OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Ολυμπιακός 1-1...Χτύπησε ο τρομοκράτης...Oλα τα Γκόλ...

Θα το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής και μην νομίστε ότι ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες. Αν ψάχναμε, θα βρίσκαμε ουξκ ολίγες και σαφώς περισσότερες από το ότι η Ζούλτε Βάρεγκεμ είναι σε σαφώς καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον Ολυμπιακό.

Σε έξι μέρες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις των Βέλγων και το ματς με τους πρωταθλητές, ήταν για αυτούς πρόβα τζενεράλε. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την δεύτερη αλλαγή τους την έκαναν στο 67’…

Οι Βέλγοι είναι πιο έτοιμοι, αλλά μέχρι ενός σημείου. Γιατί η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου καλή. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είχαν καθόλου καλή κυκλοφορία και ειλικρινά δεν θυμόμαστε σε άλλο παιχνίδι (φιλικό ή επίσημο) να μην έχει δημιουργήσει ευκαιρία Ολυμπιακός του Βαλβέρδε, στα πρώτα 80 λεπτά του αγώνα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, δημιούργησαν δύο και η μία ήταν το γκολ του τρομοκράτη. Στο 82’ ο Κάταϊ εκμεταλλεύθηκε την σαφώς κακή συνεννόηση του αμυντικού με τον τερματοφύλακα των Βέλγων, πήρε την μπάλα σούταρε, αλλά απέκρουσε δύσκολα ο πορτιέρο των ηπεδούχων. Στο 86’ ήταν η δεύτερη ευκαιρία, η οποία μετατράπηκε και σε γκολ. Ο Γκρίμπιτς πραγματοποίησε σέντρα σουτ, ο Τζιμπούρ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, της άλλαξε πορεία και  διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Άσχημη εικόνα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό στο φιλικό με την Βάρεγκεμ με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τοροσίδη (δεξιά), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Βαλεριάνο (αριστερό).

Το δίδυμο στον άξονα ήταν οι Μοδέστο και Σουμπίνιο, δεξιά έπαιξε ο Χαβίτο, αριστερά ο Φετφατζίδης και ο Μιραλάς πίσω από τον προωθημένο Πάντελιτς. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά και αφού ο Βάσκος τεχνικός είδε ότι ήταν εξαφανισμένοι τόσο, ο Βέλγος όσο και ο Φετφατζίδης τους άλλαξε θέση, με τον «Φέτφα» να γίνεται πιο κινητικός…

Οι Πειραιώτες στα πρώτα 45 λεπτά του ματς δεν ήταν καθόλου καλοί. Από τα στοιχεία που ζητά ο Βαλβέρδε, είχαν μόνο το πρέσινγκ. Καλή κυκλοφορία μπάλας δεν υπήρχε, ούτε λειτούργησαν οι αλληλοκαλύψεις. Επίσης παρουσιάστηκε και πρόβλημα στις στημένες φάσεις, αφού οι Βέλγοι κέρδιζαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό είχε μία μόλις ευκαιρία και αυτή επειδή πήγε να το βάλει μόνος του ο πορτιέρο της Βάρεγκεμ (έχασε την μπάλα από το φάουλ του Φετφατζίδη, αλλά πρόλαβε και την έδιωξε μπροστά από τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο).

Αντιθέτως οι Βέλγοι απείλησαν στο 4΄’ (κεφαλιά Μαρεβάλ, μλπόκαρε ο Δασκαλάκης), στο 13΄(κεφαλιά Ντασελέ άουτ), στο 34’ (τραγικό λάθος του Μέλμπεργκ, βγήκε μόνος του ο Τραϊκόφσκι, αλλά ο Δασκαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ), ενώ στο 25’ σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρεβάλ.



Από τους 11 που έπαιξαν στο διάστημα αυτό, κάπως φάνηκαν οι Τοροσίδης και Δασκαλάκης…

Το τελευταίο δεκάλεπτο

Όπως και στο ματς με την Πολόνια, έτσι και τώρα ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε διαφορετική ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε, παρά μόνο στοπ τελευταίο δεκάλεπτο.

Τερματοφύλακας ήταν ο Κοστάντσο και στην άμυνα έπαιξαν οι Μανιάτης (δεξιά), Παπάζογλου, Μαρκάνο, Χολέμπας (αριστερά).

Αμυντικό χαφ ήταν ο Ουρτάδο και δίπλα του ήταν ο Ιμπαγάσα. Δεξιά αγωνίστηκε ο Γκρίμπιτς, αριστερά ο Ριέρα και ο Κάταϊ έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Τζιμπούρ (υπήρχαν στιγμές που οι δύο τελευταίοι άλλαζαν θέσεις, ενώ από το 60’ και μετά ο Ριέρα είχε ελεύθερο ρόλο).

Οι Πειριαώτες προβλημάτισαν και σε αυτό το διάστημα, αφού δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο πιο κινητικός παίκτης ήταν ο Γκρίμπιτς και από τα πόδια του οποίου έγινε το 1-1, με σκόρερ τον Τζιμπούρ στο 86’. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προειδοποιήσει με την ευκαιρία του Κάταϊ.



Οι γηπεδούχοι είχαν στο 53’ το σουτ του Ματόν (απέκρουσε ο Κοστάντσο), στο 60’ το φάουλ του Μαρεβάλ (με γροθιές και δύσκολα απέκρουσε ο Κοστάντσο), στο 61’ το σουτ του Νέεσενς (μπλόκαρε) και στο 62΄πάλι με τον ίδιο παίκτη να αστοχεί.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons