OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Λύγισε από την κούραση...

Αν δεν κάνουμε λάθος, το ημερολόγιο έλεγε 30 Ιουλίου και όχι 30 Αυγούστου…

Ο Ολυμπιακός που είδαμε στο φιλικό με την Μπρέντα δεν είναι έτοιμος και το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή. Όταν τα πόδια δεν ήταν βαριά, η εμφάνιση ήταν καταπληκτική και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι μπάλα θα δούμε στη νέα σεζόν από τους πρωταθλητές, μόλις φτάσουν στο 100%! Απέναντι σε μια ομάδα που σε μια εβδομάδα ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της, ο Θρύλος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και δεν στεκόμαστε στην φιλική ήττα με 2-1. Γιατί ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, ήταν απολαυστικός.

Ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Με  πρεσάρισμα  δεν άφηνε τους Ολλανδούς να πάρουν ανάσα και η μία ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη. Μιλάμε από το 15’ και μετά, οι Πειραιώτες έστησαν πάρτι και στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν χωρίς υπερβολή να είχαν διασύρει την αντίπαλό τους.
Στο διάστημα αυτό πέτυχαν μόλις ένα γκολ, αλλά τι γκολ! Αφού ο πορτιέρο της Μπρέντα έβγαζε, έβγαζε, έβγαζε, ο Μιραλάς είπε να του δώσει ένα μάθημα. Ο Φετφατζίδης με μπαλιά διαβήτη στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Μιραλάς. Ο Βέλγος δαίμονας άφησε… χιλιόμετρα τον προσωπικό του αντίπαλο και κρέμασε τον τερματοφύλακα. Ένα γκολ ποίημα…

Προηγουμένως μετρήστε ευκαιρίες. Και όταν λέμε ευκαιρίες, εννούμε ευκαιρίες. Στο 15’ ο Ιμπαγάσα τροφοδότησε τον Φουστέρ, αυτός με τη μία τον Γκρίμπιτς, αλλά το πλασέ του τελευταίου πέρασε άουτ. Στο 19’. Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα και Μιραλάς έκρυψαν την μπάλα, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Ρούβελαρ. Στο καπάκι (στο ίδιο λεπτό…) πάλι ο Ρούβελαρ απέκρουσε το σουτ του Ιμπαγάσα. Στο 31’ ο Φετφατζίδης πρέσαρε, έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε σωστά τον Μιραλάς, αλλά και πάλι τον νίκησε ο πορτιέρο της Μπρέντα. Συνεχίζουμε. Στο 33’ ο Γκρίμπιτς, βρήκε τον Φουστέρ μέσα στην περιοχή, ο Ισπανός πλάσαρε, αλλά πάνω στη γραμμή απέκρουσαν οι αμυντικοί…

Στο ίδιο διάστημα οι Ολλανδοί είχαν μία καλή στιγμή με στου του Γκούντελινγκ στο 26’, το οποίο μπλόκαρε ο Δασκαλάκης. Ο Βαλβέρδε ξεκίνησε το ματς με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Μανιάτη, Παπάζογλου, Μαρκάνο και Βαλεριάνο. Ο Μοντέστο με τον Ιμπαγάσα έπαιξαν στον άξονα. Ο Γκρίμπιτς ήταν το δεξί χαφ, ο Φετφατζίδης το αριστερό, ο Μιραλάς έπαιξε στην κορυφή και πίσω του ο Φουστέρ.

Και επειδή το ματς ήταν φιλικό, ο Βαλβέρδε αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Άλλαξε θέσεις σε τρεις εκ των τεσσάρων… μπροστινών. Ο Φετφατζίδης πήγε δεξιά, ο Μιραλάς αριστερά και στην κορυφή ο Γκρίμπιτς. Αυτοί οι τρεις, μαζί με τους Φουστέρ και Ιμπαγάσα έκαναν… παπάδες στο γήπεδο.

Το σχήμα αυτό, ο Βαλβέρδε το κράτησε μέχρι το 55’, για έναν δεκάλεπτο δηλαδή. Δεν τράβηξε και για αυτό προφανώς το επανέφερε. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλός και δεν είχε σχέση η εμφάνισή του, με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Κάτι που είναι πέρα για πέρα λογικό αυτό. Γιατί αν οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν στους ίδιους ρυθμούς, τότε θα ήταν ανησυχητικό! Μην ξεχνάμε, ότι η ομάδα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας.

Η κούραση λύγισε τους Πειραιώτες και το ματς γύρισε από έναν 18χρονο ταχύτατο ποδοσφαιριστή, που μπήκε στο ματς στο 71’ και πέτυχε δύο γκολ. Ένα στο 73’ και ένα στο 81’. Ο λόγος για τον Σχαλκ (το κρατάμε αυτό το όνομα…)
Τα καλύτερα αδέρφια έρχονται. Γιατί αν το μισάωρο του πρώτου ημιχρόνου, μετατραπεί σε ώρα στα επίσημα, τότε θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές…

Ολυμπιακός: Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου (74’ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (81’ Ουρτάδο), Βαλεριάνος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (66’ Σουμπίνιο), Γκρίμπιτς (74’ Κατάι), Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μιραλάς (74’ Πάντελιτς).

http://www.thrylos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons