OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ποιος Δεληκάρης ρε; Ο Μπέμπης ήταν ο καλύτερος, όπως και ο Κόκκαλης...

Ποιος Δεληκάρης ρε; Ο Μπέμπης ήταν ο καλύτερος, όπως και ο Κόκκαλης
• Να ξεκινήσω από τούτο: Κάποια πράγματα που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό δεν μου αρέσουν. Η ανακοίνωση του Κόκκαλη όμως μου άρεσε. Συγχαρητήρια στο μεγαλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Σωκράτη Κόκκαλη, έβγαλε μία ανακοίνωση αντάξια του ονόματός του.

Έβαλε στη θέση τους πολλά πράγματα και ειδικά όσους βάζουν μπροστά τον Σισέ, ο οποίος κάνει ξεφτίλα την Ελλάδα, για να περάσουν τους σκοπούς τους.
Και στήριξε κιόλας τον νυν πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Ολυμπιακός και έριξε πολλά λεφτά στην ομάδα, πήρε το πρωτάθλημα με την πρώτη, έκανε μεταγραφές και έφτιαξε την καλύτερη ομάδα. Εγώ είμαι αυστηρός στην κριτική σε παίκτες και προπονητή, στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός απογοήτευσε, αλλά είχε την καλύτερη ομάδα όλη τη σεζόν, οι άλλοι ήταν χειρότεροί του. Δίκαια 100% παίρνει το πρωτάθλημα, τα έχουμε πει.

Το σημαντικότερο είναι ότι με αυτήν την ανακοίνωση ο Κόκκαλης έδειξε τη διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό υπάρχει ενότητα, ενώ στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ οι μεγαλομέτοχοι έγιναν τσίρκο.

• Χρωστάω αυτό που μου είχε ζητήσει ο Σινάνογλου, να φτιάξουμε την καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών. Στην προηγούμενη στήλη είχα πει τερματοφύλακα και άμυνα. Μπορείτε να δείτε στο αρχείο δεξιά ποιες επιλογές έκανα και σε ποιους κατέληξα. Κελεσίδης, Ρωσίδης, Μουράτης, Στεφανάκος, Νοβοσέλατς. Είχα ξεχωρίσει και ορισμένους άλλους για εναλλακτικές, υπάρχουν στο αρχείο.

• Σωστά το επισήμαναν κάποιοι στα σχόλια, είχα ξεχάσει στην άμυνα τον Άντζα. Ναι, ο Άντζας της δεύτερης θητείας του στον Ολυμπιακό ήταν σπουδαίο σέντερ μπακ, μου άρεσε πολύ, μπορώ να σας πω ότι ήταν καλύτερος και από τον Μέλμπεργκ. Τον βάζω λοιπόν στις εναλλακτικές για την καλύτερη άμυνα όλων των εποχών, όμως τα βασικά μου σέντερ μπακ δεν τα αλλάζω. Στεφανάκος, Νοβοσέλατς.

Πάμε τώρα στα χαφ. Τριάδα θα πω. Ώστε την άλλη βδομάδα να βγάλω και μια τριάδα για την μπροστινή γραμμή. Τα συστήματα αλλάζουνε στην πάροδο των χρόνων, θα βγάλω 4-3-3 για την ιδανική ενδεκάδα. Είναι πολύ δύσκολο να κατασταλάξει κανείς, γιατί περάσανε κολοσσοί από τον Ολυμπιακό. Ειδικά στη θέση των επιθετικών την άλλη βδομάδα ποιον να αφήσω έξω...

• Χαφ λοιπόν. Αμυντικό χαφ Καρεμπέ, για εμένα. Ο πιο ταχύς, ο πιο καλός στο να μαρκάρει και να κλείνει τρύπες, κατά μήκος αλλά και στο πλάτος. Φοβερός. Έτρωγε την ντρίμπλα ο συμπαίκτης του και ήξερες ότι θα τρέξει αυτός να δώσει βοήθειες. Όργωνε το γήπεδο, μερικές φορές ήταν σαν να έχει στα παπούτσια οπλές. Μεγάλος αμυντικός χαφ στο παρελθόν ήταν και ο Πολυχρονίου, για ειδικές αποστολές. Και βέβαια ο Τουρέ.

Δεκάρι ή επιθετικό χαφ. Θανάσης Μπέμπης. Έλα ρε, ποιος Δεληκάρης μπροστά στον Μπέμπη! Καλός παίκτης ήταν ο Δεληκάρης, αλλά Αλέφαντο να ακούτε, αν δεν προλάβατε να δείτε Μπέμπη, ξεχάστε το. Ο Μπέμπης ήταν μακράν ανώτερος ως ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, ως διάρκεια, ως προσφορά. Δύο Έλληνες παίκτες στην Ιστορία ήταν για εμένα οι κολοσσοί στα χαφ των ελληνικών ομάδων: Μπέμπης και Δομάζος! Οι άλλοι μακράν πίσω.

• Ο Μπέμπης ήξερε πολλή μπάλα, σκοράριζε, μπορούσε να πάρει την μπάλα από τη μία περιοχή και να φτάσει στην άλλη περνώντας πέντε παίκτες, είχε πολλή αντοχή, ακατάπαυστες δυνάμεις. Ήταν νταής, είχε ψυχή, ήταν ηγέτης, όπως και ο Δομάζος, είχε τη μικρή πάσα, τη μεγάλη πάσα, την ντρίμπλα, είχε ό,τι γουστάρεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπέμπης ήταν το ίνδαλμα του Δομάζου.

• Να ξέρετε κάτι: Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά από τότε, όμως ο Μπέμπης αν ήταν σήμερα 25 χρονών άνετα θα έπαιζε και σήμερα. Και όχι μόνο θα έπαιζε, αλλά θα έπαιρνε την ομάδα στις πλάτες του! Ποιος Ντουντού και ποιος Φουστέρ και ποιος Ουρτάδο. Για γέλια ρε. Ο Μπέμπης θα έμπαινε τώρα μέσα και θα ξεσήκωνε το Καραϊσκάκη. Παίκταρος μιλάμε. Και αν έκανε τη σημερινή προπόνηση και είχε τις σημερινές συνθήκες και τις σημερινές αμοιβές; Χαμός θα γινόταν. Σκόραρε, γύρναγε, έκοβε, μπούκαρε, πάσαρε, είχε τα πάντα. «Πινόκιο» τον έλεγαν γιατί ήταν παμπόνηρος. Κρίμα που δεν προλάβατε να δείτε αυτόν τον παίκτη.

• Από τους τρεις στα χαφ λοιπόν, διαλέγω Καρεμπέ, Μπέμπη και Ριβάλντο! Ναι, Ριβάλντο. Δεν θα τον αναλύσω, τον ξέρετε, τον ζήσατε.

• Κι ένα σχόλιο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ ήταν καταπληκτική, πολύ γρήγορη, μου άρεσαν όλες οι γραμμές της, ο Μπενζεμά έχει βελτιωθεί από τον Μουρίνιο, το έχει αυτός ο προπονητής να βελτιώνει τους παίκτες. Η προπονητική δουλειά του εστιάζεται στην ατομική βελτίωση των παικτών - το έχουν δηλώσει όλοι αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρεάλ για έξι χρόνια δεν προκρινόταν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά προκρίθηκε τώρα με τον Μουρίνιο. Ο Μουρίνιο και ο Φέργκιουσον θα επαναλάβω ότι είναι για εμένα οι δύο μεγαλύτεροι προπονητές στον πλανήτη.

• Είδα μια Ρεάλ γρήγορη, δυνατή, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, πέταξε έξω τον κακό της δαίμονα, τη Λιόν, και θα μπορούσε να της έχει ρίξει πέντε γκολ, όχι μόνο τρία. Την έκανε τη Λιόν να φαίνεται ομαδούλα. Και όταν επιτίθετο η Ρεάλ, έμεναν 5-6 παίκτες πίσω να προσέχουν, δεν ήταν ξέφραγο αμπέλι η άμυνα.

• Η Ίντερ πήρε επική πρόκριση στη Γερμανία. Στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλή η Μπάγερν, παρότι προηγήθηκε η Ίντερ. Το γύρισε η Μπάγερν, έκανε το 2-1 και θα μπορούσε να το κάνει 3-1, έχασε ευκαιρίες. Σαν τον Μέσι της Μπαρτσελόνα ήταν ο Ρόμπεν της Μπάγερν. Στο β’ ημίχρονο βγήκε πολύ δυνατά η Ίντερ και δικαιώθηκε ο Μουρίνιο, διότι αυτός είχε πει στον Μοράτι να πάρει τον Λεονάρντο στη θέση του Μπενίτεθ. Έχει πολύ καλή σχέση με τον Μοράτι ο Μουρίνιο και με τον Λεονάρντο.

• Όταν βγήκε ο Ρόμπεν, έπεσε πολύ η Μπάγερν, ο δε Φαν Γκάαλ για άλλη μια φορά με απογοήτευσε και με δικαίωσε που δεν τον πιστεύω για μεγάλο προπονητή. Στο κοουτσάρισμα πάσχει. Μαζεύεται ο μεγάλος προπονητής όταν πρέπει, κοιμήθηκε ο Φαν Γκάαλ την ώρα που έπρεπε να βοηθήσει την Μπάγερν. Είναι για να βάζει αυτόματο πιλότο, αν ένα ματς στραβώσει δεν μπορεί να αντιδράσει σωστά. Έπαθε μεγάλη ζημιά φέτος, έχασε από πολύ νωρίς το πρωτάθλημα, έμεινε έξω και από το Κύπελλο, έφυγε νωρίς και από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουν προαναγγείλει ήδη την αποχώρησή του οι διοικούντες της Μπάγερν.

• Θα δούμε μεγάλα ματς στη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μία οκτάδα με πολύ δυνατές ομάδες. Βασικά είναι η Μπαρτσελόνα και οι άλλοι. Η Μπαρτσελόνα έχει τους καλύτερους παίκτες και έχει ένα όπλο που δεν έχουν οι άλλοι: Μέσι.

Κρίμα που πλήρωσα τον εκρηκτικό χαρακτήρα μου στην καριέρα μου. Μου θύμισε ένα περιστατικό ένας φίλος, δεν κρατιόμουν. Είχα πάει με τα Γιάννενα στον Πύργο, τότε μάζευε πολύ κόσμο ο Πανηλειακός, ήταν ντέρμπι μεγάλο εκείνο το ματς. Μπαίνουμε μέσα, έβριζαν συνεχώς, φίσκα οι κερκίδες, «εδώ θα προσκυνήσετε τον Πανηλειακό». Το τι μπινελίκια μού έριχναν, δεν γράφεται. Γούσταρα μέσα μου, ναι, τα γούσταρα αυτά. Ξεκινάει το ματς, τους βάζουμε ένα γκολ στα πρώτα δέκα λεπτά, παίρνω φόρα και καβαλάω τα κάγκελα «ρε γ…, ποιον θα προσκυνήσω, εγώ θα προσκυνήσω εσάς; Σας γ…»! Ήρθαν περιπολικά, ήρθαν… τανκς για να φύγουμε από το γήπεδο, καταλαβαίνετε τι έγινε μετά…


http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons