OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Να αρπάξουν τις ευκαιρίες...

Στις ερωτήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού απάντησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι ΓΑΥΡΟΙ έστειλαν τα ερωτήματα τους στον «Τσινγκούρι» και εκείνος τους απάντησε μέσω της κάμερας στην επίσημη ιστοσελίδα του Θρύλου.

Ο Ισπανός τεχνικός του Θρύλου έκανε λόγο τόσο για τους πολλούς ξένους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα, όσο και για τους Πάντελιτς και Φετφατζίδη, που δεν έχουν τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πλάνο ελληνοποίησης του ρόστερ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ναι είναι αλήθεια πως σχέση με την προηγούμενη χρονιά που είχα δουλέψει στον Ολυμπιακό, οι Έλληνες παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα είναι λιγότεροι. Γιατί σε πολλούς Έλληνες έληξε το συμβόλαιο ή σταμάτησαν. Όπως ο Στολτίδης, ο Άντζας, ο Τάσος Πάντος, ο Τζόρτζεβιτς που τον θεωρώ το ίδιο. Αυτοί οι παίκτες άφησαν ένα κενό πίσω του και τώρα πρέπει με το χρόνο να το καλύψουμε. Αλλά οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν αυτό το κενό, πρέπει να είναι της ίδιας αξίας, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα πάρα πολύ απαιτητικοί και οι παίκτες που θα έρθουν πρέπει να έχουν ίδιες δυνατότητες με αυτούς που έχουν φύγει. Αυτό είναι δουλειά που πρέπει να γίνει με τον καιρό».

Ε: Θα θέλατε να μείνετε για αρκετά χρόνια στην ομάδα, όπως έχουν κάνει οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ στην Μάντσεστερ και την Άρσεναλ αντίστοιχα;

Α: Είναι δύσκολο. Αυτή η ερώτηση γίνεται τόσο συχνά στις ελληνικές ομάδες, όσο και στις ισπανικές. Όλοι φέρνουν αυτά τα παραδείγματα του Φέργκιουσον και του Βενγκέρ. Όμως, είναι δύσκολο γιατί οι προπονητές εξαρτώνται από τα αποτελέσματα που φέρνουν.

Ε: Στα παιχνίδια η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ. Υπάρχει λόγος γι’ αυτό;

Α: Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με πέρσι δεχόμαστε περισσότερα γκολ, όμως, έχουμε διατηρήσει το ίδιο ποσοστό στο πόσες ευκαιρίες δεχόμαστε. Δεν είμαστε ομάδα που δεχόμαστε πολλές φάσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αντίπαλοι ήταν πιο επιτυχείς στα αποτελέσματα τους. Ο ΟΦΗ και ο Άρης είχαν μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τις προσπάθειες που έκαναν. Υπάρχουν πράγματα σίγουρα που πρέπει να διορθώσουμε στην άμυνα μας… Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε. Πρέπει να διορθώσουμε την στρατηγική μας στις στημένες φάσεις.

Ε: Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που παίκτες όπως οι Πάντελιτς και Φετφατζίδης δεν παίζουν, ενώ οι Μαρκάνο και Κοστάντσο παίζουν συνέχεια;

Α: Ναι υπάρχει λόγος. Εγώ είμαι προπονητής και βλέπω καθημερινά τις προσπάθειες που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να διαλέξω αυτόν που είναι ο πιο χρήσιμος στην ομάδα στο κάθε παιχνίδι. Ξέρω την προσπάθεια που κάνουν. Ο Πάντελιτς και ο Φετφατζίδης έχουν παίξει σε αρκετά παιχνίδια. Ανάλογα με το παιχνίδι που πιστεύουμε ότι τους ταιριάζει καλύτερα. Και οι άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρκάνο και ο Κοστάντσο οι οποίοι σε άλλα παιχνίδια θεωρώ ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουν στον αγώνα. Πρέπει να πάρω την καλύτερη απόφαση για την ομάδα, γιατί είμαι ο προπονητής. Είναι θέμα του κάθε παίκτη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται.

Ε: Στα εκτός έδρας παιχνίδια, τόσο σε Ελλάδα όσο και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει δυσκολίες. Υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό;

Α: Θα ήθελα να έχω καλύτερη απάντηση γι’ αυτό, όμως τα πράγματα είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι εκτός έδρας δεν πετύχαμε αυτά που θέλαμε στο Champions League. Κάναμε, όμως, καλά παιχνίδια τόσο στο γήπεδο της Άρσεναλ, όσο και στης Ντόρτμουντ. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποφέρεις πάρα πολύ και να αγωνιστείς σκληρά για το θετικό αποτέλεσμα. Για την Ελλάδα, για παράδειγμα με την ΑΕΚ, δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Ξεκινήσαμε καλά, προηγηθήκαμε, μετά μας ισοφάρισαν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις εύκολα εκτός έδρας. Υπάρχουν παιχνίδια πιο εύκολα, όπως με τον Πανιώνιο. Όμως με τον Άρη ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε τη νίκη.

Ε: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη;
Α: Όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά όλες οι ελληνικές ομάδες, πρέπει για να ανέβουν επίπεδο, να ανέβει πρώτα το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον ρυθμό των παιχνιδιών, τους παίκτες και την ένταση του αγώνα. Να γίνονται πιο όμορφα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να παίζεται περισσότερο ποδόσφαιρο. Αν το πρωτάθλημα αναβαθμιστεί, τότε και οι πορείες των ομάδων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι καλύτερες.

Ε: Πριν τους αγώνες, δουλεύετε το ψυχολογικό κομμάτι όσο και το αγωνιστικό;

Α: Το σημαντικό όταν προετοιμάζεσαι ένα παιχνίδι, είναι η συμπεριφορά και η νοοτροπία με την οποία πας στο παιχνίδι. Ανεξαρτήτως πως είναι η φυσική κατάσταση και οι τεχνικές λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία να είναι σε καλή κατάσταση. Να πηγαίνεις με σκοπό να κερδίσεις το ματς, γιατί έτσι θα αποδώσεις το μέγιστο που μπορείς.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons