OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Δεν σκέφτομαι παίκτη, αλλά…

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Euroleague με τη Νανσί (Τετάρτη 16/11, 22:00).

Ο Σέρβος κόουτς εξήγησε πως προς το παρόν δεν έχει κάτι κατά νου, όμως εφόσον ακυρωθεί η σεζόν στο NBA οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Όσο για το μας με τη γαλλική ομάδα; Ο «Σοφός» συνέστησε προσοχή στις λεπτομέρειες, ενώ κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολύμπιακού:

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης

«Αν στο ΝΒΑ ακυρωθεί όλη η σεζόν, θα το σκεφτούμε. Η Euroleague θα γίνει τότε μια λίγκα που θα μοιάζει με το ΝΒΑ. Δεν το σκέφτομαι τώρα. Τώρα δεν σκέφτομαι ούτε έναν παίκτη. Ξέρω ότι οι μάνατζερ είναι ανήσυχοι. Δεν με παίρνουν τηλέφωνο αυτοί που με ξέρουν. Σκέφτομαι μόνο πως θα ετοιμάσω την ομάδα τώρα. Αν γίνει κάτι στο ΝΒΑ, θα το σκεφτούμε. Αυτό είναι όμως, κάτι άλλο. Μπορεί, όλα γίνονται».

Για το ματς με τη Νανσί

«Είμαστε μια μέρα πριν από ένα σημαντικό ματς. Όλα είναι σημαντικά στην Euroleague για εμάς. Εμείς πρέπει να προσέξουμε περισσότερο και να ετοιμάσω την ομάδα να μην παίζει υπό πίεση. Παίζουμε σε δύσκολες συνθήκες. Από το παιχνίδι με την Φενέρ εδώ, πέρασαν τρεις εβδομάδες. Δεν έχουμε ακόμα επαφή με την έδρα, όπως είναι το πρόγραμμα. Είχαμε συναυλίες, μότο κρος και δεν είχαμε ούτε το γήπεδο του ΣΕΦ. Πρέπει να προσέχουμε και τις μικρές λεπτομέρειες. Πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι καλά προετοιμασμένοι ατομικά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι δεν ξέρουμε τη δωδεκάδα μας. Κέσελ και Κατσίβελης δεν έπαιξαν στο τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω θα μπουν σήμερα για την προπόνηση».

Για τα ατού των Γάλλων

«Η Νανσί έχει μεγάλο ταλέντο. Έχει μεγάλα αθλητικά προσόντα και πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ματς ελέγχου. Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα. Αυτό φαίνεται και από τη στατιστική. Η Νανσί τρέχει, συμμετέχουν όλοι σε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού. Ο Ακινγκάμπλα ελέγχει καλά το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Έχει καλά ποσοστά στα τρίποντα. Αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Μπατούμ και ξεχωρίζει περισσότερο μέχρι στιγμής στην Euroleague. Έχει γεμάτη στατιστική».

Για τον τρόπο που έχασε ο Ολυμπιακός από Καντού και Κάχα

«Δεν μπορεί να επηρεάσει αυτό την ομάδα. Δεν ξέρω αν πιστεύετε εσείς ότι ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί. Έγινε μια ερώτηση στον παίκτη μου ότι ο κόσμος απογοητεύτηκε. Το πιστεύετε εσείς; Λέτε για τους νεαρούς παίκτες και εμείς δουλεύουμε σε πολλές λεπτομέρειες. Αυτές θα φανούν κάθε μέρα που περνάει. Είπα στον Κατσίβελη ότι παίζει κόντρα ρυθμό. Όλες οι ομάδες επιλέγουν να τον αφήνουν και να δίνουν βοήθεια από τον παίκτη του. Δουλέψαμε αρκετά για αυτό. Η ομάδα θα παίξει το καλό μπάσκετ που πρέπει να παίξει. Οι παίκτες δουλεύουν και θα δώσουν αποτέλεσμα, όχι μόνο για φέτος. Θέλουμε βοήθεια του κόσμου, αλλά ακούω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Από που; Αν κάτι δεν πάει καλά, είναι πιο εύκολο να πείτε ότι ο Ίβκοβιτς δεν πήγε καλά. Ο Ολυμπιακός έκανε ανανέωση ομάδας και αυτό είναι δύσκολο. Δεν είμαι ανήσυχος. Έχουμε κάποιες εμπειρίες».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Μπατούμ και τον τρόπο αντιμετώπισής του

«Ξέρετε τον Μπατούμ καλύτερα από εμένα; Δεν θα κριθεί εκεί το παιχνίδι. Θα τον μαρκάρουμε καλά. Έχω και εγώ παράπονο. Οι παίκτες δουλεύουν και δεν αποφάσισα σκόπιμα να μην παίζουν δυνατά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είπαμε ότι είναι νωρίς και δεν είμαι προπονητής που θέλει να σκοτώσει μια αδύναμη ομάδα. Αν είδατε τον Ολυμπιακό με το Περιστέρι, θα είδατε ότι ο Πελεκάνος έπαιξε 23 λεπτά και τον περίμενα πολύ. Ξέρουμε τις κινήσεις του Μπατούμ και την νοοτροπία».

Για τα αθλητικά προσόντα της Νανσί και την άμυνα του Ολυμπιακού

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε φιλοσοφία του παιχνιδιού μας. Δε είναι αχτύπητοι. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να χειριστούμε με τον ίδιο τρόπο τον Πρίντεζη που έχει αθλητικά προσόντα με κάποιον άλλο. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μις ματς στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είναι λάθος αν μπούμε σε σετ παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε εύκολα καλάθια και να παίξουμε παιχνίδι έδρας. Βελτιώσαμε τις επιστροφές στην άμυνα. Είχαμε στην αρχή πρόβλημα και τώρα έχουμε ψηλά ποσοστά στο δίποντο στην άμυνα. Θα το φτιάξουμε και αυτό. Ένα-ένα».

Για την επιστροφή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στις προπονήσεις

«’Ολες οι ομάδες του κόσμου θα ήθελαν παίκτη σαν τον Βασιλόπουλο. Χθες ξεκίνησε στο πρώτο μέρος της προπόνησης. Είναι σημαντικό και του εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα. Τέτοιους παίκτες χρειάζονται όλες οι ομάδες και όχι μόνο στο μπάσκετ. Και ο Χάουαρντ ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά με μια προπόνηση δεν τον υπολογίζουμε».

Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων» το Σάββατο

«Λατρεύω τη μπάλα, αλλά θα δω το ματς από την τηλεόραση. Θέλω να αποφύγω την κίνηση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons