OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αλλάξανε τα πλάνα μου...

Για άλλα μας είχε προετοιμάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και (σχεδόν) άλλα είδαμε τελικά στο χθεσινό φιλικό. Σας είχα γράψει μετά τον αγώνα με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκεφτόταν να παίξει με δύο διαφορετικές εντεκάδες και στον αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Ζούλτε, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε δηλώσει ότι στο φιλικό με τη Βέρντερ, στα δύο ημίχρονα θα έπαιζαν πιθανότατα δυο διαφορετικές εντεκάδες.

"Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι" είχε δηλώσει απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "αλλά πιθανότατα και στο επόμενο παιχνίδι με τη Βέρντερ θα παίξουν δυο διαφορετικές εντεκάδες στα δύο ημίχρονα".

Λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα μάλιστα, μας μοιράστηκε λίστα με έντεκα βασικούς (για το συγκεκριμένο αγώνα) και έντεκα αναπληρωματικούς παίχτες . Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η εντεκάδα του Ολυμπιακού θα άλλαζε ολόκληρη στο ημίχρονο. Και νομίζω ότι αυτή η ιδέα επικρατούσε στο μυαλό του Ερνέστο μέχρι και το τριακοστό λεπτό της χθεσινής αναμέτρησης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η ομάδα δεν είχε δείξει κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό σε σχέση με το φιλικό με τη Ζούλτε. Και ας έπαιζαν στην εντεκάδα του Ολυμπιακού 6 τουλάχιστον από τους παίχτες που θεωρούνται βασικοί για τη φετινή σεζόν (Κοστάντσο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ριέρα, Φουστέρ και Χολέμπας). Κάπου εκεί όμως, η ομάδα άρχισε να παίρνει μπρος. Τόσο από τον άξονα (λέγε με Ιμπαγάσα) όσο και  από τα άκρα (κυρίως από αριστερά όπου οι Χολέμπας – Ριέρα δείχνουν να έχουν δέσει), όσο και από τα δεξιά με τον Γκρμπιτς που έχει βαλθεί (στα φιλικά τουλάχιστον) να κλείσει στόματα.

Ο Ερνέστο είδε την ομάδα του να ρολάρει για 15 λεπτά και αποφάσισε να μη χαλάσει τη συνταγή. Στο ημίχρονο έμειναν στο γήπεδο για προθέρμανση και οι 11 αναπληρωματικοί, αλλά "σαλιάρες" φόρεσαν μόνο τέσσερεις: οι Χαβίτο, Μοδεστό, Μιραλάς και Παπαδόπουλος. Με λίγα λόγια, ο Ερνέστο όχι μόνο δε σκεφτόταν να γκρεμίσει την εντεκάδα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με τις αλλαγές που ετοίμαζε, έδειξε ότι ήθελε να εμφανίσει στο δεύτερο ημίχρονο, όλη τη βασική εντεκάδα του  Ολυμπιακού (με εξαίρεση το Χαβίτο που δε θεωρείται βασικός και χωρίς τους Γέστε και Φέισα που δεν ήταν διαθέσιμοι).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να αποδίδει σχετικά καλό (για την εποχή) ποδόσφαιρο και τον Ερνέστο να διατηρεί το σχήμα. Ώσπου ήρθε το γκολ της Βέρντερ. Κάπου εκεί ο Ισπανός προπονητής αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνει τις αλλαγές. Άλλωστε ήμασταν ήδη στο 60’ και σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας, δύσκολα κάποιος παίχτης μπορεί να αντέξει πάνω από εξηντάλεπτο. Έτσι, οι Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Γκρμπιτς και Ιμπαγάσα αντικαταστάθηκαν από τους Μιραλάς, Χαβίτο, Αβραάμ, Μοδέστο και Γκαλίτσιο. Πέντε αλλαγές μαζεμένες. Μετά από ακόμα δέκα λεπτά, και αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, ο Βαλβέρδε πέρασε και τους υπόλοιπους παίχτες της αναπληρωματικής εντεκάδας (Σουμπίνιο, Φετφατζίδη, Κατάι και Παπάζογλου). Οι μόνοι αναπληρωματικοί που δεν έπαιξαν ήταν ο Δασκαλάκης (ο Κοστάντσο πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια) και ο Βαλεριάνος.

Τι να περιμένουμε στα επόμενα δύο φιλικά; Ο Βαλβέρδε όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει ότι υπάρχουν δύο εντεκάδες στον Ολυμπιακό και ότι θέλει να τις βλέπει και τις δύο. Ωστόσο από την Κυριακή είχε δηλώσει ότι στα φιλικά με την Μπρέντα και την Χέρενφεεν θα αρχίσει να χτίζει την εντεκάδα των πρωταθλητών. Στα δύο αυτά φιλικά και για 60 λεπτά, εγώ τουλάχιστον περιμένω να πάρω γεύση από τον Ολυμπιακό της σεζόν 2011-2012. Εκεί επίσης θα πάρουν σίγουρα χρόνο συμμετοχής και οι Γέστε και Φέισα.

Επειδή ξέρω ήδη τις ενστάσεις σας για τα τέσσερα σημεία που έχω τονίσει παραπάνω, εξηγώ δύο τρία πραγματάκια:

1) Όσοι "λατρεύετε" το Βαλβέρδε θα μου πείτε ότι προπονητής που αλλάζει το πλάνο που έχει στο μυαλό του 15 λεπτά πριν από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να κάνει 11 αλλαγές, δεν είναι σοβαρός. Ξαναλέω όμως για πολλοστή φορά: Ο Ερνέστο ζήτησε να οργανωθούν τα φιλικά για να τεστάρει στην πράξη τις σκέψεις του. Από τη στιγμή που είδε ότι κάτι λειτουργεί καλά για 15 λεπτά δεν είναι λογικό να θέλει να το δει για άλλα 10-15 λεπτά πριν προχωρήσει με το αρχικό του πλάνο; Αν είχε κάνει τις 9 αλλαγές στο ημίχρονο, τώρα θα γκρινιάζαμε ότι δεν καταλήγει σε εντεκάδα. Αφήστε τον προπονητή και την ομάδα να δουλέψουν. Θα κριθούν όταν πρέπει.

2) Δεν ξέρω τι έδειξε η τηλεόραση αλλά επειδή τους Χολέμπας – Ριέρα τους είχα ακριβώς μπροστά μου, νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το δίδυμο δουλεύει πολύ καλά, έχει δέσει και δεν το βλέπω να αλλάζει. Οι δύο παίχτες συνεννοούνται πολύ καλά, και εμένα χθες με έπεισαν. Επαναλαμβάνω: δεν ξέρω τι έδειξε η τηλεόραση, εγώ τους έβλεπα να κινούνται ασταμάτητα και να συμπληρώνονται σε πολύ καλό επίπεδο. Συγκεκριμένα δε για το Ριέρα, καλό είναι να διαβάσετε τις χθεσινές του δηλώσεις. Καλό είναι να ακούμε και να μαθαίνουμε κάποια πραγματάκια από όσους είναι μέσα στο χορό.

3) Πολλή κουβέντα γίνεται για τον Γκρμπιτς. Προς το παρόν φαίνεται να βγαίνει αυτή η μεταγραφή. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε να τον δούμε σε βάθος χρόνου. Όπως είναι άδικο να θάβουμε παίχτες σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, έτσι είναι και άτοπο να ενθουσιαζόμαστε επειδή ένας παίχτης έπαιξε καλά σε τρία φιλικά. Υπομονή. Έχουμε χρόνο να τα δούμε όλα αυτά.

4) Εμένα προσωπικά ο Κοστάντσο με άγχωσε. Δε μιλάω για τη φάση του γκολ. Γενικά έδειχνε ασταθής. Καλά έκανε ο Ερνέστο και τον άφησε μέσα σε ολόκληρο τον αγώνα. Ελπίζω να μην ξαναβγεί από την εντεκάδα στα φιλικά, για να πάρει παιχνίδια στα … χέρια του. Με τους αμυντικούς πάντως φαίνεται να επικοινωνεί καλά.

Για το θεματάκι που σας καίει, ο επίσημος Ολυμπιακός μας ξεκαθάρισε χθες σε κάθε επίπεδο ότι δεν θα γίνει απολύτως καμία μεταγραφή πριν το φιλικό με τη Γουέστ Μπρομ. Εγώ πάντως δεν θα σταματήσω να ονειρεύομαι αεροδρόμια. Ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε και μετά από το φιλικό με τους Άγγλους. Τρέλανέ μας ρε Βαγγέλη.
http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons