OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΩΔΙΚΟΣ: Προπονητής

Να που τα έφερε η ζωή και μετά απο την ήττα στην Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει τα όργανα για θέμα προπονητή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Μια βόλτα στα sites που έκανα στα "αντικειμενικά" αλλά και στα "ερυθρόλευκα" διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη διχογνωμία ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των ερυθρόλευκων.

Εγώ θα γράψω τη γνώμη μου που μπορεί το παρόν blog να μην συμφωνεί, για αυτό διαφέρουμε κι όλας απο τους άλλους... γιατί μπορούμε ελεύθερα να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε αλλά πάντα Ολυμπιακά!

Απο την πρώτη στιγμή πρίν απο 2 χρόνια που ήρθε στην επιφάνεια το όνομα του Βαλβέρδε και ήρθε στον Ολυμπιακό ήμουνα αρνητικός. Δεν μου είναι καλά στο μάτι αυτός ο άνθρωπος. Πραγματικά δεν μου λέει τίποτα σαν προπονητής και ειδικά τώρα που τον είδα και δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό. Στο παλμάρε του έχει μόνο μια πορεία με την Εσπανιόλ στο τότε ΟΥΕΦΑ και μετά το χάος, μόνο που εδώ σαν ολυμπιακοί έχουμε ένα κακό συνήθειο να κάνουμε "θεούς" κάτι τέτοιους. Ανάμεσα στις δύο θητείες του στον Ολυμπιακό, δοκίμασε ξανά στην Ισπανία με την Βιγιαρεάλ που μόνο στην βου εθνική δεν την πήγε και τον έδιωξαν.

Είναι τόσο τυχερός που αντικατέστησε την "καρικατούρα" προπονητή που είχε ο Ολυμπιακός και μιλάω για τον Ζίκο (ο Μπάντοβιτς ήταν υπηρεσιακός) και αμέσως έγινε πάλι σύνθημα στην εξέδρα. Στα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού όμως πάπαλα. Ένα σύστημα παίζει συνέχεια και ότι του βγεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι 3 σκάλες πιο καλοί παίκτες απο τους άλλους της λίγκας και έτσι με 1-2 καλά δεκάλεπτα σε κάθε μάτς μπορεί και κάνει τις νίκες. Έχει κόλλημα με παίκτες όπως ο Φουστέρ που του βγήκε σε μερικά ματς βάζοντας γκόλ, για εμένα αυτό είναι και τυχερό... αφού μερικά απο τα γκόλ του είναι απο πέναλτι. Τώρα που είπα πέναλτι άλλο και αυτό, ξεχάσαμε να εκτελούμε με επιτυχία κι όλας φέτος... και σε αυτό φταίει ο προπονητής με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το team του. Σωστές εκτελέσεις, αντοχή, τραυματισμούς... καλώς ή κακώς τον προπονητή βαραίνουν γιατί αυτός επιλέγει το team του, εάν δεν έχει το δικό του και κάποιοι του το επέβαλαν και πάλι κακώς δέχτηκε τέτοιους όρους.

Επειδή ξέφυγα, πάμε πάλι στα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Όπως είπα ο Ερνέστο έχει μάθει 1 μοναδικό τρόπο παιχνιδιού και αυτό προσπαθούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι είναι "δεμένοι" στο να πάρουν πρωτοβουλίες και όσο δεν τους βγαίνει το σύστημα τόσο εκνευρισμός υπάρχει. Για να το υποστηρίξει αυτό τον τρόπο παιχνιδιού ο ισπανός όπως είναι λογικό βάζει και τους ίδιους παίκτες οτι αγώνας και να είναι κάτι που σημαίνει ότι σε τυχόν τραυματισμό, τιμωρία παίκτη γίνεται ένας πανικός για την αντικατάσταση θέσης. Έτσι είδαμε ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ να παίζουμε χωρίς αμυντικό χάφ, αφού ο Ουρτάδο που μας έφερε έχει τραυματισμούς και έχει χάσει την θέση που την "έκλεψε" ένας αμυντικός ο Μοδεστό που κάνει ότι μπορεί και αυτός... Τον Φέτφα για έναν ανεξήγητο λόγο τον χάσαμε ενώ κάποιος Φουστέρ έχει γίνει αναντικατάστατος στην 11άδα γιατί μπορεί να του κάτσει κάποια απίθανη φάση και να την κάνει γκόλ. Ο Ζαιρί είναι μόνο για να μπαίνει στο ημίχρονο να κάνει ζογκλερικά και έχουμε βάλει τον Ιμπαγάσα σε γυάλα να μην μας πάθει τίποτα γιατί, μόνο όταν παίζει αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί και αναπτύσεται. Για την θέση τερματοφύλακα δεν θα πώ τίποτα γιατί είναι η πιο δύσκολη και αυτό το να σου "κάτσει" ένας τερματοφύλακας είναι και θέμα τύχης κάτι που θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο μου.

Άν με ρωτούσατε ποιός είναι ο καλύτερος...;

Όσο και να γελάσουν κάποιοι ο μέχρι σήμερα πετυχημένος για εμένα προπονητής είναι ο Λεμονής. Με την ομάδα που είχε (και εννοώ όχι να ζητήσει τρελές μεταγραφές) μπόρεσε και έκανε πλάκα στα ντέρμπι που έδωσε με μεγάλα σκόρ, κατέκτησε πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός έκανε τα πρώτα του διπλά στο Champions League με κοουτσάρισμα για σεμινάριο σε πολλούς αγώνες.

Για το μέλλον ποιός είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο του Ολυμπιακού... όλα είναι θέμα ρίσκου και τύχης. Τι εννοώ... η Ρεάλ πήρε τον Μουρίνιο και μπορεί και χάνει απο την Οσασούνα και άλλοι που έχουν "αγνώστους" κάνουν τα καλύτερα. Το θέμα είναι να πάρει έναν προπονητή που να μπορεί να κοουτσάρει, γιατί υπάρχουν και προπονητές που ξέρουν να φτιάχνουν ομάδα αλλά στον αγώνα τα κάνουν όλα σαλάτα. Το θέμα είναι όποιος να έρθει να έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξη απο διοίκηση όπως έχει μέχρι σήμερα ο Ερνέστο. Να έχει την ΑΠΟΛΥΤΗ κάλυψη απο θέματα εφημερίδων και να έχουμε υπομονή εμείς στην εξέδρα. Πρέπει η διοίκηση όταν κάνει την επιλογή να έχει ψάξει πολύ, να ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ είναι το κυρίως στοιχείο που θέλουμε αυτό είναι το σπάνιο σήμερα και όχι το έχω παίξει μπάλα εγώ και ξέρω.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons