OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δείγμα θετικό για Ντόρσεϊ...

Είναι ένας παίκτης που στηρίζει το παιχνίδι του στον όγκο του και στην δύναμη του, ενώ δείχνει μεγαλύτερη προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα αφού δεν διαθέτει κάποιο πλούσιο ρεπερτόριο στην επίθεση. Ο λόγος για τον Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος με τον ερχομό του στην Ελλάδα δεν λογίστηκε εξ αρχής ως ο βασικός ψηλός που θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού κάτω από τα καλάθια, αλλά θα γέμιζε την ρακέτα όντας το στήριγμα του Σπανούλη στα «πικ εν ρολ» και ουσιαστικά θα πάλευε με τους αντίπαλους ψηλούς μέσα στο γήπεδο.

Το πρώτο δείγμα γραφής  του ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν και μόλις λίγες μέρες στην ομάδα του Ολυμπιακού ο Ντούντα του έδωσε μερικά λεπτά συμμετοχής και εκείνος έδειξε μερικά από τα στοιχεία που τον ακολουθούσαν από το πέρασμα του στο ΝΒΑ, μιας και με την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Από την στιγμή που βρέθηκε μέσα στο παρκέ άλλαξε το ρου του ματς και ήρθε η εύκολη επικράτηση των Πειραιωτών.

Ανεξάρτητα πάντως με το ματς με τους Θεσσαλονικείς, ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην έναρξη της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας απέναντι  κιόλας και στον κόσμο των «ερυθρολεύκων» ήταν το ουσιαστικό «βάπτισμα του πυρός»  για τον Αμερικάνο.  Στο τέλος η  εμφάνιση του δεν ήταν η αναμενόμενη, όμως είχε το ελαφρυντικό των ελάχιστων προπονήσεων παρέα με τους νέους του συμπαίκτες,  πράγμα που όπως είναι λογικό θα τον δυσκόλευε και στην αποστήθιση των συστημάτων του Ντούντα.

Το δεύτερο παιχνίδι όπου μπήκε κατευθείαν στα βαθειά ήταν αυτό μέσα στο «Αμπντί Ιμπεκτσί» με αντίπαλο την  Γαλατά. Ο Ντόρσεϊ αυτήν την φορά έκανε ακριβώς αυτά που του θέλει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μέσα στο παιχνίδι. Ποια είναι αυτά; Σκυλίσια άμυνα, να σπρώχνει ακατάπαυστα σε οποιοδήποτε μπλοκ άουτ ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερες θέσεις στην διεκδίκηση των ριμπάουντ και να ανεβαίνει για να δίνει διαδρόμους στα γκαρντ του Θρύλου με τα σκριν του.

Στα επιθετικά του καθήκοντα δεν έκανε κάποιο εκπληκτικό παιχνίδι μιας και τελείωσε τον αγώνα με μόλις πέντε πόντους. Μελανό σημείο ήταν οι βολές του που θύμισαν περίπτωση Κάιλ Χάινς, πράγμα που πρέπει στο εγγύς μέλλον να κοιτάξει ο τεχνικός του Θρύλου, Ντούσαν Ίβκοβιτς, γιατί πλέον στην Ευρωλίγκα κάθε πόντος είναι σημαντικός.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πάντως ότι ο Τζόι Ντόρσεϊ αρχίζει και εγκλιματίζεται με το παιχνίδι της καινούριας του ομάδας και προσφέρει έξτρα λύσεις στον Ολυμπιακό ιδίως στις λεγόμενες μικρές λεπτομέρειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons