OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 90-60

Η εμφάνιση κόντρα στον Ηλυσιακό έφερε άγχος στον Ολυμπιακό, όμως αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε με σκορ 90-60 για την 14η αγωνιστική, σκόρπισε και πάλι χαμόγελα ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το TOP 16 της Ευρωλίγκας

Εμφανώς βελτιωμένοι οι «ερυθρόλευκοι», καθώς δεν άφησαν -με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο- κανένα περιθώριο στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Κορυφαίος ο Πρίντεζης με 19 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Άντιτς.

Από τους ηττημένους μόνος του έπαιζε ο Ντικούδης με 17.

Ο νεοαποκτηθείς Ντόρσι αγωνίστηκε περίπου για 12 λεπτά στο ντεμπούτο του, έχοντας δύο πόντους και έξι ριμπάουντ.

Το ματς

Ισορροπημένο το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που συντηρούσε το προβάδισμα, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις βρισκόταν κοντά στο σκορ. Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε διάθεση να παίξει άμυνα και αυτό το απέδειξαν με το υψηλό σκορ (19-18). Οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν περισσότερο την μπάλα στη ρακέτα, παίρνοντας πόντους από τους Γλυνιαδάκη και Άντιτς. Όμως, προς το τέλος της πρώτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με τους Ντικούδη και Καλαμπόκη πέρασαν μπροστά, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί στο υπέρ του 20-23.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος, με τη μόνη διαφορά πως ο Ολυμπιακός πίεζε λίγο περισσότερο. Αυτό, του έδωσε το δικαίωμα να πάρει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Ο Ντικούδης είχε κάνει το 22-25 για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι Χάινς και Πρίντεζης «έτρεξαν» ένα σερί 9-0, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 31-25. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν έβρισαν λύσεις και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Πειραιώτες που πήγαν για πρώτη φορά στο +10 (37-27). Σε πολύ καλή μέρα ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έστειλε τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια με διαφορά εννιά πόντων (45-36).

Το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε και άλλο τη διαφορά, με το σκορ να γίνεται 53-38. Τα πολλά λάθη του ΠΑΟΚ (8-16) έδωσαν τη δυνατότητα στους Πειραιώτες, όχι μόνο να συντηρήσουν τη διαφορά τους αλλά και να τη διευρύνουν. Ενδεικτικό το 63-45, δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Τελικά, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήγαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με +2 (67-45), με το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο να είναι στο 22-9.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» συντηρούσαν τη διαφορά αλλά και τις… δυνάμεις τους ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όμως, ο ΠΑΟΚ πήγε να το εκμεταλλευτεί αυτό κάνοντας ένα σερί 6-0 (67-51). Αυτό ανάγκασε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ προκειμένου να συνεφέρει τους παίκτες του, το οποίο και έπιασε τόπο. Ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι κάνοντας το 77-53, τρία λεπτά πριν τη λήξη, όπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα. Το ροζ φύλλο, ήρθε για τους Πειραιώτες με το τελικό 90-60 με μυαλό να βρίσκεται ήδη στην αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ρωσίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 17(1), Σπανούλης 7(1), Ντόρσι 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19(1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Σλούκας 7(1), Κατσίβελης 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2, Στίγκερς 7, Αράπης, Άλεξιτς 4, Ντικούδης 17, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 5(1), Γιαννακίδης 7, Καλλές 6, Καλαμπάκας 5(1), Τσακαλέρης. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons