OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τι είδε ο Βαλβέρδε στο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης...

Στα δυο τελευταία φιλικά που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο (1-1) και μάλιστα ήρθε με την ίδια διακύμανση στα σκορ: Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει, και κατάφερε να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά. Η αίσθηση όμως που άφησαν τα δύο φιλικά δεν ήταν η ίδια.

Δε χρειαζόταν κανείς να δει τους δύο αγώνες για να καταλάβει τη διαφορά. Αρκεί να έβλεπε τον Βαλβέρδε, αμέσως μετά τη λήξη των δύο αγώνων.

Σχεδόν εκνευρισμένος την Κυριακή, χαμογελαστός χθες. Προφανώς γιατί είδε πολλά από όσα ζήτησε από τους παίχτες του μετά το φιλικό με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, να γίνονται πράξη.

Όχι, ότι ήταν ευτυχισμένος με την απόδοση της ομάδας στο χθεσινό αγώνα με τη Βρέμη. Ήταν ωστόσο πολύ πιο ευχαριστημένος χθες, απ’ ότι μετά τον αγώνα με τη Ζούλτε. Τι είδε όμως που τον έκανε να χαμογελάει;

Είδε καταρχήν την ομάδα του να χαραμίζει μόνο μισή ώρα, σε αντίθεση με το ολόκληρο «χαμένο» πρώτο ημίχρονο του Βελγίου. Ακόμα όμως και σε αυτό το χαμένο μισάωρο, ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια από τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο προπονητής από τους παίχτες.

Είδε την ομάδα του να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα για ένα τέταρτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και μέχρι το γκολ των Γερμανών. Και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η Βέρντερ σαφώς είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και πολύ πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Και όμως, έστω και για ένα μικρό διάστημα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε στο χθεσινό παιχνίδι τους παίχτες του να επιβάλουν το ρυθμό τους.

Είδε τους παίχτες του να κάνουν πράξη την προσταγή που τους είχε δώσει μετά τον αγώνα στο Βέλγιο: «Θέλω να έχουμε ένταση στο παιχνίδι μας».

Είδε το Ριέρα βελτιωμένο σε σχέση με την Κυριακή. Μην ξεχνάμε ότι οι δύο τους είχαν μετά τον αγώνα στο Βέλγιο ένα πεντάλεπτο τετ-α-τετ, το οποίο όπως φάνηκε ήταν αποτελεσματικό. Ο Ριέρα σαφώς και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, όμως σε σχέση με την Κυριακή εμφανίστηκε χθες βελτιωμένος.

Είδε την αριστερή πτέρυγα της ομάδας (Χολέμπας - Ριέρα) να λειτουργεί ικανοποιητικά και να βγάζει φάσεις. Ειδικά ο Χολέμπας έδειχνε ακούραστος και είχε πολύ καλές τοποθετήσεις.

Είδε τον Ιμπαγάσα να κόβει και να …ράβει στον άξονα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τον Ιμπαγάσα τον θεωρεί αναντικατάστατο. Όποτε λοιπόν ο παίχτης του είναι σε καλή κατάσταση, ο Βαλβέρδε δεν μπορεί παρά να χαμογελάει.

Είδε τον Γκρμπιτς να δείχνει άλλη μια φορά στοιχεία του πλούσιου –όπως φαίνεται- ταλέντου του.

Είδε τον Χαβίτο να εκπλήττει ευχάριστα.

Είδε ακόμα και τον Ουρτάδο να προσπαθεί και να δίνει σημεία ζωής.

Είδε την ομάδα του να προσπαθεί για την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό και να δικαιώνονται.

Είδε τέλος τους παίχτες του να φεύγουν από την Vivaris Arena χωρίς προβλήματα τραυματισμών.

Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είδε μόνο θετικά στο χθεσινό φιλικό. Πολλά από αυτά που είδε σίγουρα του πάγωσαν το χαμόγελο. Ποια είναι αυτά;

Ο Ισπανός τεχνικός είδε τη Βέρντερ να φεύγει ουκ ολίγες φορές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και να γίνεται επικίνδυνη. Χθες η ομάδα του μπορεί να μην το πλήρωσε ακριβά, όμως τέτοια λάθη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνονται ακριβά.

Είδε τους δύο του επιθετικούς (Τζιμπούρ - Μιραλάς) να είναι σε πολύ κακή μέρα.

Είδε τον Κοστάντσο να μην εμπνέει την απαραίτητη για τη θέση του εμπιστοσύνη.

Είδε το Σουμπίνιο και τον Κατάι να χάνονται στη μετριότητα.

Έχουμε πει πολλές φορές από εδώ ότι τα αποτελέσματα είναι τα τελευταία που μετράνε στα φιλικά προετοιμασίας. Τα παιχνίδια με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και τη Βέρντερ αποτελούν το πιο τρανό παράδειγμα. Και τα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα 1-1 ωστόσο τα συμπεράσματα που έβγαλε ο προπονητής και όλοι μας από τα δύο παιχνίδια διαφέρουν πολύ μεταξύ τους.

Σαφώς βελτιωμένος ο χθεσινός Ολυμπιακός μπορεί σιγά-σιγά να αρχίσει να χτίζει τη βασική του εντεκάδα. Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας και μια αρχική ματιά σε αυτήν λογικά θα μπορέσουμε να τη ρίξουμε ήδη από αυτό το Σάββατο, στο φιλικό με την Μπρέντα στην Ολλανδία.

Και κάτι ακόμα που μπορεί να ενδιαφέρει πολλούς: ο επίσημος Ολυμπιακός ξεκαθάρισε χθες σε κάθε επίπεδο ότι δεν θα γίνει απολύτως καμία μεταγραφή πριν το φιλικό με τη Γουέστ Μπρομ.

Όπως λέχθηκε χαρακτηριστικά, μετά και από το φιλικό της 4 Αυγούστου και αν υπάρχει ανάγκη, ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει εάν θα γίνει κάποια μεταγραφή. Προέχει άλλωστε η ενσωμάτωση των Γέστε και Φέισα, τους οποίους επίσης αναμένεται να τους δούμε στα δύο φιλικά της Ολλανδίας.

http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons