OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δεύτερο φαβορί ο Ολυμπιακός...

Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει αποκλειστικά στο sday.gr για την αγχωτική νίκη του ΟΣΦΠ επί του Ηλυσιακού, την Ευρωλίγκα, τον Βασίλη Σπανούλη, τον Τζόι Ντόρσεϊ και τη δική του απόδοσή.

Ο 26χρονος φόργουορντ για ένα ακόμη παιχνίδι «ξελάσπωσε» τον σύλλογο του Πειραιά, ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της 13ης αγωνιστικής της Α1 για τους 20 πόντους που πέτυχε με τον Ηλυσιακό.
 
Τόνισε ότι ο Ολυμπιακός με την ομάδα των Ιλισίων δεν έδειξε την απαιτούμενη συγκέντρωση όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και παραλίγο να το «πληρώσει», καθώς βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 17 πόντους διαφορά μέσα στο ΣΕΦ, στο οποίο βρέθηκε το sday.gr.
 
Ωστόσο, θεωρεί ότι η ομάδα του είναι αυτή που μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί έναντι των τουρκικών συλλόγων (Γαλατάσαραϊ και Εφές Αναντολού) που αντιμετωπίζει στον όμιλο της Ευρωλίγκας, αρκεί να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Αναλυτικά  συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο sday.gr:

Πως εξηγείς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά μέσα στο ΣΕΦ από τον Ηλυσιακό;
 
«Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα είναι φτιαγμένη προϋποθέτει συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολος κανένας αγώνας φέτος στην Α1. Όπου προσπαθούμε να παίξουμε “σβηστά”, θα έχουμε πάντα πρόβλημα. Έτσι και με τον Ηλυσιακό, τον οποίον θεωρώ μια πάρα πολύ καλή και πλήρη ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο ματς που κάναμε και αυτήν την εμφάνιση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να την επαναλάβουμε τώρα που ξεκινούν και οι κρίσιμες αναμετρήσεις για την Ευρωλίγκα».
 
Τι ήταν αυτό που διορθώσατε και πήρατε τελικά τη νίκη, κάτι που ίσως πρέπει να αποφύγετε στους επόμενους αγώνες;
 
«Αυτό που κάναμε λάθος στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ότι προσπαθήσαμε να καλύψουμε τη διαφορά μέσα σε ένα λεπτό, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε βελτιωμένοι τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση και βήμα καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη έστω και δύσκολα».
 
Λίγο πριν τη διακοπή της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ωστόσο, πήρε σημαντικές νίκες με Πανιώνιο και Καβάλα εκτός έδρας. Θεωρείς ότι δείξατε χαρακτήρα σαν ομάδα;
 
«Αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα. Αντίθετα, με τον Ηλυσιακό δεν το δείξαμε αυτό. Μπήκαμε πιο χαλαρά και αυτό μας στοίχισε. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να επαναλάβουμε γιατί νικήσαμε τον Ηλυσιακό, αλλά την επόμενη μπορεί να χάσουμε και αυτό να μας στερήσει μια καλύτερη θέση ή καλύτερη ψυχολογία για την πορεία μας μέσα στη σεζόν».
 
Σε μία εβδομάδα ξεκινάει το Top 16 της Ευρωλίγκας. Παίζετε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να δηλώνει ότι το θεωρεί ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι. Είστε προετοιμασμένοι για αυτό;
 
«Πρώτα βλέπουμε τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και για την Ευρωλίγκα. Πρέπει να μπουν σε ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς και οι τραυματίες. Βέβαια, ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε με τον Ηλυσιακό ότι δεν πέρασε μια μέρα από τότε που τραυματίστηκε και μπήκε από εκεί που είχε σταματήσει. Με την ΤΣΣΚΑ πρέπει να παίξουμε χωρίς άγχος».

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει με τις τουρκικές ομάδες για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας. Αυτό είναι κάτι που το συμμερίζεσαι και εσύ;
 
«Πιστεύω ότι μια νίκη μπορούμε να την πάρουμε από την ΤΣΣΚΑ, η οποία είναι το φαβορί αλλά το αγωνιστικό πρόσωπο που έχουμε δείξει μέχρι στιγμής μας καθιστά το δεύτερο φαβορί για να περάσουμε από τον όμιλο».
 
Πόσο εφικτό είναι να πετύχετε την πρόκριση απέναντι στις τουρκικές ομάδες, οι οποίες και δύσκολες έδρες έχουν και ειδικά όταν παίζουν απέναντι σε ελληνικούς συλλόγους, αλλά φέτος έχουν και το παραπάνω κίνητρο να παίξουν στο φάιναλ  φορ μέσα στο «σπίτι» τους;
 
«Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει και τους περισσότερους. Το γεγονός ότι το φάιναλ φορ γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και πολλοί θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να μείνουν έξω δύο ομάδες που θα φιλοξενήσουν τα ημιτελικά και τα τελικά της Ευρωλίγκας. Ωστόσο, δεν πρέπει να το βλέπουμε έτσι, πρέπει να έχουμε θετική σκέψη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο και από εμάς εξαρτάται τι θα καταφέρουμε στο τέλος».
 
Στο ματς με τον Ηλυσιακό ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια προβλήματα κάτω από τη ρακέτα. Πιστεύεις ότι ο νέος παίκτης, ο Τζόι Ντόρσεϊ, μπορεί να βοηθήσει;
 
«Θα βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι πολύ αθλητικός, έχει δυνατό κορμί, παίζει καλή άμυνα και είναι παίκτης ομάδας. Για να τον επιλέξει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σίγουρα κάτι ξέρει παραπάνω. Του έχω εμπιστοσύνη αναφορικά με τους παίκτες που επιλέγει. Είναι έμπειρος από τέτοιες καταστάσεις και ξέρει πώς να τις αντιμετωπίζει».

Αντιμετωπίσατε μάλιστα τον παίκτη με την Κάχα Λαμποράλ φέτος στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ωστόσο δεν είχε τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής…
 
«Το στυλ παιχνιδιούτης ΚάχαΛαμποράλ είναι πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Θεωρώ πως στον Ολυμπιακό θα μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα και να παίξει πολύ καλύτερα, αλλά και να βελτιωθεί αγωνιστικά».
 
Όσον αφορά την προσωπική σου απόδοση. Φέτος έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο και καθοδηγείς την ομάδα του Ολυμπιακού. Πως έχεις καταφέρει να βελτιωθείς αγωνιστικά;
 
«Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι. Βρίσκω πάρα πολύ καλές συνθήκες στον Ολυμπιακό και ο κόουτς με εμπιστεύεται. Προσπαθώ να κάνω απλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι και παίζω για πρώτη φορά χωρίς άγχος, απολαμβάνοντας το παιχνίδι. Πάνω από όλα δουλεύω για την ομάδα, η οποία είναι νεανική και προσπαθούμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons