ Χάινς πέτυχε το πρώτο καλάθι στο β' δεκάλεπτο για τους Πειραιώτες, κάνοντας το 20-11, ενώ ο Έισι Λο στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης με όμορφη ενέργεια έκανε το 24-18 για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός έπειτα με ανέβασε ακόμα περισσότερο την διαφορά και με καλάθια των Έισι Λο, Πέρο Άντιτς αποσπάστηκε με 18 πόντους (32-14) στο 16ο λεπτό του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας λίγο πριν το ημίχρονο σε 38-27 με βολές του Αντρέ Νοτσιόνι για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 41-27, ύστερα από σουτ τριών πόντων του Βασίλης Σπανούλη.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με τον Βασίλης Σπανούλη ξέφυγε και πάλι με 14 πόντους (50-36) στο 24ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με δύο εύστοχες βολές πέτυχε το 52-36 για να κάνει ο Έισι Λο το 54-36, έπειτα από κλέψιμο του Κώστα Παπανικολάου, αναγκάζοντας τον Γιαν Τάμπακ να καλέσει τάιμ άουτ.

Πάτησε γκάζι...

Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 54-39, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου στο 26ο λεπτό έκανε το 56-39 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος διατηρούσε χωρίς δυσκολίες το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ερτέλ με ακόμα ένα τρίποντο για τους Βάσκους έριξε την διαφορά στους 15 πόντους (57-42) για να απαντήσει ο Έισι Λο, σημειώνοντας το 60-42.

Ο Κοζέρ με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το 60-45 για να κάνει το 62-45 ο Γιώργος Πρίντεζης, ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Ο Μπιέλιτσα με εύστοχο σουτ τριών πόντων έριξε την διαφορά στους 12 πόντους (62-50), με τη λήξη της τρίτης περιόδου στο ματς. Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Κοζέρ έφερε την Κάχα Λαμποράλ σε απόσταση δέκα πόντων από τον Ολυμπιακό (62-52).

Ο Στράτος Περπέρογλου με σουτ τριών πόντων έκανε το 65-52 στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κοζέρ μείωσε σε 65-54, ενώ ο Κάιλ Χάινς με ένα επιβλητικό κάρφωμα πέτυχε το 67-54 για τον Ολυμπιακό έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Στράτος Περπέρογλου με σουτ δύο πόντων έκανε το 69-54 για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι έδειχναν να έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Βάσκοι, όμως με τέσσερις γρήγορους πόντους μείωσε σε 69-58 στο 36' για να κάνει ο Έισι Λο με τρίποντο το 72-58 για τους Πειραιώτες. Ο Πέρο Άντιτς έκανε το 74-58, με τον Περπέρογλου να πετυχαίνει το 76-58, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Βάσκοι μείωσαν σε 78-62, 1:53'' για το τέλος όμως πολύ δύσκολα μπορούσε να αλλάξει κάτι στον αγώνα.

Ο Μπιέλιτσα με 1/2 βολές έκανε το 78-63, με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει το 80-63 στο 39'. Ο Λάμπε 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έριξε την διαφορά στους 9 πόντους (80-71), έπειτα από πίεση των Βάσκων και τελικά επιβλήθηκε με 82-74, σημειώνοντας την πέμπτη του νίκη στο "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 18(2), Άντιτς 8(1), Σπανούλης 9(1), Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 9(1), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11(1), Παπανικολάου 9(1), Κατσίβελης.

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ 3(1), Νοτσιόνι 7, Μ. Μπιέλιτσα, Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7(1), Πλάις 2, Ερτέλ 16(4), Λάμπε 12(1), Ν. Μπιέλιτσα 12(1), Κοζέρ 15(2).


Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήθελαν να καλύψουν τους οκτώ πόντους με τους οποίους είχαν ηττηθεί από την Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς στα τελευταία λεπτά η χαλάρωση τους επέτρεψε στους Ισπανούς να μετατρέψουν το -20 (78-58) σε -8 (82-74). Όπως τόνισε ο Κώστας Παπανικολάου ναι μεν υπάρχει απογοήτευση για αυτό ωστόσο συμπλήρωσε πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ξεκινήσουν από τώρα τα… μαθηματικά.

«Είναι μία σημαντική νίκη για την ομάδα. Στο φινάλε όμως απογοητεύσαμε λίγο τους εαυτούς μας γιατί χάσαμε τη διαφορά. Όταν προηγείσαι με τόσο με τόσο μεγάλη διαφορά λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι ίσως σκέφτεσαι κάπου ότι όλα έχουν τελειώσει και το μυαλό χαλαρώνει. Κανείς μας δεν ήθελε να συμβεί αυτό. Κερδίσαμε όμως με όσους είχαμε χάσει στη Βιτόρια. Ασχολούμαστε όμως τη δική μας ομάδα και το πώς θα κερδίσουμε τα παιχνίδια που έχουν μείνει από εδώ και πέρα και δεν θα βγάλουμε μολύβι και χαρτί για να δούμε το goal average», ήταν τα λόγια του νεαρού φόργουορντ.

Όσο για την προσωπική του απόδοση; «Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα. Ένιωθα καλά. Σημασία έχει να συνεχίσουμε ενωμένοι σαν μια οικογένεια και να κοιτάξουμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να υπερκαλύψει την διαφορά των οκτώ πόντων που είχε ηττηθεί στην Βιτόρια, ωστόσο πήρε τη νίκη απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ που σύμφωνα με τον Έισι Λο ήταν και το βασικό ζητούμενο.

«Ήταν μία σημαντική νίκη και κρατάμε αυτό. Το βασικό μας ζητούμενο ήταν να κερδίσουμε. Θέλαμε και τη διαφορά αλλά δεν τα καταφέραμε, όμως αυτό που μετρά είναι η νίκη», τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του (18π) αλλά και αυτός που αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Αναφορικά με τη συνέχεια του Top-16 της Ευρωλίγκας και το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Κάχα, πρόσθεσε: « Έχουμε ακόμα άλλα έξι ματς μπροστά μας. Κοιτάμε καθένα από αυτά ξεχωριστά, έχοντας στο μυαλό μας τι θα κάνουμε εμείς και όχι τι θα κάνουν οι αντίπαλοι μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons