OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Ηλυσιακός 77-73

Η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος νίκησε τελικά τον μαχητικό Ηλυσιακό με 77-73.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον εξαιρετικό Ηλυσιακό, αλλά κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση του συγκροτήματος του Κώστα Φλεβαράκη με 77-73.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με πάθος και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος χρειάστηκε να ρίξει στο ματς και τον Βασίλη Σπανούλη στο πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του για να "κλειδώσει" η ομάδα του τη νίκη.

Από τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς σημείωσε 20 πόντους, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σε 15 λεπτά πέτυχε 15 πόντους.

Για τον Ηλυσιακό, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς τον Μίροσλαβ Τόντιτς ο Ντι Τζέι Τόμπσον είχε 17 πόντους, με τον Ενγκουέρ θα πετυχαίνει 16 πόντους και να μαζεύει 17 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και δέχτηκε μόλις 27 πόντους από τον Ηλυσιακό, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο 20' με 31-46.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι του και με κάρφωμα του Μιχάλη Πελεκάνου προηγήθηκε στο 3' με 8-4. Ο Ηλυσιακός, όμως δεν έδειξε να πτοείται και διαδοχικά με τους Χατζή, Ενγκουέρ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 12-13, έπειτα από καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή του τελευταίου.

Συνέχεια στο επιθετικό... οίστρο έδωσε των φιλοξενούμενων έδωσε ο Γαλιώτος, ο οποίος μαζί με τον Ντι Τζέι Τόμπσον έκανε το 14-24 στο 9'. Με αυτόν τον τρόπο το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 26-17 για το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη, ύστερα από εύστοχο σουτ τριών πόντων του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε και πάλι με τους "ερυθρόλευκους" να πιέζουν, ώστε να καλύψουν την διαφορά από τον σύλλογο των Ιλισίων και ανακτήσουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Κώστας Σλούκας με 2/2 βολές θα πετύχει το 20-26 για τον Ολυμπιακό, αλλά για ακόμα μία φορά ο Ηλυσιακός θα αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων...

Ο Ντι Τζέι Τόμπσον θα πετύχει το 20-30 για να κάνει ο Νίκος Παπανικολόπουλος το 36-23 στο 16' της αναμέτρησης. Ο Κάιλ Χάινς με συνεχόμενα καλάθι θα κάνει το 25-39, όμως ο Νίκος Χατζής θα πετύχει το 25-41. Ο Πρίντεζης θα κάνει το 27-41, αλλά οι γηπεδούχοι δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν την διαφορά.

Ο Τσιάκος θα ανεβάσει την διαφορά στο 18' στους 16 πόντους (27-43) για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με 31-46 υπέρ του Ηλυσιακού με καλάθι του Νίκου Χατζή.

Το... γύρισε με Σπανούλη

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης θα περάσει στο παρκέ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του σε μία προσπάθεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς να δώσει ώθηση στους Πειραιώτες. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να μειώσει, πιέζοντας παράλληλα έπειτα από δύο διαδοχικά τρίποντα του Έλληνα γκαρντ σε 43-52.

Ο Ηλυσιακός, παρόλα αυτά διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και παρά την πίεση του Ολυμπιακού κατάφερε να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 53-60.

Οι "ερυθρόλευκοι" με την έναρξη της τέταρτης περιόδου θα ανεβάσουν την απόδοση τους θα πιέσουν και θα φτάσουν τελικά στη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός πήρε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα με 77-73, κόντρα σε μία ομάδα που διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15(3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Παπανικολόπουλος 2, Ενγκουέρ 16(17ριμπ.), Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17(2), Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος 13, Τσιάκος 4.


Ανέτοιμη για το ματς με τον Ηλυσιακό χαρακτήρισε την ομάδα του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε λόγο για έλλειψη ηγέτη στην ομάδα και δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι και μία ήττα δεν θα έκανε κακό στην ομάδα του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην προσθήκη του Τζόι Ντόρσεϊ.

«Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό που έπαιξε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έβαλε 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Από την άλλη εμείς ήμασταν σχετικά ανέτοιμη ομάδα. Τα 4/25 τρίποντα δεν είχαν καμία λογική. Σαν ομάδα δεν αντέχουμε. Δεν έχουμε ηγέτες που θα κρατούν την συγκέντρωση. Εγώ δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη. Κι αν χάναμε το παιχνίδι δεν θα ήταν καθόλου άσχημα. Μετά από τόσους μήνες δουλειάς και μετά από δύο εκτός έδρας νίκες που δείξαμε ένα καλό σύνολο, δεν περίμενα τέτοια παρουσία. Αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει, οι ευθύνες μου είναι οι μεγαλύτερες, για αυτή την κατάσταση έφταιξε μόνο ο Ολυμπιακός με όλη την εκτίμηση που έχω στον κόουτς Φλεβαράκη και τον Ηλυσιακό. Δεν μπορώ να μπω στην ψυχή των παικτών. Αν έχασαν την συγκέντρωση λόγω της επιστροφής του Σπανούλη, ήταν κάτι που δεν περίμενα. Περίμενα ότι θα έμπαινε στο παρκέ για να ένα δεκάλεπτο», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν περίμενα ένα εύκολο ματς. Περίμενα να παίξουμε ένα παιχνίδι έδρας, να είμαστε δυνατοί, να μην φάμε εύκολα καλάθια, να εκμεταλλευτούμε το μπόνους των βολών, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι. Κάθε παίκτης που είναι επαγγελματίας πρέπει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι. Αν περιμέναμε ότι θα κερδίσουμε περπατώντας, αυτό δεν γίνεται. Εμείς έχουμε επτά παίκτες κάτω των 22 ετών και χρειαζόμαστε πολύ δουλειά και πολύ συγκέντρωση. Περίμενα ότι βρήκαμε τον ρυθμό μας, όμως τελικά δεν είναι έτσι».

Όσο για τη μεταγραφή του Τζόι Ντόρσεϊ, ο «Ντούντα» ανέφερε: «Ξέραμε ότι δύσκολα υπάρχουν παίκτες. Το πλεονέκτημα είχαν παίκτες που βρίσκονται σε αγωνιστικό ρυθμό. Ένας από αυτούς είναι ο Ντόρσεϊ που ήταν μέσα στην Κάχα Λαμποράλ. Θέλαμε έναν διαφορετικό παίκτη. Ο Ντόρσεϊ έχει ταχύτητα και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στην άμυνα και την ταχύτητα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons