OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τα είδε όλα ο Βαλβέρδε...

Τι θέλει να βλέπει ένας προπονητής μίας ομάδας σε ένα παιχνίδι προετοιμασίας; Τα καλά, που βελτιώνεται η ομάδα του, αν τη φέρνει εκεί που θέλει, αλλά και τα άσχημα, τις αδυναμίες για να τις διορθώσει μέσα στο καλοκαίρι και να μην τρέχει τον χειμώνα. Ε, χθες, ο Βαλβέρδε τα είδε όλα.

Για ένα ημίχρονο, θα έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση. Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Μιραλάς βρίσκονταν εύκολα και ο Ολυμπιακός ικανοποιούσε τον κόσμο του. Ο Γκρμπιτς δεξιά δεν ήταν καλός όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά θα έχει τα σκαμπανεβάσματα αλλάζοντας επίπεδο στην καριέρα του, ο Φετφατζίδης έκανε το πρώτο του καλό ματς αυτό το καλοκαίρι. Στην άμυνα, ο Δασκαλάκης δεν απέφυγε κάποια λάθη, αλλά ουσιαστικά δεν είχε προβλήματα και από την τετράδα, οι Παπάζογλου, Βαλεριάνος που είναι υπό κρίση έδειχναν ότι αξίζουν να μείνουν. Πολύ καλό πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες με ένα πανέμορφο γκολ συνέθεσαν την εικόνα. Μειονέκτημα; Λίγο το ένα γκολ για τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Απαραίτητη υποσημείωση: Στο σύστημα Βαλβέρδε πρέπει να δίνουν γκολ οι χαφ, οι ακραίοι και ο ενδιάμεσος. Το ζητούμενο όμως τέτοια περίοδο είναι να βλέπεις τη φυσιογνωμία μίας ομάδας. Κι αυτή ικανοποιούσε. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει επίσημο ματς σε ένα μήνα, ίσως και ενάμισι και τώρα κάνει προετοιμασία, άρα θα έχει και κούραση.

Αυτή φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, που ο Ισπανός έπρεπε να αφήσει περισσότερη ώρα στο παιχνίδι πολλούς παίκτες, γιατί οι υπόλοιποι θα παίξουν σήμερα το μεσημέρι. Ωστόσο, από αυτό μέχρι την εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχει απόσταση, όση κι αυτή που τους χώριζε από το πρώτο. Εντάξει, μπορεί να μην απέδωσε η δοκιμή με τον Γκρμπιτς στην κορυφή και τον Μιραλάς αριστερά (γι' αυτό άλλωστε γίνονται τα φιλικά), αλλά ο Βαλβέρδε επανέφερε σε 12 λεπτά το αρχικό σχήμα. Η ομάδα του πρώτου ημιχρόνου όμως ήταν ακόμη στα... αποδυτήρια. Ετσι έγινε... μάγκας ο Σχαλκ που μπήκε αλλαγή και σε οχτώ λεπτά... ξεχαρβάλωσε την άμυνα του Ολυμπιακού και «γύρισε» το ματς. Καταλαβαίνει κανείς ότι ειδικά τέτοια εποχή ο Ιμπαγάσα δεν θα πηγαίνει... φουλ για δύο ημίχρονα, αλλά ήταν γενική η καθίζηση. Εκεί φάνηκαν και τα αμυντικά κενά, που ξεκινούσαν από το κέντρο ως αμυντική λειτουργία, εκεί μεταφέρθηκε η πίεση στον νεαρό Βαλεριάνο που είχε προβλήματα, σε κάποιες περιπτώσεις όμως από επιλογές συμπαικτών του που τον έβαζαν στα... δύσκολα με πάσες απλά για να φύγει η μπάλα από τα πόδια τους, ήρθαν και τα προβλήματα στις στημένες φάσεις και ο Βαλβέρδε είδε και την άλλη πλευρά, την κακή. Κι εκεί θέλει δουλειά (το ένα ημίχρονο να γίνει μία ώρα και παραπάνω, κάτι που θα μπορεί να το κάνει σε έναν μήνα) και αναμένονται και... ενισχύσεις, με έναν ακόμη χαφ και ίσως και φορ, όσο ο Πάντελιτς... δικαιώνει τον Ισπανό που δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον αντικαταστήσει.

Τα τελευταία συμπεράσματα θα βγουν σήμερα και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το δίδυμο Ουρτάδο, Σουμπίνιο στον άξονα, που λογικά θα δούμε. Ενδιαφέρον για συμπεράσματα (όπως και όλα όσα δούμε από τους υπόλοιπους), σημαντικό για τους ίδιους...
 
http://www.sday.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons