OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ...

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε πως η πιο όμορφη στιγμή της καριέρας του ήταν αναμφίβολα η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης και τα μεθεόρτια που ακολούθησαν.

Επιπλέον, ο διεθνής γκαρντ μίλησε για τον κόσμο του Θρύλου, τις «βάσεις» που έβαλε η πρόκριση στην νεανική ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και το τι άλλαξε και από τον Ιανουάριο και η ομάδα παίζει όμορφο μπάσκετ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Πόσο διαφορετικό ήταν το…ξύπνημα το πρωί του Σαββάτου;

«Ένιωθα μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί η ομάδα πέτυχε έναν πολύ μεγάλο άθλο. Αυτή η πρόκριση στο Final Four ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Σε προσωπικό επίπεδο, με χαροποίησε περισσότερο όχι μόνο το ότι ήταν η πρώτη πρόκριση έχοντας ενεργό ρόλο στην ομάδα, αλλά και το ότι η αντίδραση και η στήριξη του κόσμου, ήταν απίστευτη».

-Ήταν η πιο ομορφότερη στιγμή που έχεις ζήσει στην ομάδα;

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Μόνο και μόνο που τα εισιτήρια ήταν sold out, λέει πολλά. Ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο, πανηγύριζε, τραβούσε τις φανέλες μας και χαιρόταν. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

-Ανεξάρτητα με την κατάληξη της σεζόν, θεωρείς ότι η φετινή σεζόν λειτουργεί περισσότερο σαν παρακαταθήκη για το μέλλον;

«Φυσικά και μπορεί να θεωρηθεί ως παρακαταθήκη. Πήραμε μία τεράστια εμπειρία που θα είναι χρήσιμη για όλους τους παίκτες, είτε είναι μικροί σε ηλικία είτε μεγαλύτεροι. Η ομάδα είναι νεανική και παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεται. Κατάφερε κάτι πολύ μεγάλο, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε».

-Μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις μέτριες εμφανίσεις, πίστευες ότι θα ακολουθήσει όλο αυτό;

«Όλοι μας είχαμε πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Ο προπονητής έλεγε ότι χρειάζεται υπομονή από όλους και είχε δίκιο. Μετά τις πρώτες αποτυχίες, δουλέψαμε πολύ σκληρά, κατεβάσαμε το κεφάλι και όλη αυτή η προσπάθεια απέδωσε καρπούς τους τελευταίους δύο μήνες, που η ομάδα άρχισε να ανακάμπτει και να παίζει όμορφο και ομαδικό μπάσκετ».

-Τι άλλαξε και η ομάδα παίζει τόσο καλά;

«Βασικά οι προσθήκες που έγιναν βοήθησαν πάρα πολύ και άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού. Η ομάδα έχει αποκτήσει «δέσιμο», «χημεία» και χαρακτήρα, ακόμα και στα δύσκολα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος».

-Σας βοήθησε το ότι δεν υπάρχει τόση πίεση για τίτλους όπως τα προηγούμενα χρόνια;

«Δεν ξέρω αν αυτό το στοιχείο έχει παίξει ρόλο. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε πιο ομάδα απο ποτέ. Είμαστε ένα σύνολο που έχει τον βασικό του ηγέτη που είναι ο Σπανούλης, τον Πρίντεζη που είναι αναγεννημένος και στηρίζεται κυρίως στην ομαδική δουλειά και όχι σε μεμονωμένες ενέργειες παικτών. Αυτό θεωρώ πως είναι το σημαντικότερο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές στη διοίκηση και τους παίκτες».

-Ποιο ήταν το «κλειδί» της πρόκρισης κόντρα στην Σιένα;

«Είχαμε ένα πλάνο αντιμετώπισής τους το οποίο και ακολουθήσαμε κατά γράμμα και στα τέσσερα παιχνίδια της σειράς. Βρήκαμε το πώς θα “καταστρέψουμε” το παιχνίδι τους και θα περιορίσουμε τα ατού της Σιένα. Παίξαμε ομαδικά και έξυπνα, χτυπήσαμε εκεί που έπρεπε και τα καταφέραμε».

-Σας πείσμωσε η συμπεριφορά των Ιταλών στα δύο πρώτα ματς;

«Αν και δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτά, όλα όσα έκαναν ήταν προκλητικά. Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση ήταν η πρόκρισή μας και ο αποκλεισμός τους».

-Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα;

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε αναλυτικά γιατί υπάρχει αρκετός χρόνος. Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά ο ημιτελικός είναι ένα παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Όποιος είναι πιο έτοιμος και θέλει πιο πολύ το παιχνίδι, νομίζω ότι θα προκριθεί στον τελικό».

-Πόσο δύσκολο ήταν για σένα, ενώ ήσουν εκτός αποστολής στην αρχή, να ανταποκρίνεσαι τόσο καλά τώρα;

«Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή η κατάσταση ήταν δύσκολη. Με την βοήθεια και την στήριξη των προπονητών μου όμως, δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα για να αποδείξω τι αξίζω. Προσωπικά το να μπορώ και εγώ να βοηθάω όντας στο ξεκίνημα εκτός πλάνων, ήταν για μένα σα μια δεύτερη νίκη».

-Το συμβόλαιό σου λήγει το καλοκαίρι. Θέλεις να μείνεις στον Ολυμπιακό;

«Τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα μου. Με στήριξε και με έχει αναδείξει. Η διοίκηση με την εμπιστοσύνη της έχει παίξει μεγάλο ρόλο. Σίγουρα θέλω να μείνω και αυτό που απομένει είναι στον κατάλληλο χρόνο να γίνουν οι κατάλληλες συζητήσεις για την παραμονή μου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons