OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μείναμε Γαλλία...

Ο Ολυμπιακός έμεινε στη Μασσαλία. Επειτα από μία τραγική εμφάνιση και ένα απίστευτο λάθος του Μέγερι έχασε 2-0 από τον Αστέρα. Στο -5 οι «ερυθρόλευκοι» από την κορυφή. Αναγκαστική αλλαγή στο 22' ο Μέλμπεργκ, φοβερός ο λαός μας.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διατήρησε το αγαπημένο του 4-2-3-1 για τον Ολυμπιακό, ενώ ελλείψει επιλογών, άλλαξε μόλις έναν από τους έντεκα που ξεκίνησαν στο «Βελοντρόμ» πριν από μερικές ημέρες. Ο Μέγερι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο και Μαρκάνο να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά. Μοντέστο και Μανιάτης ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, έχοντας τον Φουστέρ μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο. Μόνχε και Μιραλάς κάλυπταν τις πτέρυγες, με τον Τζιμπούρ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε το 4-5-1 για τον Αστέρα. Ο Χακόμπο ήταν ο τερματοφύλακας, με τους Πουλίδο και Μπαρτολίνι να συνθέτουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και τους Τσαμπούρη, Φορμίκα να καλύπτουν τα άκρα της δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Χουανίτο ήταν ο αμυντικός μέσος μπροστά από την άμυνα, με κεντρικούς χαφ μπροστά του του Μάρτινς και Ράγιος. Δεξιά ήταν ο Μπρέσκα, αριστερά ο Χούλι και μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Με τον Μόνχε λοιπόν, να είναι ο μοναδικός νέος παίκτης στην ενδεκάδα του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς στην Τρίπολη θέλοντας να πιέσει, ως συνήθως, ψηλά. Ωστόσο, το πολύ δυνατό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα, εμπόδιζε τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους και να κυκλοφορήσουν τη μπάλα όπως θα ήθελαν.

Τον γλίτωσε ο Αβραάμ

Και σαν να μην έφτανε η μέτρια εικόνα του πρωταθλητή Ελλάδος στα πρώτα λεπτά, ήρθε και μία φάση που θα μπορούσε να είχε αλλάξει άρδην τα δεδομένα στο παιχνίδι. Στο 7' ο Φορμίκα σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μπρέσκα γύρισε τη μπάλα με το δεξί. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Μέγερι και κατευθυνόταν στα δίχτυα, μέχρι ο Παπαδόπουλος να παρέμβει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι και να τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου, πριν απομακρυνθεί οριστικά από τα ερυθρόλευκα καρέ.

Επιπλέον προβλήματα

Τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό, δυστυχώς δεν έμειναν μόνο στην αγωνιστική του συμπεριφορά, αφού στο 22' ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον Μέλμπεργκ με τον Χολέμπας, περνώντας τον Μαρκάνο στα στόπερ, αφού ο Σουηδός ζήτησε αλλαγή.

Το πρόβλημα με τον Μέλμπεργκ θα ήταν βεβαίως το... λιγότερο, αν ο Ολυμπιακός δεν είχε χάσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής από τους παίκτες του Τσιώλη, που επέβαλαν ουσιαστικά το παιχνίδι τους βασισμένο στη φυσική κατάσταση και «έκοβαν» από τους Πειραιώτες το μεγάλο τους ατού που ήταν η κυκλοφορία της μπάλας, βγαίνοντας σε πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Το λάθος που κόστισε

Μία τέτοια, έγινε και στο 26', όταν ο Χούλι μπήκε πολύ επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, για να αναγκάσει τον Μέγερι να πέσει, κάνοντας μία καίρια επέμβαση. Ο Ούγγρος όμως δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικός στην επόμενη φάση του Αστέρα.

Στο 40' ο Τσαμπούρης έπιασε ένα μακρινό σουτ και ο Μέγερι έπεσε για να μπλοκάρει, όμως η μπάλα έφυγε απ' τα χέρια του και στη συνέχεια πήρε τα πόδια του Μάρτινς, που είχε «τσιμπήσει» το «ριμπάουντ». Ο Κύρκος έδειξε κατευθείαν την άσπρη βούλα.

Ο Βραζιλάνος χαφ του Αστέρα, που κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε και την εκτέλεσή του. Η... πρώτη βρήκε στόχο, όμως ο Κύρκος έδειξε επανάληψη. Ο Μάρτινς εκτέλεσε ξανά και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ούγγρου, που άργησε πάντως να πέσει.

Με τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ (1-0) έκλεισε και το ημίχρονο, που βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει κάνει φάσεις μετρημένες στα καρέ του Χάκομπο, με πιο... αξιοσημείωτη το σουτ του Μιραλάς στο 31' άουτ, μετά από ατομική ενέργεια από αριστερά.


Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Ο Βαλβέρδε, που ήταν φανερά εκνευρισμένος στη διάρκεια του πρώτου μέρους, πέρασε την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου τον Μάρκο Πάντελιτς στη θέση του Βισέντε Μόνχε, μεταβάλλοντας και τη διάταξη στην τριάδα της επίθεσης, με τον Σέρβο να μετακινείται στην κορυφή και τον Τζιμπούρ δεξιά.

Οι αλλαγές του Βαλβέρδε πήραν περίπου ένα τέταρτο της ώρας για να δράσουν. Στο διάστημα αυτό, ο Αστέρας έβγαλε δύο καλές αντεπιθέσεις με τους Περόνε (55') και Μπρέσκα (58') να δοκιμάζουν την τύχη τους απέναντι στο Μέγερι, που ήταν όμως σε ετοιμότητα.

Αντέδρασε, αλλά...

Κάπου εκεί, ο Ολυμπιακός άρχισε να... παίρνει μπροστά. Στο 60', ο Φουστέρ ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί πετάχτηκε ο Τζιμπούρ, με τον Χακόμπο να αποκρούει όμως την πολύ καλή κεφαλιά του.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Φουστέρ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αβραάμ πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι, αλλά ο Ισπανός απέκρουσε για μία ακόμη φορά. Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 68', με μία περίεργη σέντρα-σουτ του Τοροσίδη από δεξιά, αλλά ο Χακόμπο έστειλε και πάλι τη μπάλα κόρνερ.

...το πλήρωσε

Ο Βαλβέρδε πέρασε στο μεταξύ και τον Φετφατζίδη στο ματς, στη θέση του Μοντέστο, προσπαθώντας να πιέσει ακόμη περισσότερο τον Αστέρα. Η κίνησή του όμως, του γύρισε μπούμερανγκ στο 70'. Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μπροστά από τη σέντρα, όταν ο Άλβαρες έδιωξε τη μπάλα προς τα καρέ των «ερυθρόλευκων». Ο Περόνε πρόλαβε τον Αβραάμ στο τρέξιμο και τσίμπησε τη μπάλα πάνω από το Μέγερι, που είχε βγει αδικαιολόγητα από την εστία του, διπλασιάζοντας το προβάδισμα των Αρκάδων.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 78', όταν ο Μανιάτης σέντραρε από δεξιά για τον Τζιμπούρ, που τσίμπησε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, αλλά αυτή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο. Ένα ακόμη σουτ του Αλγερινού στην κίνηση στο 84', κατέληξε στην αγκαλιά του Ισπανού, ενώ και η προσπάθειά του στο 86' μέσα από την περιοχή με το αριστερό έφυγε πάνω από την εστία των Αρκάδων.

Κάπως έτσι, ο Κύρκος σφύριξε για τελευταία φορά στο παιχνίδι, που βρήκε τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 2-0 και να μένει στους 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην έλλειψη του βασικότερου στοιχείου του φετινού Ολυμπιακού, που δεν είναι άλλο από την κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η έλλειψη ενός πλέι μέικερ έκανε «μπαμ» στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να παράγουν τις φάσεις που παράγουν συνήθως. Τα πάρα πολλά λάθη άλλωστε, είναι μία καλή απόδειξη του τι συνέβη. Ο ΗΡΩΑΣ: Ο λαός του Θρύλου, που κατέκλυσε το Δημοτικό Στάδιο της Τρίπολης και με τη συγκλονιστική παρουσία του, ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός παίκτης που «κατέβηκε» στο γήπεδο. Η εικόνα των οπαδών του Ολυμπιακού να τραγουδάνε ακόμη και όταν η ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ, τα λέει όλα από μόνη της για τον MVP του πρωταθλητή Ελλάδος στην Τρίπολη.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons