OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι...

"Να ‘ναι καλά ο Ολυμπιακός, που δίνει κάθε χρόνο αυτά τα φιλικά (όπως όλες οι ομάδες) και βρίσκουν την ευκαιρία μάγκες μου, οι διαφόρων ειδών "κόρακες" να αρχίζουν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις και να μας τρελαίνουν…".

Βέβαια, είναι αμαρτία να μην έχουν μια μπάλα σπίτι όλοι αυτοί, να την βάζουν στην κατσαρόλα, να την βράζουν και να… μυρίζουν και λίγο! Άλλα έγιναν στο φιλικό με την Βάρεγκεμ και άλλα βγήκαν να μας πουν.

Όπως βέβαια, είναι αν μη τι άλλο τραγικό, επειδή μόνο ο Ολυμπιακός πουλάει, να αναλώνονται σε ακατάσχετο "θάψιμο" ποδοσφαιριστών, ενώ αν υπάρχει πρόβλημα τούτη την εποχή, είναι καθαρά ομαδικό και λειτουργικό πάνω στο χορτάρι. Συμπαθάτε με, αλλά ούτε επαγγελματική ομάδα, ούτε ερασιτεχνική έχω δει να "ξερνάει φλόγες" στα πρώτα της φιλικά. Μα κι αν αυτό συνέβαινε, θα έπρεπε όλοι μα όλοι να ανησυχούν.

Ωστόσο, οι αγώνες τούτοι, δε γίνονται για να εντυπωσιάσεις. Ούτε καν για να κερδίσεις. Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι αν φας δυο, αν βάλεις πέντε ή αν φέρεις ισοπαλία. Δε λέω να πας και να διασυρθείς. Όπως δέχομαι, ότι ο Θρύλος πρέπει να κερδίζει και στο υποβρύχιο τάβλι. Αλλά, ψυχραιμία… Ειδικά, όταν είσαι στο μοντάρισμα.

Δεν θα γράψω λέξη για θετικά, έτσι για να μπω στο… κλίμα. Όμως δεν θα καθίσω και να ξεφτιλίσω το άθλημα, ή τον κόπο προπονητών και παικτών, όπως κάνουν πολλοί. Ας δούμε λοιπόν τι δεν "τράβηξε" με την Βάρεγκεμ παρεούλα και τα ξαναλέμε, μετά την Βέρντερ…

Πρώτα απ’ όλα, χαφάκι θέλει η ομάδα και το ξέρουμε όλοι. Όμως δεν θα σας ζαλίσω. Λέξη δεν γράφω παραπάνω, γιατί πολύ απλά, το ‘χει ζητήσει ο προπονητής. Εμείς τι να κάνουμε δηλαδή. Να παπαρολογούμε δίχως λόγο όπως άλλοι; Προχωράω…

Απαράδεκτος ο τρόπος λειτουργίας στο γκολ της Βάρεγκεμ. Τον άφησαν τον άλλο να κατέβει μισό γήπεδο και από τον άξονα παρακαλώ. Στο τέλος, του κανε φάουλ ο Μοντέστο λίγο έξω από την περιοχή. Ε, πάρτο να ‘χεις… Έτσι πάνε αυτά!

Κάμποσοι παίκτες έχουν… βαρίδια στα πόδια. Τρεις φορές έκανε επέλαση ο Τοροσίδης και ο Χαβίτο που έπαιζε μπροστά του, βρέθηκε πίσω του, δίχως να προλάβει την πάσα του Έλληνα διεθνή.

Ο Βαλβέρδε έβαλε Μιραλάς πίσω από τον Πάντελιτς. Ντούμπλαραν πολλές φορές στην επίθεση, ουσιαστικά όμως δεν υπήρχε στο πρώτο μέρος, άνθρωπος στον άξονα να γλυκάνει τη μπάλα. Ο Μοντέστο και ο Σουμπίνο δεν το "έχουν", πάλεψε κάτι από το πλάι ο Φετφατζίδης και τέλος.

Καμία ενέργεια, καμία ένταση, κανένα πείσμα στο πρώτο ημίχρονο. Θα αποτελέσει καλή αφορμή αυτό να βάλει φωνές ο Ερνέστο, ακόμη και στο ντουέτο Μέλμπεργκ- Αβραάμ που σα να βαριόταν με τη σκέψη του ότι είναι βασικοί! Ο Παπάζογλου όμως  που "σκοτώνεται" να πείσει τους πάντες, παίζει σα… σκύλος.

Ο Τζιμπούρ αυτή την περίοδο τους έχει για… πρωινό τους άλλους επιθετικούς.

Παραμένουν ερωτηματικά οι Σέρβοι. Αυτός ο Κάταϊ μου φαίνεται σοφτ ως τώρα, περισσότερο ψυχούλα δείχνει να ‘χει ο Γκρμπιτς, που δεν ήταν τόσο κακός, όσο με την Πολόνια.

Οι παίκτες αυτοί, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο κεφάτοι, όπως βέβαια και ο Ριέρα. Φυσικά, υπήρχε ο Ιμπαγάσα στον άξονα, που πέρασε μπάλες, έχοντας δίπλα του τον Ουρτάδο.

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες που φαίνονται κουρασμένοι. Και ο Ολυμπιακός στο κάτω- κάτω, που θα δούμε στα επίσημα, θα είναι ένα μίγμα από αυτές τις ενδεκάδες. Με τον Φουστέρ που πιέζει από μόνος του παντού ή και τον Γέστε, που μπορεί να φτιάξει φάση από το πουθενά, θα είναι μια άλλη ομάδα.

Εννοείται, ότι δημιουργούνται ερωτηματικά πάνω στο χορτάρι όπως για παράδειγμα αν ο Μαρκάνο φυλάγεται και κρατάει δυνάμεις ή κι αυτός έχει … χοντρύνει από τις προπονήσεις και μονομαχεί με Ουρτάδο και Χαβίτο ποιος θα "σκάσει" πρώτος στα παιχνίδια; Και δεν τον είδαμε ακόμη αριστερό μπακ.

Τα φιλικά, είναι όπως το ποτήρι. Όποιος θέλει το βλέπει μισογεμάτο, όποιος θέλει το βλέπει μισοάδειο. Θα τα ξαναπούμε μετά την Βέρντερ. Αλλά και πάλι μην βιάζεστε. Αν κάποιος πρέπει να κινηθεί, μάλλον αυτός είναι ο Μαρινάκης, να πάρει ένα κόφτη της προκοπής, για να μην του λένε και τίποτα…
http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons