OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61-68

Πρόκριση… αγγαρεία.

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, με σκορ 68-61 και πέρασε στην ημιτελική φάση των play offs, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε περισσότερη διάθεση στην Πυλαία, όμως δεν αποδείχθηκε αρκετή για να αποτρέψει τη νέα ήττα από τους «ερυθρόλευκους».

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς οι Σπανούλης και Άντιτς με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ Τζόι Ντόρσεϊ πρόσθεσε άλλους 11 πόντους. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Παππάς, ο οποίος είχε 15 πόντους.

Το ματς

Με… λανθασμένη εντύπωση ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ματς, καθώς οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θεωρούσαν πως με την ίδια ευκολία που επικράτησαν στο πρώτη αναμέτρηση, το ίδιο θα έκαναν και στην Πυλαία. Το σκορ ήταν στο 10-11 στα τέσσερα πρώτα λεπτά, με αυτό να είναι και το τελευταίο προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» στην πρώτη περίοδο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Παππά πέρασαν μπροστά, διατηρώντας το προβάδισμά τους, σχεδόν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (20-17). Όμως, ο Άντιτς είχε μπει για τα καλά στο παιχνίδι και με δικό του καλάθι και φάουλ, διαμόρφωσε το 20-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο +4 (26-22), εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού. Όμως, αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και με ένα σερί 9-0, ανέκτησαν το προβάδισμα (26-31). Στη συνέχεια, ο Ντικούδης με τρίποντο έφερε το ματς στον πόντο (31-32), με τους Πειραιώτες να κάνουν ένα νέο σερί (5-0) και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με σκορ 31-37.

Άλλο ένα νωθρό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στο ματς, αυτή τη φορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να φέρει το ματς στα ίσα, μέσα σε τρία λεπτά, κάνοντας ένα σερί 6-0 (37-37). Ο Μάντζαρης με δίποντο «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους (37-39), ενώ παράλληλα από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς… σοβαρεύτηκαν, «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +14 (41-55), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν το σκορ σε 46-55.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, στο τέταρτο δεκάλεπτο (49-57), αλλά ο Ολυμπιακός δεν τον άφησε, πηγαίνοντας και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (49-59). Έτσι, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση από τους γηπεδούχους μέχρι την τελευταία κόρνα από τη γραμματεία, οι Πειραιώτες έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους, αυτή τη φορά με σκορ 68-61.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 31-37, 61-68

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπόγιοβιτς, Στίγκερς 5 (1) Αράπης, Άλεξιτς 5 (8ριμπ.), Ντούβνιακ 5, Ντικούδης 12 (1), Πέτγουεϊ 4 (8ριμπ.), Παππάς 15 (1), Γιαννακίδης 2, Καλλές 13, Τσακαλέρης, Καλαμπάκας.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λο 9, Άντιτς 12 (1), Σπανούλης 15, Βασιλόπουλος, Ντόρσεϊ 11 (8ριμπ.), Πελεκάνος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6, Σλούκας 3.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons