OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Mαιμούδες...

Η στέψη του Ολυμπιακού πήρε παράταση μία εβδομάδα ελέω Κωνσταντινέα. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ με 2-1 στην Τούμπα χάρη σε πέναλτι-μαϊμού που έδωσε στους γηπεδούχους ο ανεκδιήγητος Κωνσταντινέας.

Η στέψη του 38ου Πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό πήρε παράταση μία εβδομάδα ελέω Κωνσταντινέα. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-1 στην Τούμπα χάρη σε πέναλτι-μαϊμού που "ανακάλυψε" για τους γηπεδούχους ο ανεκδιήγητος διαιτητής, σε ελαφρύ μαρκάρισμα του Αβραάμ πάνω στον Βιεϊρίνια στο 69'. Οι Πειραιώτες την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται την ΑΕΚ (Κυριακή, 20/3) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και με νίκη θα "σφραγίσουν" και μαθηματικά τον φετινό τίτλο μέσα στο σπίτι τους με πανηγυρικό τρόπο. Η Κούπα δεν χάνεται!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε και άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με γκολ του Τζεμπούρ μετά από υπέροχη ασίστ του Ιμπαγάσα, ο Ζαϊρί έχασε μία απίστευτη ευκαιρία στο 16' καθώς αστόχησε σε κενή εστία, ενώ στο 45' οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία και να "καθαρίσουν" το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Ράφικ το έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Κοντρέρας. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση και ισοφάρισε στο τέλος του ημιχρόνου με τον Κουτσιανικούλη, ύστερα από τραγικό λάθος του Πάρντο. Στην επανάληψη το πέναλτι "φάντασμα" που σφύριξε ο Κωνσταντινέας έκρινε την αναμέτρηση με τον Βιτόλο να κάνει το σκορ 2-1 (71').

Το ματς

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο με ορισμένες αλλαγές, καθώς επέλεξε να ξεκουράσει τον Νταβίδ Φουστέρ. Συγκεκριμένα, ο Ραφαέλ Πάρντο κάθισε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας έχοντας μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο στα στόπερ τους 'Ολοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεξιά τον Γιάννη Μανιάτη και αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Στον άξονα, τον ρόλο του "κόφτη" τον ανέλαβε ο Φρανσουά Μοδέστο ενώ δίπλα του την θέση του κεντρικού χαφ την πήρε ο Ντουντού Σεαρένσε. Στα άκρα, ως αριστερό χαφ-εξτρέμ ξεκίνησε ο Ζαουάντ Ζαϊρί, δεξιά ο Ντένις Ρόμενταλ, στο πόστο του παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ, ο Άριελ Ιμπαγάσα και μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ο Ράφικ Τζεμπούρ, σε ένα σύστημα 4-2-2-2 από τον Ισπανό τεχνικό.

Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης το παιχνίδι ήταν κακό, δίχως φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά με τον Ολυμπιακό, όμως, να "μεταμορφώνεται" προς το καλύτερο στη συνέχεια. Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης, στην πρώτη φάση που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι, κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ (0-1) με γκολ του Τζεμπούρ. Ο Ιμπαγάσα έκλεψε την μπάλα στον άξονα, αντέδρασε καταλυτικά ψάχνοντας τον Αλγερινό στην επίθεση, του έβγαλε μία υπέροχη συρτή κάθετη πάσα, την οποία ο Βορεϊοαφρικανός στράικερ την αξιοποίησε άψογα, καθώς ξεπέρασε με σπριντ τον Σαβίνι, σούταρε με το δεξί στην αριστερή κλειστή γωνία του Κρέσιτς, δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, απέκτησαν αυτοπεποίθηση, βγήκαν μπροστά και έχασαν ευκαιρίες ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, έχοντας για "μοιραίο" παίκτη τον Ζαϊρί. Ο Μαροκινός εξτρέμ, πρώτα στο 14', ύστερα από ατομική προσπάθεια, έφτασε στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό. Την μεγάλη ευκαιρία, όμως, ο Ζαουάντ την έχασε στο 16', όταν ο Ιμπαγάσα έβγαλε μία ακόμη υπέροχη μπαλιά προς τα δεξιά στον Ρόμενταλ, ο Δανός έτρεξε με την μπάλα φτάνοντας μέχρι την γραμμή του άουτ, σε εκείνο το σημείο σήκωσε το κεφάλι, είδε τον επερχόμενο Ζαϊρί ο οποίος βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, του έδωσε μία ιδανική παράλληλη μπαλιά, "πάρτο-βάλτω", αλλά ο Βορεϊοαφρικανός ακραίος χαφ μπροστά σε κενή εστία, καθώς ο Κρέσιτς είχε εξουδετερωθεί, αστόχησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αν και βρισκόταν σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, μόλις, λίγους πόντους μπροστά από τα γκολπόστ.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι, η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες, όμως, να μην απειλούν τις αντίπαλες εστίες για 20 λεπτά, μέχρι, όμως, πριν, το τέλος του ημιχρόνου που συνέβη μία απίστευτη φάση. Στο 45',  ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει ένα κόρνερ από τα αριστερά, το οποίο το εκτέλεσε καλοχτυπημένα με δύναμη ο Ζαϊρί, η σέντρα ακινητοποίησε την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, καθώς το σουτ του Τζεμπούρ χτύπησε πάνω στο σώμα του Κοντρέρας, ο οποίος βρισκόταν πάνω στην γραμμή της εστίας, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν αρχικά πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή ενώ στη συνέχεια φώναξαν για πέναλτι, καθώς η μπάλα φάνηκε πως βρήκε στο χέρι του Χιλιανού αμυντικού. Βλέποντας, πάντως, το ριπλέι το χέρι ήταν ακούσιο, ενώ σύμφωνα με την τηλεοπτική επανάληψη δεν υπήρχε γκολ στην φάση για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αποδιοργανωμένος στα μετόπισθεν και στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ έφυγε με ιδανικό τρόπο στην κόντρα, ο Κουτσιανικούλης στην αντεπίθεση ήρθε τετ-α-τετ με τον Πάρντο, με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών όντας εκτός θέσης να κάνει ένα τραγικό λάθος καθώς δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, σφάλμα το οποίο το εκμεταλλεύθηκε ο επιθετικός του "Δικεφάλου του Βορρά", ο οποίος σε κενή εστία έκανε το σκορ 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Άτυχη στιγμή για τους ερυθρόλευκους, καθώς ενώ βρέθηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν στο να κάνουν το σκορ 0-2 στην Τούμπα, δέχτηκαν το τέρμα της ισοφάρισης από τους γηπεδούχους.

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons