OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αυτοκτονία...Ξανά...

Δεύτερη διαδοχική αυτοκτονία για τον Ολυμπιακό, που έχει μία νίκη σε τέσσερα ματς στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Ιβκοβιτς έκανε τα εύκολα, δύσκολα και έχασε ένα ακόμα δικό της παιχνίδι, αυτή τη φορά από την Καντού, λόγω απειρίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ένα τρίποντο από τον Κέσελ όμως η συνέχεια δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή αφού δυσκολεύτηκε αρκετά στις επόμενες επιθέσεις να βρει λύσεις στην κλειστή άμυνα της Καντού. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και οι γηπεδούχοι και πέρασαν μπροστά στο σκορ μετά τα μισά της περιόδου με 9-6, αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να πάρει το πρώτο τάιμ άουτ του αγώνα. Από εκείνο το σημείο Κέσελ και Κατσίβελης έκαναν ένα μικρό σερί 8-0 (2 τρίποντα) πέρασε μπροστά με πέντε πόντους υποχρεώνοντας τον προπονητή της Καντού να πάρει με τη σειρά του τάιμ άουτ. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι τα 30” πριν το τέλος του δεκαλέπτου για να μειωθεί τελικά στους 4 πόντους, με το σκορ δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 12-16.

Και δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα τρίποντο από τον Ολυμπιακό που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους επτά πόντους. Όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά μειώνοντας στους τρεις στο 18-21. Κάπου εκεί ξαναπήρε μπροστά ο Θρύλος και με ένα σερί 6-0 πήγε τη διαφορά για πρώτη φορά στους εννιά. Το τάιμ άουτ του Τριντσιέρι έπιασε τόπο αφού έκοψε τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» και η διαφορά έπεσε ξανά στους τέσσερις. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό με αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη και από τις δύο μεριές και το σκορ να παραμένει αμετάβλητο για 2 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μια διαφορά 6 πόντων αλλά το εύστοχο τρίποντο του Μπαζίλε έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με μόλις τρεις βαθμούς απόσταση και το ταμπλό να δείχνει 31-34.

Μετά την ανάπαυλα ο Κέσελ έκανε το πρώτο σουτ του Ολυμπιακού για τρεις πόντους που ήταν το πρώτο του άστοχο. Δεν ήταν όμως και ο Μαντσαρίνο από πλευράς Καντού που ισοφάρισε στο 36-36. Ο Σερμαντίνι σε εκείνο το σημείο πέτυχε δύο αναπάντητα καλάθια και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 4 πόντους και οδήγησε τον Ντούντα να πάρει τάιμ άουτ. Αυτό δεν άλλαξε και πολλά αφού η Καντού δεν έχασε τον ρυθμό της, ενώ οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν μείνει στα αποδυτήρια. Αυτός που ανέλαβε τον ρόλο να ξεμπλοκάρει την ομάδα ήταν ο Σπανούλης που με δύο δικά του καλάθια σταμάτησε την επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού. Ο Κέσελ κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι φέτος σημείωσε το τρίτο του τρίποντο και έφερε ξανά το σκορ στα ίσια υποχρεώνοντας τον Ιταλό κόουτς να πάρει τάιμ άουτ στο 45-45. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως είχαν ξαναγυρίσει για τα καλά στο παιχνίδι και με άλλους 4 πόντους πέρασαν μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 45-49.

Το τέταρτο φάουλ του Σερμαντίνι στην πρώτη φάση του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν μια πολύ καλή είδηση για τον Ίβκοβιτς αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο καλύτερος παίκτης της Καντού. Ο Σπανούλης συνεχίζοντας το έργο που είχε ξεκινήσει στο τρίτο μέρος με 6 αναπάντητους πόντους έδωσε ανάσα στην ομάδα του κάνοντας το σκορ49-55. Αυτό όμως χαλάρωσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας που δέχτηκε ένα σερί 6-0 που έβαλε φωτιά στην κερκίδα φέρνοντας το παιχνίδι για ακόμα μια φορά στην ισοπαλία. Ο KillBillήταν ο μόνος που έδειχνε ψυχραιμία όταν η μπάλα «έκαιγε», και με τα δικά του καλάθια κράτησε τον Θρύλο μέσα στο σκορ που ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ήταν στο 61-61. Σε εκείνο το σημείο ο Χάινς, που έπαιζε τραυματίας, έχασε δύο καλάθια που σε διαφορετική περίπτωση θα τα είχε «για πρωινό» και στέρησε από την ομάδα του το δικαίωμα να πάρει το προβάδισμα στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Χάινς έμελε να είναι και ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού αφού στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα που είχε στη διάθεσή του ο Ολυμπιακός για να πάρει τη νίκη αφού βρισκόταν μόλις ένα πόντο πίσω, έκανε το κόουστ-του-κόουστ και έφαγε την τάπα από τον Σερμαντίνι. Το τελικό 64-63 μπορούμε να πούμε ότι είναι ακόμα μία εκτός έδρας αυτοκτονία του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 19-18, 14-15, 19-14

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons