OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει και πάλι σωστά...

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας μας στην εφημερίδα "Sportday".
 
Ήταν η "βόμβα" της χρονιάς. Όλοι ρωτάνε τι έγινε με τη Δόξα.

"Αποτύχαμε. Δεν είναι πυρηνική καταστροφή, αλλά είναι πισωγύρισμα. Τι να πούμε; Πίστευα μέχρι την τελευταία φάση ότι θα το βάλουμε το γκολ, αλλά τίποτα. Προσπάθησα να κάνουμε κάτι δραστικό στο ημίχρονο για να ξυπνήσουμε. Ήταν αλλαγές τακτικής. Δεν βγήκαν. Αφού χάσαμε το πρώτο ημίχρονο, μετά έγιναν όλα δύσκολα. Γύρισε όλη η Δόξα πίσω και εμείς δεν είχαμε ιδέες. Δεν μας πήγε τίποτα".
 
Θα λειτουργήσει στον εγωισμό των παικτών όσα ακολούθησαν την ισοπαλία στο Καυτανζόγλειο;

"Οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι που ξέρουν τι συμβαίνει. Δεν είναι από άλλον πλάνητη. Είναι και αυτοί άνθρωποι και καταλαβαίνουν. Όταν ένας κάνει κάτι καλό, ξέρει αμέσως τι έχει κάνει όπως κι αυτό που έχει κάνει λάθος.

Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Και οι παίκτες και ο προπονητής που είναι ο βασικός υπεύθυνος. Το έβλεπα από τον πάγκο κι από το 20λεπτό καταλάβαινα ότι θα είχαμε σοβαρές δυσκολίες σε αυτόν τον αγώνα. Φαινόταν όταν κάναμε λάθη επαναλαμβανόμενα και έπρεπε να το αλλάξουμε. Μέσα στον αγώνα δεν είναι εύκολο να το αλλάξεις. Στο τέλος όμως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Δεν είναι κάτι άλλο. Ένα παιχνίδι όπου όλα μπορούν να συμβούν".
 
Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού:

"Έχουμε δύσκολο, περίπλοκο δεύτερο γύρο. Πρέπει να πάμε στην Ξάνθη, στην έδρα του ΠΑΟΚ, του Παναιτωλικού, του Ατρομήτου και στα Γιάννενα. Εμείς, όμως, είμαστε μία ομάδα που παντού και πάντα πάει για τη νίκη. Θα δούμε πώς θα μας βγει. Ξέρουμε, όμως, ότι κάναμε ένα τεράστιο, ένα σοβαρότατο λάθος".

Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε. Στο ποδόσφαιρο όταν νομίζεις ότι έχεις κάτι σίγουρα κερδισμένο, τελικά το χάνεις. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Εμείς θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αυτή είναι από την αρχή η αποστολή μας. Ήταν ένα πισωγύρισμα, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος μέχρι το τέλος".
 
Υπάρχουν και τα ματς για το Γιουρόπα Λιγκ στη μέση. Σας ανησυχεί;

"Eίναι δύσκολο να παίζεις σε διαφορετικές διοργανώσεις και να τις διαχειρίζεσαι ανάλογα. Βλέπω την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Παίζουν παντού, αλλά υπάρχει μια διοργάνωση που αγωνίζονται με χαμηλότερο ρυθμό. Εμείς όμως είμαστε μια ομάδα που πρέπει να παίζει πάντα σε τοπ ρυθμό και να κερδίζουμε παντού και πάντα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ξέρω ότι πριν και μετά τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ χάσαμε από τον Αστέρα, φέραμε ισοπαλία με τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ. Όταν παίζεις σε φουλ ρυθμό και στο ανώτατο επίπεδο, τα πράγματα δεν είναι απλά. Αυτό το Σάββατο-Τετάρτη-Κυριακή δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να συγκεντρωθείς σε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό δεν είναι εύκολο.

Φέτος εμείς παίξαμε καλά σε μεγάλα παιχνίδια ενώ σε όχι τόσο σημαντικά δεν είχαμε καλή απόδοση. Είναι ανθρώπινο, υποσυνείδητα αν θες, να συγκεντρώνεσαι περισσότερο στον μεγάλο αγώνα. Πέρσι ο Παναθηναικός είχε το ίδιο πρόβλημα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εμείς παίζαμε μόνο στο πρωτάθλημα. Το μυαλό μας ήταν μόνο στη λίγκα σε αντίθεση με τον αντίπαλο μας, που είχε δύο ανοικτά μέτωπα.

Φέτος που ο ΠΑΟ έχει μόνο πρωτάθλημα, φέτος είναι που παίζει καλύτερα. Στον πρώτο γύρο έκανε πολλά παιχνίδια, έστω και αν στο τέλος είχε πιο μέτρια απόδοση".
 
Είναι διαφορετικός ο Ολυμπιακός του πρωταθλήματος με εκείνον της Ευρώπης; Γιατί σε αρκετά παιχνίδια αυτό φαίνεται.

"Είναι αλήθεια ότι όταν πλησιάζει παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη σε αυτόν τον αγώνα. Είναι αλήθεια. Παίξαμε καλά όμως κόντρα στον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλα εντός έδρας παιχνίδια. Γενικά φέτος η ομάδα είναι αρκετά καλά. Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε ότι έχουμε και δύο αρνητικότατα ματς, σαν φάρο για να μην τα επαναλάβουμε. Αυτό με τον Αστέρα και τώρα με την Δόξα. Με τον ΟΦΗ ήταν ατύχημα. Το είπα και το ξαναλέω.

Δύο μπαλιές και μας ισοφάρισαν, αλλά ξέρω ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σε όλον τον κόσμο γίνονται. Παίζει η Ρεάλ με την Λεβάντε χάνει. Η Μπάγερν παίζε κάπου και χάνει. Παντού γίνεται. Μπορεί να σου συμβεί. Το θέμα είναι ότι πονάει πολύ. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε καλή πορεία. Στο πρωτάθλημα είμαστε νορμάλ. Η πραγματικότητα είναι ότι με τον Ατρόμητο παίξαμε καλά, αλλά όχι λαμπερά και τώρα ήταν το κάκιστο παιχνίδι με τη Δόξα".
 
Κάνει κοιλιά η ομάδα;

"Όχι δεν το πιστεύω. Πιο πολύ είναι θέμα ψυχολογίας. Στα δύο χρόνια που είμαι εδώ τα κερδίσαμε όλα τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Μετά τα Χριστούγεννα πήραμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα πάντως παίζεται σε ματς όπως αυτό με τη Δόξα. Όχι στα ντέρμπι. Τα ντέρμπι είναι γόητρο, τιμή αλλά ο τίτλος κρίνεται αλλού.

Κι άλλες χρονιές όμως είχαμε Ευρώπη και τα πήγαμε καλά Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Μας λείπουν και παίκτες που είναι σημαντικοί, όπως ο Ιμπαγάσα και ο Ορμπάιθ, που αλλάζουν την ισορροπία της ομάδας".


Η ομάδα είναι σε κρίση;

"Για κάθε μεγάλη ομάδα είναι κλασικό σύνδρομο όταν δεν κερδίζει ένα παιχνίδι. Δεν νικήσαμε την Δόξα είμαστε σε κρίση. Έτσι είναι στη μεγάλη ομάδα. Στη μικρή αν δεν κερδίζεις ένα ματς, έχεις το επόμενο. Δεν τρέχει τίποτα. Εμείς όπως πρέπει να κερδίζουμε παντού και πάντα. Αυτή την κατάσταση την ξεπερνάς με νίκες. Πίεση υπάρχει παντού. Έτσι είναι. Το αντέχεις ή το αφήνεις. Αν δεν μπορείς πας σπίτι σου".
 
Η απουσία του Ιμπαγάσα πόσα σας επηρέασε;

"Ναι, είναι σημαντική. Όχι μόνο για το πως παίζει, αλλά για την θέση του, τον ρόλο στην ομάδα. Επηρεάζει πολύ τους άλλους. Τους μεταδίδει ηρεμία. Τον εμπιστεύονται πολύ. Είναι αυτός που θα βρει την λύση. Ρισκάρει πολύ, οργανώνει όμως το παιχνίδι. Δίνει ρυθμό και έλεγχο. Δεν είναι απλά ο παίκτης, αλλά όλα όσα κάνει μέσα στο γήπεδο. Δίνει ή όχι την λύση, το σίγουρο είναι ότι ψάχνει να τη βρει κι αυτό γεμίζει αυτοπεποίθηση όλους".
 
Για το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος:

"Φαβορί είναι εκείνος που είναι πρώτος στη βαθμολογία. Τυπικά είμαστε εμείς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και αν τα κερδίσει, θα περάσει μπροστά. Πάντα δίνουμε προβάδισμα σε αυτόν που είναι μπροστά στην κατάταξη. Πριν από το παιχνίδι με τη Δόξα ήμασταν εμείς. Τώρα όχι πια. Τέλος πάντων. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή η βαθμολογία. Και εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε να δώσουμε κάποια δύσκολα παιχνίδια τον Γενάρη και τον Φλεβάρη. Όταν φτάσουμε πριν από το μεταξύ μας ντέρμπι, θα δούμε ποιος είναι πιο φαβορί από τον άλλο".
 
Για το αν θα ανακάμψει η ομάδα:

"Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ξέρω όμως τι έχει κάνει και πώς έχει δουλέψει η ομάδα μου όλη τη χρονιά. Θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Είμαι σίγουρος. Στην μπάλα πάντως δεν μπορείς να προβλέψεις. Μια στραβοκλοτσιά και όλα πάνε περίπατο. Αν η μπάλα δεν είχε πάει δοκάρι, θα είχαμε νικήσει τη Δόξα. Δεν ξεχνώ όμως ότι με τον ίδιο τρόπο πήρα Κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Δέκα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, από μια απίθανη μπαλιά, με τον Ματ (σ.σ.: Νταρμπισάιρ) τραυματία ισοφαρίσαμε την ΑΕΚ. Ετσι είναι η μπάλα. Παίζουν έντεκα κόντρα σε έντεκα. Ανθρωποι που κάνουν λάθη, που επηρεάζονται από τον αέρα, από μία λακκούβα, από το παραμικρό. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να μην κολλάμε σε αυτά. Καλώς ή κακώς έτσι είναι. Αλλιώς θα κέρδιζαν πάντα οι ίδιοι".
 
Για την παραμονή του στον πάγκο του Ολυμπιακού:

"Ο πρόεδρος και εγώ έχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι θέμα που αφήνουμε να συζητήσουμε για πιο μετά δίχως βιασύνη. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια πράγματα. Ολο αυτό μου λέτε από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ. Εχω άριστη σχέση με τον πρόεδρο. Για δέκα χρόνια όμως; Είναι πάντα στη μέση τα αποτελέσματα. Για όλους…".
 
Έρχεται και το Γιουρόπα Λιγκ. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμα και τελικό.

"Με αυτά τα μυαλά φέραμε ισοπαλία με τη Δόξα. Δεν μπορώ να σκέφτομαι τόσο μπροστά. Για την ώρα έχουμε τη Ρούμπιν. Γιατί να μιλάμε για τη Σάλτσμπουργκ, τη Μέταλιστ και ακόμα παρακάτω; Τι να λέμε; Μετά τον Λεβαδειακό παίζουμε εκεί κι εκεί και θα κάνουμε αυτό κι αυτό; Ξεχνάς τον Λεβαδειακό και σου έρχεται κι άλλη καταστροφή…".
 
Χρειάζονται μεταγραφές;

"Παντού αρέσουν οι μεταγραφές. Και στην Ισπανία, φυσικά. Ισως εκεί καταλαβαίνουν λίγο παραπάνω την οικονομική κατάσταση και πλέον πιέζουν λιγότερο. Εκεί ζητάνε έναν παίκτη. Οχι για εντυπωσιασμό. Να πάρουμε ένα χαφ, σου λένε, χωρίς ανάγκη για όνομα. Εδώ είναι το επίθετο, το όνομα. Για μας αν υπάρχει παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει, τότε είναι καλοδεχούμενος. Εμείς πάντως τώρα έχουμε τον Ντιόγο.

Πρέπει να τον ενσωματώσουμε στην ομάδα, ώστε να πάρουμε το καλύτερο από αυτόν. Μπορεί ήδη να παίξει. Δεν έρχεται από διακοπές. Εκανε προπονήσεις, ήταν στην Ιαπωνία με τη Σάντος και μπορεί να βοηθήσει. Αν προκύψει κάτι καλό με άλλο παίκτη, εδώ είμαστε. Οχι όμως να κάνουμε μεταγραφή για τη μεταγραφή. Οχι απλά για να γεμίσουμε το ρόστερ, να ανεβάσουμε άσκοπα το μπάτζετ της ομάδας και στο τέλος να μην παίζει κανείς".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons