OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Φάκελος: Τερματοφύλακας

Βάλτε στο μυαλό σας την παρακάτω εικόνα. Καραισκάκη, Ολυμπιακός - ΠΑΟ στο 0-0 και κατά το 80' σούτ Λέτο έξω απο την μεγάλη περιοχή, ο Πάρντο κάνει απόκρουση αλά Ζούλιο Σέζαρ (στο 1-1 με Μπάγερν) και η συνέχεια γνωστή... απίθανο; δε νομίζω.

Έτσι είναι η θέση του τερματοφύλακα, μοναχική αλλά τόσο νευραλγική, μπορεί να γίνεις ήρωας και στο επόμενο λεπτό ο χειρότερος του παιχνιδιού, ο άνθρωπος που φταεί 100% για την ήττα της ομάδας και άλλα πολλά χειρότερα.

Κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτή τη θέση, όσο δίνουμε για επιθέση και επιτελικούς μέσους. Όταν όμως "ξεμένεις" αρχίζεις και ψάχνεσε να βρείς λύση, όχι για το παρόν αλλά λύση που θα σου κρατήσει πολλά χρόνια. Αμα το παρατηρήσετε η θέση του τερματοφύλακα είναι η μοναδική που παραμένει "παρθένα" την μεταγραφική περίοδο, ρίξτε μια ματιά στην ευρώπη την περίοδο των μεταγραφών θα δείτε μεταγραφές για αμυντικούς, μέσους, επιθετικούς, οι τερματοφύλακες για κάθε ομάδα τίνουν να γίνουν τοτέμ και πόλύ δύσκολα αλλάζουν. Έτσι βλέπουμε παίκτες να παραμένουν στις ομάδες τους για πάρα πολλά χρόνια. Απο που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις, απο Περούτσι και Παλιούκα σε Γιούβε και Ίντερ αντίστοιχα πρίν απο πολλά χρόνια που έμειναν στις ομάδες τους όταν είχαν περάσει πολύ καιρό τα 30, ο Κασίγιας, ο Βαλντές και ας μην είναι οτι καλύτερο υπάρχει παραμένει για πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη. Η Μάντσεστερ είχε τον Σμάιχελ μέχρι τελευταία ποδοσφαιρικής ρανίδας, έκανε μερικά πειράματα και κατέληξε να ξαναπάρει τον ολλανδό για σιγουριία. Η Άρσεναλ μετά απο χρόνια έκανε πάλι πειράματα και ο Βενγκέρ αναγκάστηκε να καλέσει τον 41 ετών Αλμούνια για τα γκολπόστ, έναν παίκτη που τα έχει παρατήσει εδώ και 9 μήνες! Πολλές περιπτώσεις. Ακόμα και ο Ολυμπιακός μας, απο την εποχή Ελευθερόπουλου πέρασε στην εποχή του Νικοπολίδη και δύσκολα θα ξεκολλήσουμε απο αυτό, γιατί πρέπει να βρούμε κάτι αντίστοιχο και καλύτερο ακόμα.

Το να βρείς καλό τερματοφύλακα, όσο τρελό και να ακούγεται είναι και θέμα τύχης! Πολύ σοβαρά είναι θέμα timing και τύχης. Θυμάστε πως ξεκίνησε ο Ελευθερόπουλος στον Ολυμπιακό; Απο αποβολή του Ράντου σε ένα παιχνίδι και απο τότε η θέση έκλεισε για πολλά χρόνια. Ο Νικοπολίδης ήταν τόσα χρόνια στην σκιά του Βάντσικ και έκανε τρομερή καρίερα και όνομα όταν είχε πια μεγαλώσει. Ο Κασίγιας κατά τύχη "έκατσε" στην Ρεάλ, με τον Ολυμπιακό στο 3-3 έκανε ντεπούτο επειδή ο βασικός ήταν τραυματίας και απο τότε η καρίερα του απογειώθηκε. Πολλές τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν παντού. Το θέμα για έναν τέτοιο παίκτη είναι να έχει υπομονή και να προπονείτε συνεχώς, να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος και όταν καθιερωθεί στην 11άδα αγώνα με τον αγώνα θα γίνεται καλύτερος.

Ξέρετε ποιόν έχει τερματοφύλακα ο Παναιτωλικός που παίζει καλή μπάλα και είναι έτοιμος για άνοδο; Τον Τζενάμο, τον θυμάστε; Στον Ολυμπιακό ήταν κι όμως με διαρκή προσπάθεια έχει γίνει ένας απο τους καλύτερους στην Football League.

Καλό είναι να μην αδικούμε τους εκάστοτε τερματοφύλακες γιατί όσο μόνοι είναι στην θέση τους δεν παύουν να θέλουν και την βοήθεια απο τους αμυντικούς τους, όσο τέλειος σε τετ α τετ και εξόδους να είναι κάποιος, άμα η άμυνα είναι κουκουρούκου τότε το γκόλ είναι απλά θέμα χρόνου.

Για τον Ολυμπιακό τώρα, καλά έκανε  Βαλβέρδε και έδωσε μια γεμάτη χρονιά στον Πάρντο να δεί τι ψάρια πιάνει. Σε μερικές περιπτώσεις τον δικαιώσε σε άλλες όχι, και οι γκέλες μέσα στο παιχνίδι είναι, αλίμονο να είχαμε αλάθανστους τερματοφύλακες, όλα τα μάτς στο μηδέν θα ήταν. Θέλει δουλειά πολύ ακόμα και δεν ξέρω εάν θέλει και μπορεί να κάνει τέτοια προσπάθεια. Καλώς η κακώς όλους τους τερματοφύλακες θα τους συγκρίνουμε με το Νικοπολίδη γιατί αυτός είναι στο μυαλό μας απο τα τελευταία χρόνια. Ιδανική περίπτωση ήταν του Σηφάκη που φαίντεται ότι δουλεύει πολύ πάνω στην θέση του και όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος και άξια πήρε θέση στην Εθνική μας. Για τον Οτσόα τι να πώ, ότι έχουμε στο youtube οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κρίση σε αυτό.

Γνώμη μου είναι όποιον και να πάρει ή κρατήσει τον Πάρντο, να του δώσει θέση βασικού απο την αρχή και να πεί σε εσένα στηριζόμαστε κάνε το καλύτερο, σιγά σιγά θα γίνεται καλύτερος. Ο Νικοπολίδης πρέπει πιστεύω ένα χρόνο να μείνει στο λιμάνι όχι για να παίξει, αλλά η παρουσία του θα εμπνεύσει και θα στηρίξει το κάθε νέο που μπαίνει στα αποδυτήρια. Εάν σταματήσει καλό θα είναι να παραμείνει σε κάποιο πόστο.

Για εμάς όλους... υπομονή το καλοκαίρι είναι μεγάλο και με εκπλήξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons