OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-1...

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ΠΑΝΑΞΙΑ το 13ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του, επικρατώντας του Ηρακλή με 3-1 σετ στην Ορεστιάδα. Επίδειξη δύναμης από τους Πειραιώτες, που είναι απλήρωτοι, αλλά και ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΓΚΕΣ. Με διαφορά πολυτιμότερος παίκτης, ο συγκλονιστικός "ιπτάμενος" Ντεσπέιν.

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχασαν το πρώτο σετ με 25-21, αλλά από εκεί και πέρα ανέβασαν την απόδοσή τους και με μπροστάρη τον τρομέρο Ντεσπέιν έκανε πλάκα στον Ηρακλή, κερδίζοντας τα τρία σετ που ακολούθησαν με 25-20, 25-21 και 25-12.


Αυτή η ομάδα χρειάζεται την στήριξη όλων μας. Όχι λόγω των τίτλων που κατακτά (Σούπερ Καπ και Κύπελλο Ελλάδας, μέχρι στιγμής). Αυτή η ομάδα πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού γιατί σε αντίξοες συνθήκες παλεύει κυριολεκτικά μόνη της. Όπως και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά τμήματα, έτσι και η αντρική ομάδα βόλεϊ παραμένει τόσους μήνες απλήρωτη. Μέσα στο τάραφλεξ, όμως, κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Είτε χάνει, είτε κερδίζει.


 
Με τη νέα γενιά του ελληνικού βόλεϊ σύσσωμη στον Ολυμπιακό. Με παίκτες νεαρούς, αλλά διψασμένους για διάκριση. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν εκπληκτικό βόλεϊ στην Ορεστιάδα και νίκησαν δίκαια τον Ηρακλή.

Ο "Γηραιός" πήρε το πρώτο σετ, εκμεταλλευόμενος την πίεση στο σέρβις και το αποδοτικό μπλοκ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους παίκτες του Μπρουκς να φτάνουν στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενοι 16-14. Από εκείνο το σημείο και ύστερα, οι Θεσσαλονικείς "οικοδόμησαν" μία ικανή διαφορά (20-16), που τους επέτρεψε να φτάσουν άνετα στο 1-0.Έτσι, επικράτησαν με 25-21 και έκαναν το 1-0.


 
Στη συνέχεια, όμως, ακολούθησε ερυθρόλευκο σόου. Ο Καλμαζίδης, που για μία ακόμα φορά έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, αντικατέστησε στην υποδοχή τον Γιαμπλόνσκι με τον Φράγκο και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον βετεράνο Παπάζογλου αντί του Εστράδα, θέλοντας να αλλάξει την κατάσταση στο μπλοκ. Ο Τζούριτς ανέβασε στροφές στην επίθεση, η άμυνα ήταν αποτελεσματική, ενώ η πειραϊκή ομάδα πίεσε πολύ από τη θέση του σέρβις. Ο Ντεσπέιν πήρε την ομάδα στην πλάτη του και όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Κουβανός ακραίος ήταν εκπληκτικός στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως κάποια στιγμή είχε 20/27 τελειωμένες επιθέσεις! Στο τέλος χαλάρωσε και χάλασε κάπως η επίδοση (20/30). Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ορεστιάδα και πήρε με σχετική ευκολία τα τρία επόμενα σετ (25-20, 25-21, 25-12). Ο Φιλίποφ μοίρασε υποδειγματικά το παιχνίδι. Κανένας ερυθρόλευκος δεν υστέρησε.

Πιο αναλυτικά, στο 2ο σετ ο Ηρακλής προηγήθηκε 3-1, για να "απαντήσει" γρήγορα ο Ολυμπιακός, που έχοντας τον Ντεσπέιν σε μεγάλο βράδυ και τον Τζούριτς να ακολουθεί, έβρισκε εύκολα τις λύσεις στην επίθεση. Η πειραϊκή ομάδα διατήρησε διαφορά δύο πόντων από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έως και το 20-18, όταν ένα σερί 3-0 της επέτρεψε να φτάσει άκοπα στην ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ, οι δύο ομάδες έδωσαν μάχη ως το 14-14, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, καθώς ο νικητής του τρίτου σετ θα έκανε αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Με πόντο του Ντεσπέιν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 20-17, όμως στο 20-19 η "κίνηση-ματ" του Γιάννη Καλμαζίδη ήταν η είσοδος του πολύπειρου Παπάζογλου, που με έναν άσο κι ένα μπλοκ έστειλε τη διαφορά στο +3 (22-19) και το σετ στην ομάδα του.


 
Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν ακατάλληλο για κριτική, αφού μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι μετέπειτα νικητές προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με 4-1, 7-3 και 11-5, γράφοντας τον επίλογο στον αγώνα, αφού ο αντίπαλός τους απλά παρακολουθούσε τους ερυθρόλευκους να παίρνουν σωρηδόν τους πόντους και να δημιουργούν μία αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς πλέον μετρούν ένα τρόπαιο παραπάνω από όσα έχουν κατακτήσει μαζί στη διοργάνωση όλες οι υπόλοιπες ομάδες (13 έναντι 12!).

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, που διεξήχθη μπροστά 3.500 θεατές στο κλειστό της Ορεστιάδας, αναδείχτηκε ο Ρολάντο Ντεσπέιν. Την απονομή στον πολυτιμότερο παίκτη έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατώρος. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, αντάλλαξαν αναμνηστικές πλακέτες για την άψογη συνεργασία που είχαν. Επίσης, ο βουλευτής Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος απένειμε πλακέτα στον πρόεδρο του ΑΟ Ορεστιάδας, Βασίλη Γκιζάνη, με τους ντόπιους να πανηγυρίζουν την άνοδο της ομάδας στην Α2 ανδρών.

Ακολούθησε η απονομή μεταλλίων στις ομάδες και πρώτα στον φιναλίστ Ηρακλή από τον βουλευτή Θεόδωρο Καράογλου και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠΕ, Παναγιώτη Σιδέρη, ενώ το Κύπελλο έδωσε στον αρχηγό του "Γηραιού", Αντρέι Κράβαρικ, ο ειδικός σύμβουλος της ΓΓΑ, Βασίλης Ντάκουρης.

Στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Κυπελλούχου! Τα μετάλλια και τα διπλώματα έδωσαν στους ερυθρόλευκους ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, ενώ το Κύπελλο παρέδωσαν στους Ανδρέα Ανδρεάδη και Γιώργο Παπάζογου ο Δήμαρχος της πόλης μαζί με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Τα σετ 21-25, 25-20, 25-21, 25-12.

Ολυμπιακός (Γιάννης Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 22 (2 άσοι, 20/30 επ., 75% υπ.), Γιαμπλόνσκι 1 (1 μπλοκ), Φιλίποφ 3 (3 μπλοκ), Εστράδα 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 12 (2 άσοι, 6/10 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 16 (1 άσος, 14/32 επ., 1 μπλοκ), Κουζούνης (λ, 36% υπ.), Χαριτωνίδης, Φράγκος 10 (8/12 επ., 50% υπ., 2 μπλοκ), Κοκκινάκης, Παπάζογλου (2 άσοι).

Ηρακλής (Φρέντι Μπρουκς): Όουενς 14 (1 άσος, 13/27 επ., 40% υπ.), Προύσαλης 1 (1 άσος), Κιρόγκα 7 (7/20 επ., 56% υπ.), Μπίλινγκς 12 (12/31 επ.), Κανέλλος 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Σμαραγδής 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ, 53% υπ.), Πιπέριας, Γκόρτσανιουκ, Κράβαρικ 2 (2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης.



 
http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons