OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Για τα …πηγάδια το κοουτσάρισμα του Βαλβέρδε...

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις επιλογές του Βαλβέρδε, που έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την ήττα στα Πηγάδια που φέρνει τον Ολυμπιακό σε μειονεκτική θέση. 

Ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο πως θα είχε σοβαρά προβλήματα απόψε στην Ξάνθη, δεδομένων των απουσιών. Σημειώνουμε επίσης πως δεν του δόθηκε ένα ξεκάθαρο πέναλτι στο φινάλε, αλλά αυτό θα έσωζε έναν πόντο. Ωστόσο η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αποκαρδιωτική και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως για 60 λεπτά δεν μπορεί να βγάλει κλασσική φάση.

Όταν αρχίζει η πολιορκία το ματς κυλάει στο τελευταίο μισάωρο, όπου το άγχος παίζει ρόλο, όπως και το γεγονός πως ο Βιβιανί είναι ένας εξαιρετικά σταθερός τερματοφύλακας. Ο Βαλβέρδε ήξερε πως παίζει σχεδόν όλο το πρωτάθλημα στα Πηγάδια, όμως σήμερα πήγε στο γήπεδο αδιάβαστος. Προχωράω με τις παρατηρήσεις για τις «αλχημείες» του «Τσινγκούρι» που προφανώς στοιχίζουν τον τίτλο στους «ερυθρόλευκους».
 
• Ο Μοδέστο είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να παίξει δεξιά και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ξεκινάει με τον Ορμπάιθ στη μεσαία γραμμή, που ήταν εκτός αγώνα επί της ουσίας, ενώ και ο Κορσικανός δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Οπότε ο Ολυμπιακός κάνοντας αλλαγή τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, έχει ήδη δύο χαμένες διορθωτικές κινήσεις.
 
• Αντί για τον Ορμπάιθ σε αυτό το ματς θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος ο Μακούν που είναι χρήσιμος στις κοντινές πάσες. Σε ένα ματς που ο αντίπαλος παίζει κλειστά ο Καμερουνέζος είναι πιο απαραίτητος, ενώ ο Ορμπάιθ φημίζεται για τις μεγάλες αλλαγές παιχνιδιού που σήμερα ωστόσο δεν είχαν αντίκρισμα σε τόσο κλειστή άμυνα. Ο Τοροσίδης σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε πολλά στημένα έπρεπε ν’ αρχίσει στο ματς και σίγουρα, όσο ντεφορμέ, είναι προτιμότερος από τον Μοδέστο δεξιά.
 
• Ο Πάντελιτς σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού βρισκόταν συνεχώς εκτός περιοχής βγαίνοντας στα πλάγια κυρίως από τα αριστερά. Τούτο διορθώθηκε μόνο όταν πέρασε ο Ντιόγκο στο παιχνίδι, αλλά ήδη είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να γίνει ουσιαστικά απειλητικός για τα καρέ της Ξάνθης.
 
• Ο Μαρκάνο σαν αριστερός μπακ σήμερα αποτέλεσε μια τραγική επιλογή. Κανένας δεν μπορεί να πει γιατί επιλέχθηκε ο Μαρκάνο, μιας και ο Χολέμπας ήταν τραυματίας, αλλά απορίες προκαλεί το γεγονός για τον δανεισμό του Ζαραδούκα, στον οποίο δεν δόθηκε η παραμικρή ευκαιρία. Σήμερα ο Βλαχοδήμος, με τον Μαρκάνο αντίπαλο, φαινόταν Κριστιάνο Ρονάλντο.
 
• Το μοναδικό πρόβλημα στην άμυνα της Ξάνθης ήταν ο Μπαξεβανίδης με τον Αμπντούν στο πρώτο ημίωρο. Παρά την αναποτελεσματικότητα του, δημιουργούσε ρήγματα από εκείνη την πλευρά.  Ωστόσο ο Βαλβέρδε είχε την έμπνευση να του αλλάξει πλευρά, πράγμα που μόλις συνέβη, ηρέμησε και η άμυνα της Ξάνθης.
 
• Η είσοδος του Ντιόγκο, έστω και αν έχασε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, εκθέτει τον Βαλβέρδε που δεν τον ξεκίνησε. Τουλάχιστον αυτός μπορεί να κινηθεί με την μπάλα εκτός περιοχής, για να τραβήξει παίκτη πάνω του και να δημιουργηθεί αποσυμφόρηση στην άμυνα των αντιπάλων. Θα δεχόμουν ακόμα και το να ξεκινήσουν και οι δύο. Ο Πάντελιτς ήταν φανερά ανέτοιμος για το σημερινό ματς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons