OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μετά το 6-0 τι ;;;

Ολυμπιακός Πρωταθλητής για την περίοδο 2010-2011, σιγά το νέο... απο την αρχή φάνηκε ποιός είναι το "αφεντικό" στην Superleague. Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 την ΑΕΚ στο Καραισκάκη, ε και; την ΑΕΚ κέρδισε και έτσι όπως κατέβηκε αναμενόμενο, πολλοί αεκτζήδες περίμεναν και διψήφιο σκόρ... Όλα αυτά πέρασαν, μπορεί να έχουμε ακόμα τρείς αγώνες για να λήξει και τυπικά το πρωτάθλημα όμως πρέπει απο σήμερα κι όλας να βάλουν όλοι τα κεφάλια μέσα και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς.
Θα προσπαθήσω σήμερα και με το μυαλό μου να έχει βγάλει εκτός το χθεσινό μάτς να βρώ τα πρέπει και μή του Ολυμπιακού για το 2012.

Θα ξεκινήσω απο τον πάγκο και για το θέμα Βαλβέρδε. Ο ισπανός έκανε το 2 στα 2 στα πρωταθλήματα ώς προπονητής των ερυθρόλευκων. Φέτος κέρδισε άνετα και με διαφορά το πρωτάθλημα, αποκλείστηκε στο κύπελλο απο τον ΠΑΟΚ με κακό ποδόσφαιρο και στα δύο μάτς, ενώ κέρδισε ΠΑΟ και ΑΕΚ μόνο εντός έδρας, χάνοντας στα εκτός. Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε ένα και μοναδικό σύστημα σε όλους τους αγώνες, τετράδα στην άμυνα, δεξιά "κάποιος" Ρόμενταλ, Φέτφα, Μιαραλάς (μερικές φορές) και Ζαιρί, αριστερά με Ριέρα, ένα αμυντικό χάφ (όποιος τύχαινε), Ιμπαγάσα να κάνει τα πάντα στο κέντρο, Φουστέρ πίσω απο τον επιθετικό αθόρυβος και "φουνταριστό" απο Μιραλάς, Πάντελιτς, Μήτρογλου μέχρι Τζιμπούρ στα μέσα της χρονιάς. Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν είχε το "σούπερ" αστέρι όπου πήρε τα μύρια και θα κάνει ότι γουστάρει μέσα στο γήπεδο και δεν βγαίνει ποτέ όσο και να παίζει χάλια, ο Βαλβέρδε είχε την ευτυχία να έχει 11 εργαλεία στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν ότι τους έλεγε. Το σύστημα που επέλεξε έπαιζαν κατά γράμμα και έδειχναν υπομονή όταν το παιχνίδι δεν ήταν με το μέρος τους, η αφοσίωση στο σύστημα δεν άλλαζε και αυτό το πιστώνετε ο ισπανός που εμφύτεψε αυτό στου παίκτες του. Στα μεταγραφικά έκανε μερικά λάθη τύπου Ουρτάδο και φάνηκε τυχερός στην περίπτωση του Φουστέρ. Υπέρ του είναι και η προσαρμογή του Τζιμπούρ, ενός "προβληματικού" χαρακτηρα σύμφωνα με τα όσα έχουμε δεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ρόμενταλ δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ενώ πίστεψε και καλά έκανε στον Ριέρα την περίοδο που δεν ήταν και στα καλύτερα του. Εάν μείνει καλό είναι η διοίκηση να έχει δίπλα του έναν τεχνικό διευθυντή για να τον βοηθήσει στις επιλογές των μεταγραφών γιατί εκεί είναι πιστεύω το αδύνατο του σημείο. Κοιτάζει και εμπιστεύεται παίκτες που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, μόνο που το ποδόσφαιρο μαζί με τα χρόνια περνούν και πολλά αλλάζουν απο το τότε στο τώρα. Εάν η διοίκηση επιλέξει να αλλάξει προπονητή καλό είναι να το κάνει αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και όχι να αφήσει έτσι την ομάδα στην τύχη της και να περιμένουμε τον Αύγουστο να κάνει μια γρήγορη επιλογή.

Ας περάσω στους πάικτες τώρα που είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό.

Τερματοφύλακας. Το έγραψα και σε ένα παλαιότερο άρθρο μου για το πόσο κρίσιμη θέση είναι αυτή. Με μια ματιά στις ευρωπαικές ομάδες θα δείτε ότι δύσκολα κάνουν μεταγραφές σε αυτή την θέση, έχουν τους ίδιους τερματοφύλακες για χρόνια και ας μην είναι και οι καλύτεροι του κόσμου. Τρανό παράδειγμα της Μπάρτσα με τον "κουμπαρά" Βαλντές. Η Άρσεναλ προσέφυγε πάλι στον 41 ετών Αλμούνια ενώ και η Μάντσεστερ με τον "γέρο" Βαν Ντε Σααρ παίζει ακόμα που ο "τσίχλας" δεν βλέπω να τον σταματά, ενώ μην ξεχνάμε και την Μπάγερν που είχε τον Κάαν ακόμα και στα χειρότερα του. Τι θέλω να πώ. Ο Νικοπολίδης για εμένα καλό είναι να παραμείνει στην ομάδα, όχι τόσο για την αγωνιστική του συνεισφορά αλλά για τα αποδυτήρια, είναι ένα καλό "στήριγμα" για τον Πάρντο ή για τον επόμενο νέο που θα έρθει. Ξέρει την θέση πολύ καλά και μπορεί να βοηθήσει μόνο και μόνο κάνοντας προπόνηση μαζί τους. Όλα αυτά βέβαια εάν θέλει και ο ίδιος. Ο Πάρντο είναι ένας καλός τερματοφύλακας που φέτος του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τι αξίζει. Με μια λέξη είναι καλός αλλά θέλει δουλειά ακόμα, πολύ δουλειά ειδικά για ευρώπη που θα έχει ο Ολυμπιακός του χρόνου, όπου οι επιθετικοί και ομάδες δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έχει εδώ στην χώρα μας. Το θέμα είναι εάν θέλει και μπορεί ο ίδιος να κάνει αυτή τη δουλειά, είναι έτοιμος να τολμήσει το κάτι παραπάνω, πρέπει πρώτα να το θέλει ο ίδιος και να μην μείνει στο ότι έκανε ένα καλό συμβόλαιο. Για μεταγραφή ξένου τερματοφύλακα τι να πώ, όλα είναι και θέμα τύχης να σου κάτσει κάτι, αλλά και θέμα αμυντικής γραμμής.

Στην δεξιά αμυντική πτέρυγα έχει ότι καλύτερο. Τοροσίδης και Μανιάτης είναι ότι καλύτερο έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην θέση αυτή, οπότε για εμένα ένας πιτσιρικάς σαν τρίτη λύση πρέπει να υπάρχει στο ρόστερ για να μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας.

Αριστερά ο Μπράβο πρέπει να φύγει. Ξέρω σε πολλούς θα ξενίσει αυτό αλλά είναι η αλήθεια. Όταν ο ισπανός παίζει ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απο αριστερά όσο και να μην θέλουν να το βλέπουν μερικοί αφού μένουν μόνο σε ένα δύο πετυχημένα τάκλιν ή μια καλή επιθετική προσπάθεια. Για εμένα είναι απαράδεκτο ο Ολυμπιακός να έχει τέτοιο αριστερό μπάκ που μια ματιά στο παρελθόν έχουν περάσει μπάκ και μπάκ. Λύση; Ο Τζαβέλας είναι ίσως η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή. Ελληνας και ξέρουμε την αξία του. Αυτός ο παίκτης έπρεπε να είχε έρθει στο λιμάνι απο την εποχή που ήταν στον Πανιώνιο. Ο Χολέμπας, εντάξει δεν είναι και ο καλύτερος απο τεχνικής άποψης, αλλά είναι "εργάτης" αμυντικά είναι καλός αλλά μέχρι εκεί. Μικρός σε ηλικία που πιστεύω και αυτός με δουλειά μπορεί να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, για αλλαγή καλό είναι να κάτσει. Φυσικά ακολουθεί και ο Ποτουρίδης σαν τρίτη λύση.

Το κεντρικό δύδιμο της άμυνας δεν αλλάζει με τίποτα. Ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Μοντεστό για αλλαγή και όχι μόνο είναι μια χαρά ενώ και εδώ ο Ποτουρίδης μπορεί να παίξει εάν χρειαστεί.

Στα δεξιά εννοείτε ο Ρόμενταλ πρέπει να φύγει αφού δεν έδειξε και τίποτα το σπουδαίο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζαιρί. Φέτος πήρε ευκαιρίες αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους, πολλά σκαμπανεβάσματα και πολλές φορές κάνει το κάτι παραπάνω και χαλάει επιθέσεις. Για το ημίχρονο να βγαίνει να κάνει διάφορα ζογκλερικά καλός είναι. Λύσεις; Φετφατζίδης και Μιραλάς όσο και να μην είναι η θέση τους. Ίσως εδώ χρειαστεί μια μεταγραφή ο Ολυμπιακός για ένα δεξί χάφ εξτρέμ με ταχύτητα. Στα αριστερά η θέση είναι πιασμένη απο τον Ριέρα φυσικά, για αναπληρωματικό εάν σε δύσκολες περιπτώσεις παίζει ο Φέτφα απο εκεί είναι ένας ακόμα μικρός απο τις ακαδημίες.

Αμυντικό χάφ, απλά δεν έχουμε. Ο Ουρτάδο είναι για Ισπανία πίσω αφού δεν έδειξε τίποτα και είναι ευάισθητος απο τραυματισμούς. Η θέση αυτή θέλει χαφάρα στύλ Καρεμπέ, που είναι και ότι κορυφαίο έχει περάσει απο την ομάδα μας σε αυτή τη θέση και μετά ο Στολτίδης που έδωσε τα πάντα για τον Θρύλο μέχρι τελευταίας ρανίδας. Δύσκολη θέση που και άλλες ομάδες στην ευρώπη έχουν το ίδιο πρόβλημα μιάς και "στερεύουν" οι καλοί παίκτες εκεί. Ενώ μην ξεχνάμε ότι και ο Τοροσίδης μπορεί να τα καταφέρει σε αυτή τη θέση, τώρα μάλιστα που έχουμε ένα πολύ καλό δεξί μπάκ, μπορεί να "ελευθερωθεί". Δεν ξέρω γιατί έχει χαθεί ο Γιάννης Παπαδόπουλος όπου είναι μια λύση για αλλαγή.

Επιτελικός μέσος εννοείτε Ιμπαγάσα που πρέπει να μας δώσει το dna του να κάνουμε έναν ίδιο αλλά σε νεότερη ηλικία. Βασικός και φέτος αλλά για 40-60 λεπτά το πολύ, η ηλικά του δεν τον αφήνει για περισσότερα. Μεταγραφή και εδώ με έναν ισάξιο, ενώ σε αυτή τη θέση μπορεί να παίξει άνετα και ο Φετφατζίδης.

Πάμε στην επίθεση που τα πράγματα είναι λίγο περίεργα εδώ. Εάν μείνει ο Βαλβέρδε ο Φουστέρ θα έχει θέση, θα έχει όμως και τη ρέντα που είχε φέτος; είναι ένα ερώτημα που πιστεύω να μην στοιχήσει στον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε παίζει με έναν "καθαρό" επιθετικό και έναν απο πίσω του. Ο Φουστέρ παραμένει ο "αφανής" ήρωας για πολλούς, εμένα προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη αφού σαν αυτόν υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι τεχνικά. Μπορεί να παίξει για παράδειγμα με Μιραλάς περιφερειακό επιθετικό και Πάντελιτς μέσα στην περιοχή, όλα είναι αναλόγως τον αντίπαλο που παίζει την κάθε φορά. Οπότε μένει στον Ολυμπιακό μέχρι να του τελειώσει η ρέντα, για αλλαγή καλός είναι. Μιραλάς εννοείτε μένει με κλειστά μάτια και μας μένουν οι επιθετικοί της περιοχής. Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Νέμεθ, Ντέρπισαιρ. Απο αυτούς ο Ολυμπιακός για εμένα πρέπει να κρατήσει δύο. Μήτρογλου σίγουρα αφού μόνος του πάει να σώσει τον Πανιώνιο και είναι στην περιοχή killer. Με τις τελευταίες εμφανίσεις ο Τζιμπούρ κερδίζει συμβόλαιο και για μένα πρέπει να μπεί όρος, εάν δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα αυτομάτως το συμβόλαιο τελειώνει. Μας μένουν οι άλλοι τρείς για μια θέση. Ο Νέμεθ δεν έδειξε και κάτι σημαντικό και πιστεύω ότι ήταν μεταγραφή επικοινωνιακή, δανεικός για να πάρει ολόκληρη σεζόν να δούμε τι αξίζει. Το ίδιο ισχύει και για τον άγγλο που προσωπικά τον γουστάρω με χίλια αλλά ο δανεισμός στο "νησί" δεν του έκανε καλό αφού και εκεί έκατσε πάγκο και δεν είχε συμμετοχές. Ένας δανεισμός του σε ομάδα στύλ Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, ή Άρη πιστεύω θα ήταν καλό. Ο Πάντελιτς είναι καλός αλλά δεν τον βλέπω να μένει, killer και αυτός αλλα του "έφαγε" τη θέση ο αλγερινός. Δεν είναι παίκτης για να είναι πάγκο καιρό οπότε για μεταγραφή είναι το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα του εξωτερικού. Οπότε η επιθετική γραμμή θα είναι με Μιραλάς - Τζιμπούρ - Μήτρογλου - Φουστέρ. Πλήρης για εμένα.

Κάπως έτσι τα βλέπω τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μια σουπερ 11 άδα με 11 αναπληρωματικούς ΚΑΛΟΥΣ και 4-5 πιτσιρικάδες για να μπαίνουν στο κλίμα της ομάδας και να αφομιώνουν συστήματα και τακτικές. Θα το διαβάσατε που πάντα έβαζα και έναν πιτσιρικά σαν τρίτη λύση, κάτι που χρειάζεται ο σύλλογος γιατί πάντα πρέπει να κοιτάζει και το μέλλον. Είμαστε τυχεροί που απο μικρούς έχουμε καλούς και έχουν δείξει ότι με δουλειά μπορεί να γίνουν κορμός στο κοντινό μέλλον.

Αυτά για τον Ολυμπιακό όπως τον βλέπω για του χρόνου. Για πιθανές μεταγραφές και προτάσεις μου σε επόμενο άρθρο μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons