OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Γήπεδο σε 15 ημέρες ο V-Span...

Για την επέμβαση του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την αποθεραπεία του μίλησε ο γιατρός που τον χειρούργησε, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Ο γενικός χειρουργός και διευθυντής της Γενικής Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών παραδέχθηκε στο Sentra FM 103.3 πως ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού θα είναι έτοιμος σε 15 ημέρες, αν και η ιατρική λέει πως θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 20 ημέρες για να ξεκινήσει ξανά τις αθλητικές δραστηριότητές του.

Αναλυτικά είπε:

Για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη: «Το πρόβλημα που είχε ο Βασίλης ήταν πάρα πολύ έντονο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει ούτε τις προπονήσεις, αλλά ούτε και να αγωνιστεί».

Για το πότε θα μπορέσει να επανέλθει: «Σε λιγότερο από 15 ημέρες θα μπορεί να πάρει μέρος στην προπόνηση. Η ιατρική, όμως, λέει ότι θα πρέπει να γίνει η πλήρης επούλωση της επέμβασης και αυτό συνήθως γίνεται μετά το πέρας των 20 ημερών, πάντα βέβαια με την απαραίτητη ιατρική παρακολούθηση».

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον το πρόβλημα: «Οι πιθανότητες να επανεμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Και αυτό έχει να κάνει με άλλο είδος πόνων, αφού στους αθλητές μπαίνουν και άλλοι παράγοντες».

Για το εάν καθυστέρησε να οδηγηθεί στο χειρουργείο: «Γενικότερα όταν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις το σίγουρο είναι ότι πρέπει να περάσει ένα διάστημα με συντηρητική αγωγή και αν συνεχιστεί μετά μπαίνουμε στο χειρουργείο. Αυτό που πιστεύουμε εμείς ιατρικά είναι ότι αν κάποιος περιμένει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπει σε μια διαδικασία επέμβασης, το σώμα θέλει πολύ μεγαλύτερο χρόνο για να επανέλθει κανονικά».

Για το εάν το φαινόμενο παρουσιάζεται πιο συχνά στους μπασκετμπολίστες: «Φαίνεται το συγκεκριμένο πρόβλημα διεθνώς να είναι πιο συχνό στους ποδοσφαιριστές και λίγο λιγότερο στους μπασκετμπολίστες, ενώ για κάποιον λόγο δεν το βλέπουμε τόσο συχνά σε αθλήματα όπως το βόλεϊ ή την κολύμβηση. Αυτό γίνεται σε αθλήματα τα οποία έχουν ταχύτητα και απότομο σταμάτημα κι έτσι δημιουργείται ο πόνος στην κοιλιακή χώρα και μετά γίνεται το πρόβλημα».

http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons