OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Και που να μπουν μέσα Γέστε-Φέισα...

«Ισπανικό» τρίγωνο φωτιά Ιμπαγάσα ,Ριέρα, Φουστέρ – Είδαμε χθες έναν διαφορετικό Ουρτάδο.

Νομίζω, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ότι στο χθεσινό φιλικό με τη Βέρντερ είδαμε αυτά που θέλαμε. Έναν Ολυμπιακό συγκροτημένο, με καλή οργάνωση παιχνιδιού, με κυκλοφορία μπάλας και πρέσινγκ ψηλά, που μετά βεβαιότητας σας λέω ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει καμία αντίπαλη ομάδα. Έναν Ολυμπιακό πλήρη στα χαφ και αυτό να οφείλεται στον εξαιρετικό χθες Ιμπαγάσα, τον ανεβασμένο Ριέρα, ο οποίος συνέκλινε προς το κέντρο και βοηθούσε στην οργάνωση του παιχνιδιού, τον πολύ καλό Ουρτάδο, που πρώτη φορά ομολογώ ότι είδα τόσο συγκροτημένο και αποτελεσματικό, αλλά και τον Φουστέρ, από τον οποίο κακά τα ψέματα ξεκινάει η ενδεκάδα. Σας το έχω πει ότι ο Φουστέρ μολονότι ήρθε ο Γέστε, θεωρητικά ως ποδοσφαιρική αξία είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω, δεν βγαίνει από την ενδεκάδα. Και αυτό το απέδειξε χθες καθώς με την παρουσία του και τη συμμετοχή του ο Ολυμπιακός ήταν τελείως διαφορετικός από εκείνον που είδαμε με τη Βάρεγμκεμ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός βοηθάει απίστευτα στο πρεσάρισμα ψηλά και ίσως να αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο καθοριστικό εργαλείο στην ομάδα που φτιάχνει ο Βαλβέρδε.

Ποιοι ξεχώρισαν

Ο Μανιάτης, ο Χολέμπας, ο Γκρίμπιτς και ο Χαβίτο

Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον χθεσινό Ολυμπιακό γιατί η ομάδα δείχνει ότι αρχίζει να στρώνει. Και σίγουρα μου άρεσε πολύ το passing game, η υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και ορισμένοι παίκτες στους οποίους θέλω να σταθώ. Πρώτα από όλα στους δύο ακραίους μπακ, τον Μανιάτη και τον Χολέμπας, όπου και οι δύο ήταν άριστοι, με πολλές δυνάμεις, κράτημα της θέσης, αλλά και συχνές προωθήσεις. Ειδικά ο Χολέμπας με τον Ριέρα, βρίσκονται με κλειστά μάτια και νομίζω ότι η πλευρά έχει κλείσει. Από δεξιά, ο Μανιάτης ήταν σχεδόν άψογος, μολονότι κάποιες φορές το… παράκανε, ήθελε να δείξει το κάτι παραπάνω. Ο Γκρίμπιτς ακριβώς μπροστά του έδειξε για μία φορά ακόμη πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι και νομίζω ότι και με τη χθεσινή του εμφάνιση κερδίζει πόντους για το βασικό σχήμα, παρά το γεγονός ότι και ο Χαβίτο, που τον αντικατέστησε στο β’ μέρος ήταν πολύ καλός και έδειξε ότι ανεβαίνει.

Τζιμπούρ και Μιραλάς

Στην κορυφή της επίθεσης ο Αλγερινός πιστοποίησε για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Και έδειξε ότι και φέτος θα αποτελέσει αξιόπιστη λύση στη γραμμή πυρρός της ομάδας. Αντιθέτως, ο Μιραλάς δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του και εδώ που τα λέμε, δεν έχει πάρει και πολλές μπαλιές, καθώς η «ομάδα» με την οποία τον χρησιμοποιεί ο Βαλβέρδε δεν βγάζει πολλές φάσεις. Όμως τον Βέλγο τον ξέρουμε και πιστεύω ότι σύντομα θα δείξει τον καλό του εαυτό.

Ο Κοστάντσο, ο Μαρκάνο, ο Μοντέστο

Από τον Κονστάντσο σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος., Αρχίζει να έχει επαφή με την άμυνα, μιλάει με τους συμπαίκτες του, τους καθοδηγεί, ενώ έχει γρήγορη μεταβίβαση σε ελεύθερο συμπαίκτη με το χέρι. Όμως υπάρχουν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που νομίζω ότι δεν είναι συγκεντρωμένος ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στο νέο περιβάλλον.

Ο Μαρκάνο με απογοήτευσε. Επιπόλαιος, με αλλεπάλληλα λάθη, έχασε κατ’ επανάληψη τους προσωπικούς του αντιπάλους. Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος δεν θα βιαστώ να κρίνω ένα νέο παιδί, το οποίο μάλιστα η Βιγιαρεάλ πρόπερσι αγόρασε με 6 εκατ. ευρώ. Θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε στη συνέχεια, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πείσει ότι είναι καλύτερος του Ποτουρίδη και του Παπάζογλου.

Ο Μοντέστο τέλος έβαλε το γκολ της ισοφάρισης και έδειξε και πάλι το γνωστό του φιλότιμο στο παιχνίδι. Όμως μου φάνηκε πάρα πολύ αργός και σε κάθε περίπτωση με βάση τη χθεσινή εμφάνιση ο Ουρτάδο αποκτά προβάδισμα, έναντι του Κορσικανού στον άξονα. Μακάρι να ο πρώην αρχηγός της Εσπανιόλ να συνεχίσει έτσι.

Και τώρα Γέστε – Φέισα

Αυτό που μένει τώρα να δούμε φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ είναι αυτός ο καλός Ολυμπιακός να αρχίζει να αποκτά την τελική μορφή της ενδεκάδας. Και μετά βεβαιότητας όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ αυτή την ώρα περιμένουμε να δούμε πως θα είναι η εικόνα του Θρύλου μόλις μπουν στην πρώτη ομάδα ο Γέστε και ο Φέισα, οι οποίοι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό αλλά και την αγωνιστική τους αξία, προορίζονται για ρόλο πρωταγωνιστικό, καθώς και οι δύο είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά.

Μένει λοιπόν να τους δούμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαπιστώσουμε, πως θα ενσωματωθούν στο σύνολο αλλά και σε τι κατάσταση βρίσκονται, ο μεν Γέστε μετά την επιστροφή του από τα Εμιράτα, ο δε Φέισα μετά την επάνοδό του από τον τραυματισμό.
 
Aντώνης Πίκουλας
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons