OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στα αστέρια από το... πουθενά...

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τη Γερμανία χωρίς κάποιον βαθμό. Δεύτερη ήττα σε δύο αναμετρήσεις εκτός έδρας και πάλι με ένα «κρίμα» και ένα «γιατί» να τη συνοδεύουν. Οι «ερυθρόλευκοι» κάτι δεν… είχαν, τους έλειπε η λεπτομέρεια, αλλά σαφέστατα κέρδισαν και κάτι. Αυτό, μάλιστα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερη σημασία, διότι αφορά ένα κεφάλαιο που μέχρι τώρα μας έχει προβληματίσει αρκετά. Ουκ ολίγες οι αναφορές για τη θέση του τερματοφύλακα. Οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο κόσμος, όλοι, πάνω στον Κοστάντσο. Έδωσε πολλά δικαιώματα, βλέπετε, ο Αργεντινός στα μέχρι τώρα ματς του Ολυμπιακού και τελικά ο Βαλβέρδε αποφάσισε να… ρισκάρει σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα και το μέλλον της στην Ευρώπη.

Ο Μπάλας Μέγιερι, έτσι, από το… πουθενά, βρέθηκε στα αστέρια του Champions League. Μια εξέλιξη που και ο ίδιος ίσως να μην είχε φανταστεί. Στη λογική ότι μέχρι τώρα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε μόλις τρεις συμμετοχές, για το πρωτάθλημα. Ο Ούγγρος, όμως, πίστευε στον εαυτό του και έδειξε, τελικά, πολύ καλά στοιχεία. Ειδικά στο διάστημα αφότου ξεπέρασε το αρχικό άγχος του. Και εδώ, θα επιχειρήσουμε μια τεχνική ανάλυση. Με τα όσα… φτωχά γνωρίζουμε και εμείς από ποδόσφαιρο.

Ο Μέγιερι μπήκε άνετος στον αγωνιστικό χώρο, για την πρώτη αναγνωριστική βόλτα. Όπως άνετος ήταν και στην προθέρμανση. Έδειχνε λες και είχε εμπειρία… ετών. Ευχαρίστησε, μάλιστα, με την είσοδό του τον κόσμο του Ολυμπιακού, που τον χειροκρότησε, και έκανε αυτά που έπρεπε με τη βοήθεια του Ράντου και του Κοστάντσο.

Με την έναρξη του ματς, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο… απλά. Κάθε άλλο... Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και ο Ούγγρος πορτιέρο ένιωσε την πίεση με το «καλημέρα». Ίσως να περίμενε και ένα πιο δύσκολο βράδυ. Και η αλήθεια είναι πως στα πρώτα λεπτά έδειξε και ο ίδιος να… ψάχνεται. Για παράδειγμα, σε μία φάση που γίνεται από δεξιά -πριν από το γκολ της Ντόρτμουντ- δεν κάνει την έξοδο που θα έπρεπε. Πηγαίνει ανάποδα, με την πλάτη, και δεν έχει αίσθηση της εστίας. Ακολούθησε το γκολ των Γερμανών, με τον ίδιο να δίνει τις δικές του εξηγήσεις (σχετικό ρεπορτάζ στις σελίδες 6-7).

Από εκεί και μετά, όμως, λες και άναψε κάποιο κουμπί μέσα του... Αυτό της αυτοπεποίθησης. Πήρε τα πάνω του και αποφάσισε να λειτουργεί λες και την παίζει χρόνια τη θέση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση, ένα γέμισμα που κάνει την έξοδο και γραπώνει την μπάλα. Στη φάση κατά την οποία τραυματίστηκε και ο Αβραάμ, όταν έπεσε πάνω του ο Ούγγρος! Δεν… μάσησε στη συνέχεια, είχε και άλλες εξόδους και στα συν του, η σταθερότητά του. Μπλόκαρε την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση σε σουτ από τα τριάντα μέτρα.

Ακόμη ένα θετικό στοιχείο για τον ίδιο, το πέναλτι που δεν έκανε στη φάση με το λάθος γύρισμα του Χολέμπας και το δοκάρι του Λεβαντόφσκι. Λίγο αργότερα, από αριστερά, βγήκε και «καθάρισε» μια φάση πέφτοντας στα πόδια του αντιπάλου. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά. Αναμφισβήτητα… Το θέμα, όμως, είναι να συνεχίσει έτσι ο Μέγιερι. Η θέση του τερματοφύλακα, άλλωστε, όσο εύκολα σε κάνει… μάγκα άλλο τόσο εύκολα μπορεί να σε… τελειώσει. Σε δύο… βράδια.

ΗΤΑΝ ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ…

Τα ακουστικά…
Μπήκε… άνετος στο γήπεδο της Ντόρτμουντ ο Μέγιερι, που είχε και ένα «μυστικό» για να μην ακούσει τις αποδοκιμασίες. Ο Ούγγρος πορτιέρο εμφανίστηκε φορώντας τα ακουστικά από το mp3 player που έχει, για να ακούει την αγαπημένη του μουσική. Δεν… άκουσε τίποτα επομένως, από τους έτσι κι αλλιώς υποτονικούς Γερμανούς.

Η μεγάλη εμπιστοσύνη του Αλέκου Ράντου
Ο Αλέκος Ράντος είναι αλήθεια πως ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στον Μπάλας Μέγιερι. Ο προπονητής των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού ουκ ολίγες φορές έχει σταθεί στο γεγονός ότι ο Μέγιερι μπορούσε το κάτι παραπάνω. Να, λοιπόν, που έγινε το πρώτο βήμα. Το θέμα είναι να υπάρξει και συνέχεια.

Το γύρισμα
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Μέγιερι είχε την πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα, για την ακρίβεια, ο Μοντέστο τού γύρισε την μπάλα. Ο Ούγγρος γέμισε με τα πόδια και είδε τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται με το «καλημέρα».

Δεν… μάσησε
Θα μπορούσε να του ρίξει την ψυχολογία το γκολ που δέχθηκε νωρίς. Ο Μέγιερι, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε συνέχεια στο ματς και φώναζε, για να συνεχίσουν οι συμπαίκτες του την προσπάθεια. Και έτσι έγινε. Απέκτησε αυτοπεποίθηση, κρίμα που δεν ήρθε, όμως, και ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Καλά γεμίσματα
Ένα άλλο θετικό στοιχείο του Μπάλας ήταν τα πόδια του. Κακά τα ψέματα, έπειθε περισσότερο από τον Κοστάντσο. Έβρισκε συμπαίκτες του, άλλο αν κάποιοι έχαναν τις μονομαχίες. Μόνο ένα γέμισμά του έφυγε αράουτ και, μάλιστα, ζήτησε και συγγνώμη ο ίδιος από τον Χολέμπας. Έδειξε ότι έχει δουλέψει και σε αυτόν τον τομέα.

Ικανοποιημένοι!
Μετά το τέλος του ματς, πάντως, με τα καλύτερα λόγια για την παρουσία του Μέγιερι μιλούσαν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Είχαν δει και πολλά τα μάτια τους, βλέπετε, με τον Κοστάντσο. Έμειναν, έτσι, ικανοποιημένοι από την εικόνα του Ούγγρου και το έλεγαν. Με το σπαθί του, άλλωστε, το κέρδισε αυτό ο νεαρός πορτιέρο.

Το μήνυμα του Βαλβέρδε
Ικανοποιημένος έδειχνε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, που μετά το τέλος του ματς τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια απόφαση που ήδη είχα πάρει (ότι θα παίξει ο Μέγιερι). Θα μπορούσε να είναι και ένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις για το μέλλον. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του, πάντως».
 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons