OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβασμός για Καβάλα-Βόλο...

Στη Football League υποβιβάζονται Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου. Αυτό αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague. Η απόφαση εκδόθηκε στις 05:00 μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει από το απόγευμα της Τετάρτης. Πάντως, οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να καταθέσουν έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Επιπλέον, στις ομάδες έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ στην καθεμία. Σε ό,τι αφορά τους Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο, τους απαγορεύεται οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, ενώ το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε είναι 90.000 ευρώ έκαστος. Αντίθετος αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας καθώς δεν αποδείχθηκε η ανάμειξη και η συμμετοχή του στον προκαθορισμό των αποτελεσμάτων των «στημένων» αγώνων.

Οι κερδισμένοι…
Με βάση όλα τα παραπάνω, η απόφαση για τον υποβιβασμό έρχεται «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα»! Κάτι που εφαρμόστηκε και στην υπόθεση με τον Ηρακλή, τον δικό του υποβιβασμό και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης.

Με αυτό το σκεπτικό, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις στη Superleague, οπότε τόσο η Λάρισα όσο και ο Πανσερραϊκός παραμένουν στη Superleague. Επίσης, μπορεί να έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, όμως στη συνεδρίασή της η λίγκα είχε τονίσει πως όλες οι δικαστικές αποφάσεις θα συνεκτιμηθούν.

Κανονικά το ευρωπαϊκό ματς
Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου που αγωνίζεται το βράδυ της Πέμπτης στο Europa League με την Ντίφερντανζ από το Λουξεμβούργο, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κανονικά, αφού η UEFA δεν τιμωρεί ούτε αποβάλλει ομάδες από τις διοργανώσεις της, εάν και εφόσον δεν υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις από τις ομοσπονδίες. Οπότε, είναι πιθανό να γίνει και η ρεβάνς, εάν δεν έχει εκδικαστεί η έφεση και δεν έχει εκδοθεί και η δική της «ετυμηγορία».

Οι αποφάσεις και το σκεπτικό
Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής:

1. Για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο
Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) στον Αχιλλέα Μπέο
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

2. Για την Καβάλα και τον Μάκη Ψωμιάδη
Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:

α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Το σκεπτικό για Καβάλα και Μάκη Ψωμιάδη.

Το σκεπτικό για Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο.

http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons