OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μ' ένα σμπάρο δύο ρεκόρ...

Ουδέν κακό αμιγές καλού. Οπού... κακό βάλτε Φράνκο Κοστάντσο και όπου καλό Μπάλαζ Μέγερι. 

Είναι πολύ απλό. Εάν ο Αργεντινός δεν έκανε τη μία γκέλα πίσω από την άλλη, ο Ούγγρος θα ήταν αυτός που θα έβγαινε μαζί του στο ζέσταμα και θα του έκανε σέντρες. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Βλέπετε, για τον Κοστάντσο βγήκαν ανέκδοτα και ο Μέγερι από το καλοκαίρι δούλευε με τον Αλέκο Ράντο για τη στιγμή που θα του έλεγε ο Βαλβέρδε «μπαίνεις».
 
Και του το είπε. Πριν από το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Και από τότε ο Μέγερι δεν ξαναβγήκε (μόνο στο ματς Κυπέλλου με τον Πιερικό έπαιξε ο Δασκαλάκης). Και όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά είναι και πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία. Τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο 21χρονος γκολκίπερ εκτός του έχει καταφέρει να πάει... πίσω τη μεταγραφή των «ερυθρολεύκων», μια και κάθε ματς που περνάει αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί, ενώ έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε, τρέχει ταυτόχρονα και ένα μεγάλο σερί κρατώντας το μηδέν στην εστία του.
 
Τελευταίο γκολ που δέχτηκε στο πρωτάθλημα ήταν στο 70' με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Από τότε ο Μέγερι μετράει επτά σερί στη Σούπερ Λίγκα δίχως να δεχθεί τέρμα, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει τα 650 λεπτά με την εστία του να είναι ανέπαφη. Και μπορεί να πέρασε στο... ντούκου, αλλά ο Ούγγρος έχει σπάσει ήδη ένα ρεκόρ στην ιστορία των «ερυθρολεύκων». Ξεπέρασε τον Σαργκάνη, ο οποίος σταμάτησε στα 625 λεπτά ρεκόρ ανέπαφης εστίας για έναν τερματοφύλακα. Διότι το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι 812 λεπτά την περίοδο 1973-74. Τότε, όμως, είχε μοιραστεί ο χρόνος στους δύο γκολκίπερ (Κελεσίδης, Πουπάκης).
 
Το απόλυτο
Με ένα σμπάρο δύο ρεκόρ; Μπορεί. Ο Μέγερι έχοντας καταρρίψει ήδη τη μία επίδοση, κυνηγάει και το απόλυτο του Ολυμπιακού. Αυτό δηλαδή του 1973-74, όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κρατήσει το μηδέν για οκτώ ματς πρωταθλήματος (συν 9 λεπτά από το ματς με τον Απόλλωνα 8-2 και άλλα 83 με τον Παναθηναϊκό 1-1).
 
Πώς θα το σπάσει ο Μέγερι; Αρχικά αν κρατήσει το μηδέν με τον Λεβαδειακό θα φτάσει τα 740 λεπτά δίχως να δεχτεί γκολ και μετά ο Ολυμπιακός θα πάει μέσα στην Ξάνθη. Εκεί θα πρέπει να κρατήσει μέχρι το 73' για να γραφτεί τόσο ο ίδιος όσο και η φετινή ομάδα στο ιστορικό βιβλίο του συλλόγου! Γιατί εάν περάσει και την Ξάνθη (στην ακριτική πόλη), ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Εργοτέλη στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να το αυξήσει ακόμα περισσότερο ο Ούγγρος το ρεκόρ του.
 
Η 11η επίδοση και το «πουλί»
Με τα 650 λεπτά που έχει συμπληρώσει ο Μπάλαζ Μέγερι, έχει την 11η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής που δεν έχει δεχτεί γκολ. Μπροστά του υπάρχουν «μεγαθήρια» που μπορεί να τα ξεπεράσει.

1. Οικονομόπουλος ΠΑΟ 1.088
2. Κωνσταντίνου ΠΑΟ 988
3. Βάντσικ    ΠΑΟ 906
4. Βάντσικ  ΠΑΟ 873
5. Κωνσταντίνου ΠΑΟ 847
6. Σιδηρόπουλος ΑΕΚ 700
7. Οικονομόπουλος ΠΑΟ 692
8. Τζανετουλάκος  Παναχαϊκή 691
9. Μανίκας Πανιώνιος 667
10. Οικονομόπουλος ΠΑΟ 652
11.   Μέγερι  Ολυμπιακός     650
 
Ένα ματς πέντε θέσεις
Οπως βλέπετε και στον πίνακα, εάν σήμερα ο Μέγερι κρατήσει το μηδέν, θα φτάσει τα 740 λεπτά και θα βρεθεί αυτόματα στην έκτη καλύτερη επίδοση. Ουσιαστικά, όμως, θα είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας, μια και πιο πάνω από αυτόν ο Οικονομόπουλος έχει δύο επιδόσεις, όπως και οι Βάντσικ και Κωνσταντίνου.
 
Ξεπέρασε ήδη τον Νίκο Σαργκάνη!
Πέρασε απαρατήρητο, αλλά ισχύει. Τα 650 λεπτά χωρίς γκολ του Μπάλαζ Μέγερι αποτελούν ήδη ρεκόρ απαραβίαστης εστίας για τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, πάνω και από την επίδοση του Νίκου Σαργκάνη το 1980-81!
 
Σύμφωνα με τα παλιά αλμανάκ, το «Φάντομ» είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του για 715 λεπτά, μεταξύ 16ης και 24ης αγωνιστικής. Στο σερί αυτό, όμως, είχε υπολογιστεί λανθασμένα και το 0-0 της 23ης αγωνιστικής στην Κόρινθο, το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε την προγραμματισμένη ημερομηνία (1 Μαρτίου)! Ο μεγάλος σεισμός του Κορινθιακού στις 24 Φεβρουαρίου 1981 στάθηκε αιτία για την αναβολή του παιχνιδιού, το οποίο διεξήχθη στις 8 Απριλίου. Το σερί του Σαργκάνη, όμως, είχε ήδη σπάσει από τις 21 Μαρτίου, όταν ο Ολυμπιακός έχασε 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια (έπαιξε εκεί, λόγω των σοβαρών ζημιών από τον σεισμό στο Καραϊσκάκη), με δύο γκολ του Τάκη Παπαδημητρίου (58', 69')!
 
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο Σαργκάνης είχε κρατήσει το μηδέν για 625 λεπτά και ο Μέγερι με τα 650 είναι ήδη ο νέος κάτοχος του «ερυθρόλευκου» ρεκόρ.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons