OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σπουδαία νίκη χωρίς όμως τη διαφορά

Ο Ολυμπιακός παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ κατά διαστήματα και με οδηγό και πάλι τον Kill Bill πήρε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπιλπμάο με 88-81 και κέρδισε το κοινό του, όμως δεν κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ των 15 πόντων.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Λούκας, Κέσελ, Άντιτς και Παπαδόπουλο. Το τζάμπολ το κέρδισε η Μπιλμπάο και πέτυχε και το πρώτο καλάθι του αγώνα όμως ο Πέρο Άντιτς θυμήθηκε τον καλό του εαυτό στα τρίποντα και με τρία συνεχόμενα και μια υπέροχη ασίστ στον Κέσελ έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» πολύ γρήγορα. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει όμως η διαφορά ανέβηκε στους 8 πόντους και ο Κατσικάρης αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να σοβαρεύονται στη άμυνα και αυτό εξισορρόπησε το παιχνίδι. Παρά το τρίποντο του Λούκας που ξανανέβασε της διαφορά στους 8 οι Βάσκοι κατάφεραν να μειώσουν στους 4 και να οδηγήσουν τον Ίβκοβιτς να πάρει τάιμ άουτ με φανερό τον εκνευρισμό του. Το δεύτερο φάουλ του Παπαδόπουλου δόθηκε ως αντιαθλητικό κάτι που βοήθησε την Μπιλμπάο να μειώσει μέχρι τους δύο πόντους στο 24-22 όμως ο Παπανικολάου ευστόχησε σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 5. Ο Φίσερ με κάρφωμα όμως στο τέλος τους δεκαλέπτου διαμόρφωσε το σκορ σε 27-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ επιθετικά και στα τρία πρώτα λεπτά πέτυχε μόλις τέσσερις πόντους με τον Κάιλ Χάινς, ενώ δέχτηκε πέντε. Στο 13:30 η Μπιλμπάο ισοφάρισε για πρώτη φορά το σκορ με μακρινό καλάθι του Βασιλειάδη στο 33-33, όμως ο Πρίντεζης έδωσε μια ανάσα στην ομάδα του με ένα τρίποντο από τη γωνία. Στην εξέλιξη του αγώνα οι Βάσκοι πέτυχαν ένα μικρό σερί 4-0 με Βασιλειάδη και Μπλουμς και πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά από το 0-2, οδηγώντας τον Ντούντα αναπόφευκτα σε τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην πολύ καλή άμυνα και ήταν η σειρά του για ένα μικρό σερί 4-0 με Χάινς και Σπανούλη, αλλά το λάθος σφύριγμα των διαιτητών που χρέωσαν με επιθετικό τον Λούκας έσπασε τον ρυθμό της ομάδας και ξεσήκωσε για πρώτη φορά τους οπαδούς στις κερκίδες. Στο 1:15 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Μπιλμπάο έφτασε ξανά σε απόσταση αναπνοής με τις δύο εύστοχες βολές της και ο Ντούντα πήρε το δεύτερο τάιμ άουτ του. Ο Σπανούλης ήταν αυτός που με 3/4 βολές έφερε ξανά τη διαφορά στους 5, όμως στα 17 δεύτερα πριν την ανάπαυλα οι δύο εύστοχες βολές του Μουμπρού διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου σε 45-42, αφού στην τελευταία επίθεση αστόχησε ο Παπανικολάου σε σουτ τριών πόντων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε με τους Σπανούλη, Μάτζαρη, Κέσελ, Πρίντεζη και Παπαδόπουλο, όμως οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πέτυχαν πρώτοι καλάθι και μείωσαν στον πόντο. Μετά από αρκετές χαμένες επιθέσεις εκατέρωθεν οι ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα καλάθι αλλά φιλοξενούμενοι μείωσαν ξανά στον πόντο με δύο εύστοχες βολές. Το τρίποντο του Πρίντεζη έδωσε ξανά διαφορά 4 πόντων όμως η Μπιλμπάο με ένα ξέσπασμα και ένα σερί 9-0 πέρασε μπροστά με πέντε πόντους αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ ο Παπανικολάου με ένα έμμεσο τρίποντο μείωσε στο καλάθι με το σκορ να είναι 55-57. Οι Βάσκοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν ξανά στους έξι αφού μπλόκαραν επιθετικά τους «ερυθρόλευκους» και έκαναν τον Ίβκοβιτς να κάνει συνεχόμενες αλλαγές ψάχνοντας για παίκτες με ψυχραιμία. Αυτός ήταν ο Χάινς που με 5 συνεχόμενους πόντους έφερε το σκορ στον πόντο και υποχρέωσε τον Κατσικάρη να καλέσει τάιμ άουτ 22 δεύτερα πριν τη λήξη της περιόδου. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι την κόρνα της γραμματείας και το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 60-61.

Στην τελευταία περίοδο η Μπιλμπάο ξεκίνησε με τρίποντο ανεβάζοντας τη διαφορά στους 4 όμως Χάινς και Σπανούλης έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά με 67-66 και ξύπνησαν τους 4000 φιλάθλους στις κερκίδες που για πρώτη φορά συμμετείχαν πραγματικά στο παιχνίδι. Με τον κόσμο πλέον ζεστό και το ΣΕΦ να θυμίζει την ζεστή έδρα του παρελθόντος ο αρχηγός πήρε από το χέρι την ομάδα και με δικά τους συνεχόμενα καλάθια ο Θρύλος πέρασε μπροστά και πήρε και μια διαφορά 5 πόντων πριν ο Κατσικάρης πάρει τάιμ άουτ. Ο V-Spanμετά το τάιμ ευστόχησε και στις 2 βολές και έστειλε της διαφορά στους 7 με ένα σερί 10-2. Όμως όπως ήταν λογικό η Μπιλμπάο αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει στους 5 με βολές και ένα τρίποντο δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και έκανε τον Ίβκοβιτς να πάρει τάιμ άουτ για να αποφύγει τα χειρότερα. Στη συνέχεια ο Σπανούλης με βολές κατάφερε να κρατάει το προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους» όμως ο Μουμπρού με ένα τρίποντο έφερε ξανά τους Βάσκους σε απόσταση τριών πόντων. Με τον αγώνα να θέλει μισό λεπτό ο Κατσικάρης πήρε τάιμ άουτ όμως δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς αφού Σπανούλης και Παπανικολάου κατάφεραν να πετύχουν 4 συνεχόμενους πόντους και να τελειώσουν το παιχνίδι στο +7 με σκορ 88-81.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 45-42, 60-61, 88-81.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons