OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Χέρενφεν - Ολυμπιακός 5-4...

Ο Ολυμπιακός ήταν κατά διαστήματα εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έφτασε να προηγείται με σκορ 2-4, αλλά στην επανάληψη ήταν ασόβαρος στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 5-4.

Το ματς:


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-5-1, σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φράνκο Κοστάνσο, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, με αριστερά στην άμυνα τον Χοσέ Χολέμπας και δεξιά τον αρχηγό των ερυθρολεύκων στην αναμέτρηση, Βασίλη Τοροσίδη. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής τα καθήκοντα του "κόφτη" στον άξονα τα ανέλαβε ο Μοϊσές Ουρτάδο, έχοντας δίπλα του σε ρόλο δημιουργού τον Σουμπίνιο. Στις πτέρυγες, στο πόστο του δεξιού χαφ-εξτρέμ έπαιξε ο Φρανθίσκο Χαβίτο, αριστερά βρέθηκε ο Άλμπερτ Ριέρα, στην θέση του παίκτη πίσω από τον σέντερ-φορ τοποθετήθηκε ο Αλεξάντερ Κατάι και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάρκο Πάντελιτς.

Στο 1ο, μόλις, λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός προς την εστία της Χέρενφεν, καθώς ο Ριέρα συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Χολέμπας, με τον Ισπανό να βγάζει από τα αριστερά μία ωραία ψηλά κάθετη μπαλιά προς τον προωθημένο Ελληνογερμανό μπακ, ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή των Ολλανδών δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 3ο λεπτό του αγώνα, όμως, ο Χαβίτο πραγματοποίησε μία γρήγορη κούρσα από τα δεξιά στην αντεπίθεση, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Πάντελιτς να βρίσκεται αφύλακτος στην "καρδιά" της μεγάλης περιοχής της Χέρενφεν, ο Ισπανός έβγαλε μία άψογη παράλληλη -συστημένη- μπαλιά με προορισμό τον Σέρβο σέντερ-φορ, ο οποίος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ολλανδών, κάνοντας το σκορ 0-1.

Ο Ολυμπιακός είχε μπει στο παιχνίδι φορτσάτος, είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε ψηλά, δημιουργούσε φάσεις και στο 7ο λεπτό κατάφερε να κάνει το σκορ 0-2 με τον Κατάι. Ο Ριέρα από τα αριστερά πραγματοποίησε μία υπέροχη ατομική ενέργεια, καθώς με ντρίμπλες κατάφερε να ξεπεράσει τους αντιπάλους του, προχώρησε και έφτασε από τα πλάγια κοντά στην μεγάλη περιοχή της Χέρενφεν, είδε έξυπνα τον νεαρό Σέρβο μεσοεπιθετικό αφύλακτο εντός του "κουτιού", του έδωσε μία ωραία παράλληλη συρτή ασίστ και ο Αλεξάντερ στην κίνηση με ένα δυνατό -εντυπωσιακό- σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάντερμπούσκε, διπλασιάζοντας πολύ νωρίς τα γκολ των ερυθρολεύκων.

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε αποκτήσει έναν πολύ γρήγορο και φρενήρη ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις. Ήταν ώρα, όμως, της Χέρενφεν να αντιδράσει και να πιέσει, καθώς στο 9ο λεπτό ένα δυνατό σουτ του Ουσαϊντί χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Κοστάνσο, ενώ στη συνέχεια ο Νάρσνινγκ έκανε ένα άψογο "1-2" από το ύψος του φάουλ με συμπαίκτη του, η κάθετη πάσα που δέχτηκε τον έφερε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, με τον Ολλανδό επιθετικό να πλασάρει με ιδανικό τρόπο τον Αργεντινό πορτιέρο και να μειώνει το σκορ για την ομάδα του. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν στην επίθεση, αλλά δεν είχαν καλές συνεργασίες, με τους γηπεδούχους, παράλληλα, να αναθαρρούν και να κυνηγούν την ισοφάριση.

Η Χέρενφεν στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της, με τον Ολυμπιακό να έχει κλειστεί στα καρέ του και να έχει δώσει την κατοχή της μπάλας στους Ολλανδούς. Οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και τελικά έφτασαν στο 2-2 στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Ασαϊντί είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα και σε μία ατομική προσπάθεια που επιχείρησε από τα αριστερά κατάφερε να περάσει δύο φορές τον Τοροσίδη, έβγαλε μία σέντρα στο πρώτο δοκάρι του Κοστάνσο, με τον Τζούριτσιτς να πιάνει την κεφαλιά κερδίζοντας στον αέρα τον Ουρτάδο, φέρνοντας το σκορ στα ίσα. Ήταν φανερό πως μετά το 2-0 οι Πειραιώτες έριξαν την απόδοση τους, δείχνοντας σημάδια χαλάρωσης στην άμυνα, καθώς με το που δέχτηκαν πίεση στα μετόπισθεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα.

Με το σκορ στο 2-2 ο Ολυμπιακός "ξύπνησε", ισορρόπησε το παιχνίδι, κυκλοφόρησε καλύτερη την μπάλα και βγήκε ξανά στην επίθεση. Στο 33ο λεπτό, πάντως, οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ (3-2) ύστερα από μία ατομική ενέργεια και όχι από συνεργασία. Ο Αλεξάντερ Κατάι με μία παλικαρίσια προσπάθεια, στην οποία έκανε μία κούρσα κοντά στα 25 μέτρα, έφυγε στην αντεπίθεση, κατάφερε να σταθεί όρθιος παρά το μαρκάρισμα δύο Ολλανδών, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και με ένα δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα με ιδανικό τρόπο στην αριστερή γωνία του Βαντερμπούσκε. Οι ερυθρόλευκοι, βέβαια, ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να σημειώσουν και τέταρτο γκολ. Στο 39ο λεπτό ο Τοροσίδης έβγαλε μία παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Κατάι αρχικά δεν κατάφερε να πιάσει την μπάλα με προβολή, εκείνη έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Πάντελιτς αμαρκάριστο σε σχεδόν κενή εστία με κεφαλιά να "γράφει" το 4-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να εντυπωσιάζουν με την αποτελεσματικότητα τους στην επίθεση και να προβληματίζουν με τα αμυντικά τους κενά.

Ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα του, συνεχίζοντας να εμπιστεύεται τους βασικούς που επέλεξε. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην επανάληψη, δίχως φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, με το παιχνίδι να βρίσκει ρυθμό στη συνέχεια, με την Χέρενφεν, μάλιστα, να πιέζει και να φτάνει στο σημείο να μειώσει για ακόμη μία φορά στο σκορ (3-4). Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι γενικώς αντιμετώπιζαν πρόβλημα ανασταλτικά στις στημένες φάσεις, ολιγόρησαν στην άμυνα σε κόρνερ των γηπεδούχων, με την μπάλα να φτάνει στον αμαρκάριστο Ελμ στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα από κοντά να τριπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών στο 55'.

Στο 58' ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να κάνει τις δύο πρώτες του αλλαγές στην αναμέτρηση, περνόντας τον Τζεμπούρ στην θέση του Πάντελιτς, με τον Αλγερινό να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Γκαλίτσιος αντικατέστησε τον Τοροσίδη, ο οποίος πέρα ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με το μαρκάρισμα του Ασαϊντί όταν έπαιζε, αισθάνθηκε και ενοχλήσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, όμως, συνέχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στις στημένες φάσεις, καθώς ύστερα από φάουλ-σέντρα από τα άκρα του Ελ-Αλκαουί, ο Μπρουέρ νίκησε τον Χολέμπας και από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά -ανενόχλητος- έφερε το σκορ στα ίσα (4-4), με τα προβλήματα των συνεχίζονται.

Οι Πειραιώτες στο 66' δεν συνεργάστηκαν σωστά με τους Ριέρα και Χολέμπας, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να κλέψουν την μπάλα, έβγαλαν γρήγορα μία παράλληλη σέντρα με τον Ντοστ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ για την Χέρενφεν με 5-4! Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο έκτο τέρμα τους στο παιχνίδι, αλλά ευτυχώς το γυριστό σουτ που δοκίμασε παίκτης της Χέρενφεν πέρασε, μόλις, άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοστάνσο. Οι Ολλανδοί έβλεπαν την άμυνα των Πειραιωτών να... παραπαίει, τα κενά στα μετόπισθεν όλο και μεγάλωναν, με τους γηπεδούχους να "σφυροκοπούν" την εστία των Πρωταθλητών Ελλάδας, με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται εμφανώς κουρασμένοι.

Σε εκείνο το σημείο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ανάσες στην ενδεκάδα του, πραγματοποιώντας ακόμη τέσσερις αλλαγές, περνώντας στο παιχνίδι τους Γκρμπιτς, Μιραλάς, Ιμπαγάσα και Μοδέστο, αντί των Χαβίτο, Ριέρα, Σουμπίνιο και Ουρτάδο. Οι νέοι παίκτες στο βασικό σχήμα έφεραν μία φρεσκάδα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγει ξανά μπροστά στην επίθεση, με την Χέρενφεν να δείχνει περισσότερο χαλαρή, δείχνοντας την διάθεση να κρατήσει το αποτέλεσμα (5-4) που της έδινε τη νίκη. Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, συνέχισαν να δείχνουν αποδιοργανωμένοι στην άμυνα, καθώς ήταν χαρακτηριστική η φάση κατά την οποία οι Πειραιώτες είχαν ευκαιρία με τον Κατάι να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά οι Ολλανδοί με το που πήραν την μπάλα έφυγαν στην αντεπίθεση και παραλίγο να έφταναν στο 6-4.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, με τις γραμμές των ερυθρολεύκων να έχουν ανέβει. Στο 85' ο Γκαλίτσιος έβγαλε μία ωραία σέντρα με στόχο τον Τζεμπούρ, ο Αλγερινός πετάχτηκε και έπιασε την κεφαλιά , αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιέπαινη προσπάθεια των ερυθρολεύκων για να φέρουν το σκορ στα ίσα αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικό σκορ στο τελευταίο φιλικό τους επί Ολλανδικού εδάφους, Χέρενφεν - Ολυμπιακός 5-4

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons