OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-89

Αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από το μαχητικότατο Μαρούσι, ο Ολυμπιακός νίκησε 89-84 στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» και μπήκε με το «δεξί» στον δεύτερο γύρο της Α1 μπάσκετ, παραμένοντας στην πρώτη θέση με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό. Απογοητευτική και…χαλαρή εμφάνιση για τους κυπελλούχους Ελλάδος, που προβλημάτισαν ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Γαλατάσαραϊ για την Ευρωλίγκα. Κορυφαίοι για τους πειραιώτες ήταν οι Σπανούλης. Γκετσεβίτσιους και Πρίντεζης, άλλη μία κατάθεση ψυχής, με εξαιρετική παρουσία στο παρκέ έκαναν για την ομάδα των βορίων προαστίων που παραμένει χωρίς νίκη μετά από δεκατρία ματς οι Κόμματος και Γκαγκαλούδης.

Το ματς:

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα 10-3 στο πρώτο τρίλεπτο, αλλά η συνέχεια ανήκε στο Μαρούσι. Με επί μέρους σκορ 16-2 και τις μόνιμες επιθετικές αιχμές του, Γκαγκαλούδη-Κόμματο σε καλή μέρα, προηγήθηκε 19-12 στο 8ο λεπτό. Η άμυνα ζώνης επέφερε τρομερά προβλήματα στον Ολυμπιακού, που «μάζεψε» τη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (22-20), με κάποια προσωπικά καλάθια του Σπανούλη και χάρη στη «φρεσκάδα» που έδωσε με την είσοδό του ο Σλούκας. Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, οι «ερυθρόλευκοι» έκανα ξανά πολλά λάθη, έχαναν ριμπάουντ και γενικά έδιναν εικόνα αδιάφορης ομάδας.

Το Μαρούσι είχε πάθος, «έκλεβε» μπάλες και έβρισκε λύσεις στην επίθεση αφού είχε απέναντί του μία άμυνα χωρίς διάθεση και προσανατολισμό. Οι γηπεδούχοι αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +11, (35-24 στο 13΄), αφού στο σκορ βοηθούσε πλέον και ο Έλεγκαρ. Κάπου εκεί, οι φωνές του Ίβκοβιτς «αφύπνισαν» τους Πειραιώτες, που με ένα σερί 10 χάρη σε τρίποντα των Σλούκα και Πρίντεζη, μείωσαν σε 35-34 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Με πιο σοβαρή άμυνα και συνεχόμενα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 (Γκετσεβίτσιους και Παπανικολάου), ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά 41-39 στο 18΄και 50-43 στο ημίχρονο, δείχνοντας πλέον πως είχε πάρει σοβαρά την αναμέτρηση.

Στην τρίτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν σταθερό το προβάδισμα στους επτά πόντους (58-51 στο 25΄) με τον Παπανικολάου να «οδηγεί» στο σκοράρισμα. Με κάποιες καλές άμυνες και καλάθια του Χαριτόπουλου, το Μαρούσι μείωσε στους 3, 58-55, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Χαϊνς με προσωπικές ενέργειες έδωσε ξανά «αέρα» τους «ερυθρόλευκους (66-56 στο 28΄), έχοντας σε καλή ημέρα δημιουργικά τον Σπανούλη (8ασ.). Όμως το Μαρούσι δεν παρέδιδε τα όπλα, αφού οι συγκινητικοί Κόμματος και Γκαγκαλούδης, έκαναν μία ακόμα κατάθεση ψυχής στο παρκέ. Με συνεχόμενες εύστοχες προσπάθειες, μείωσαν τη διαφορά στους δύο πόντους (67-69), οκτώ λεπτά πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι «χαλαρός» στην άμυνα, απρόσεκτος στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δεχόταν πολλά μις-ματς. Το Μαρούσι διεκδικούσε με αξιώσεις την πρώτη του νίκη μετά από δεκατέσσερα ματς. Το ματς ήταν στη κόψη του ξυραφιού, αφού τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι μείωσαν στον ένα (75-74) με τρίποντο του Νικολαϊδη. Κάποιες εύστοχες επιλογές των Πρίντεζη-Σπανούλη, οι κυπελλούχοι Ελλάδος προηγήθηκαν 84-77, δύο λεπτά πριν το τέλος και ουσιαστικά «σφράγισε» μία δύσκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-50, 62-69, 84-89.

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελαρίου, Δεμερτζής 2, Νικολαϊδης 6 (2), Ακεμψιμαϊδης, Έλεγκαρ 10, Χαριτόπουλος 18, Γκαγκαλούδης 16 (2τρ. 6ριμπ και 8 ασίστ), Τσόντζος, Κόμματος 32 (2), Μανταλβανός, Αλεξίου, Αγραβάνης
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χαϊνς 8, Λο 3, Άντιτς, Σπανούλης 16 (8ασ.), Ντόρσι 4, Πελεκάνος 3 (1), Γκετσεβίτσιους 12 (4), Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης, Σλούκας 9 (2).

Γήπεδο: Κλειστό «Αγίου Θωμά»
Διαιτητές: Μάνος, Πανταζής, Ταρενίδης

* Το παρών στις εξέδρες του γηπέδου, έδωσαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

* Λεκτική διένεξη είχαν μετά το τέλος του ματς, ο βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βαγγέλης Αγγέλου, με τον γκαρντ του Αμαρουσίου, Γιάννη Γκαγκαλούδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons