OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Αγωνία για Κασάνο...

Σε καρδιοχειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί αύριο ο Αντόνιο Κασάνο, καθώς οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες αποκάλυψαν πως το ισχαιμικό εγκεφαλικό που υπέστη οφείλεται σε τρύπα στην καρδιά.
Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα ο Αντόνιο Κασάνο. Οι γιατροί της Πολυκλινικής του Μιλάνου εντόπισαν μία τρύπα ανάμεσα στους δύο κόλπους της καρδιάς του 29χρονου ποδοσφαιριστή απ' όπου κατάφερε να περάσει ένας μικρός θρόμβος ο οποίος είναι υπεύθυνος για το ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή της Μίλαν από τη Ρώμη, μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Ρόμα το ξημέρωμα της Κυριακής.

Ο πάντα αισιόδοξος αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι δήλωσε πως «η καριέρα του δεν διατρέχει κίνδυνο. Θα χρειαστεί μερικούς μήνες για να αναρρώσει. Το διάστημα θα είναι πιθανόν μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών. Οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι λείπει από το ποδόσφαιρο αλλά του είπα πως θα του κρατήσω τη θέση του ζεστή».

Οι γιατροί πάντως εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τον χρόνο αποθεραπείας του Κασάνο και βεβαίως είναι συγκρατημένοι για το αν θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. «Ο λόγος για τον οποίο θα υποβληθεί σε επέμβαση είναι για να αποφύγει ένα δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο» εξηγεί ο Δημήτρης Ρίχτερ, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.

Ο ίδιος σημειώνει πως η επέμβαση καρδιάς θα μπορούσε να του επιτρέψει την επιστροφή του στο γήπεδο αρκετά σύντομα, αλλά ίσως υπάρξει πρόβλημα εάν δεν υποχωρήσουν μέσα σε έξι μήνες πλήρως τα συμπτώματα από το εγκεφαλικό, όπως είναι η αργή ομιλία και τα προβλήματα στη βάδιση.
Φυσικά θεωρείται πολύ δύσκολο αν όχι απίθανο ο Κασάνο να αγωνιστεί στα τελικά του Euro το καλοκαίρι με τα χρώματα της Ιταλίας.

Ως «τρύπα» στην καρδιά αναφέρεται στο εκ γενετής ανοιχτό ωοειδές τμήμα που βρίσκεται ανάμεσα στον αριστερό και στον δεξιό κόλπο της καρδιάς και συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η περιπέτεια της υγείας του Αντόνιο Κασάνο έχει προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο τρίτος όροφος της Πολυκλινικής του Μιλάνου στον οποίο νοσηλεύεται ο άσος της Μίλαν έχει γίνει τόπος συνάντησης παικτών και προπονητών από πολλές ομάδες της Ιταλίας, που σπεύδουν να του συμπαρασταθούν. 
http://www.tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons