OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τι φταίει για τα "φτηνά" γκολ...

Την περσινή αγωνιστική περίοδο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν από "ατσάλι" και το μηδέν παθητικό αποτελούσε κανόνα και όχι εξαίρεση. Η ομάδα του Πειραιά δέχτηκε 18 τέρματα στο πρωτάθλημα και αυτό εν πολλοίς συνέβαλλε στο να έρθει με ευκολία ο τίτλος στο λιμάνι.

Το ίδιο συνέβαινε και παλαιότερα, όπου ο Θρύλος δύσκολα δεχόταν γκολ. Άλλωστε, με τον "κέρβερο" Αντώνη Νικοπολίδη να φαντάζει ανίκητος από τους Έλληνες επιθετικούς, ήταν σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη η "παρθενιά" στο τέρμα. Μπροστά η ομάδα "γάζωνε" και έτσι έφτανε στις νίκες. Τόσο απλά...

Φέτος, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος στα περισσότερα ματς να πετυχαίνει τουλάχιστον δυο γκολ, ώστε να αποφεύγει την γκέλα. Αφού η εστία του παραβιάζεται σε κάθε ματς πλην εκείνου με τον Πανιώνιο, είναι υποχρεωμένος να βάζει πάνω από ένα τέρμα, αλλιώς χάνει βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα και σε επτά αγώνες, ο Θρύλος έχει δεχτεί δέκα γκολ. Πάρα πολλά για ομάδα του μεγέθους και των απαιτήσεων της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εντύπωση κάνει μάλιστα ότι η 4άδα των Χολέμπας, Αβραάμ, Μέλμπεργκ και Τοροσίδη ήταν και πέρυσι. Άλλαξε κάτι; Σύμφωνα με τον Κώστα Γαλάνη, την... διαφορά κάνει ο Φράνκο Κοστάνσο, όπως είπε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής".

"Αυτό που πρέπει να τονίσω αρχικά, είναι πως οπωσδήποτε υπάρχει πρόβλημα, καθώς ο Ολυμπιακός, αν και δεν επιτρέπει πολλές προσπάθειες στους αντιπάλους του, δέχεται με μεγαλύτερη συχνότητα γκολ σε σχέση με πέρυσι",
είπε ο αρχικά ο μετρ της στατιστικής και συνέχισε:

"Ο Βαλβέρδε, πάντως, νομίζω ότι εντόπισε το πρόβλημα και γι' αυτό ακριβώς αποφάσισε να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Φράνκο Κοστάνσο. Ο Αργεντινός είναι ο βασικός υπαίτιος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δέχεται εύκολα το γκολ σε σχέση με την περασμένη περίοδο. Για να καταλάβεις και εσύ και οι αναγνώστες της εφημερίδας σου την διαφορά, αρκεί να αναφέρω ότι ο Νικοπολίδης δεχόταν ένα γκολ σε κάθε επτά εύστοχες προσπάθειες που γίνονταν προς την εστία του. Ο Κοστάνσο δέχεται ένα γκολ σε κάθε 2,5 εύστοχες προσπάθειες και αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα".

Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν ευθύνεται μόνο ο Αργεντινός πορτιέρε, διότι τα προβλήματα στις στημένες φάσεις βαραίνουν και τους υπολοίπους, αφού η ομάδα του Πειραιά έχει δεχτεί πολλά γκολ με αυτό τον τρόπο και κάπου φέρουν ευθύνη και οι αμυντικοί. Πάντως, έχει ενδιαφέρον η προσέγγισή του και μίλησε με βάση τα νούμερα, τα οποία είναι ενδεικτικά ορισμένων πραγμάτων.

http://www.thrylos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons