OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δεν θα βρω τέτοια αγάπη...

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Ολυμπιακό. Ο Βάσκος τεχνικός, στην τελευταία του συνέντευξη σε επίσημο αγώνα, επεσήμανε πως δεν θα βρει πουθενά αλλού τέτοια αγάπη, ενώ αναφέρθηκε και στα σημεία που κρίθηκε ο μεγάλος τελικός με τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Στη γλώσσα μου υπάρχει μια παροιμία που λέει «οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται». Αυτό το λένε κυρίως για τη δυσκολία που έχουν οι τελικοί. Το σημερινό ματς φάνηκε πολλές φορές να μην έχει προοπτική. Φαινόταν σαν ένα δύσκολο παιχνίδι. Για μένα ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Όλοι οι προπονητές θα εύχονταν να τελειώσει η συνεργασία τους με μια ομάδα με αυτόν τον τρόπο. Για αυτό το λόγο θα ήθελαν να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που στηρίζει την ομάδα και μένα, προσωπικά. Το έδειξε σήμερα με έναν ιδιαίτερο τρόπο και είναι πολύ συγκινητικό αυτό.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, κάναμε έναν καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Θα μπορούσαμε κι άλλο γκολ στο πρώτο μέρος. Με το 1-0 εμείς ρίξαμε το ρυθμό μας, βλέπαμε ότι ο Ατρόμητος δεν αποτελούσε ιδιαίτερο κίνδυνο. Αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σαν να είχε τελειώσει. Κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει όμως από το πρώτο μέρος. Με ένα σουτ μπορεί να πάθεις τη ζημιάς, όπως και τελικά έγινε. Δείξαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση. Πιστεύω το 1-1 ήταν δουλειά του Ατρόμητου που έπαιξε καλά την αντεπίθεση και αμύνθηκε πολύ καλά. Στην παράταση φάνηκε ότι εμείς παίζαμε κόντρα στο ρολόι. Ο Ατρόμητος φάνηκε να θέλει να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι. Ελπίζαμε σε κάποιες επιθέσεις μας να σκοράρουμε. Ευτυχώς τα καταφέραμε στο τέλος.Αυτό ήταν ένα σπουδαίο έργο του Νταβίδ. Είναι ένας παίκτης του οποίου η δουλειά δεν είναι ιδιαίτερα ορατή. Είναι επίμονος παίκτης όμως και γι’ αυτό τελικά πέτυχε ένα σημαντικό γκολ».

Για το αν θυμήθηκε τον τελικό με την ΑΕΚ στο τέλος: «Ναι, το θυμήθηκα όπως όλοι πιστεύω. Είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε την λίστα για τα πέναλτι. Υποθέτω ότι υπάρχει μια παράδοση. Ήταν η πρώτη φορά που δεν πήγα στα πέναλτι σε τελικό».

Για το αν θα έκανε κάποιο δώρο στον Φουστέρ για το γκολ που πέτυχε και για το αν ξεχωρίζει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Στον Φουστέρ δεν θα κάνω δώρο γιατί πιστεύω ότι και στα πέναλτι να πηγαίναμε θα κερδίζαμε. Του αξίζουν πολλά. Είναι αυτός που μας έσωσε από τη διαδικασία. Το χάρισε σε όλη την ομάδα, όχι μόνο σε μένα.Δεν σημαίνει ότι τα παιχνίδια που μου έχουν μείνει είναι αυτά που τελειώσαμε ως νικητές. Θυμάμαι πολύ καλά το παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο Λονδίνο, στο οποίο χάσαμε, αλλά τα πήγαμε πολύ καλά. Θυμάμαι επίσης το φετινό ματς με τον Παναθηναϊκό , στο οποίο φέραμε ισοπαλία. Έχουμε κάνει πολλά ωραία παιχνίδια, όπως και κάποια πολύ άσχημα».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να περάσει στον κόσμο: «Αυτό που εννοούσα δείχνοντας την καρδιά είναι ότι υπάρχουν πράγματα γι’ αυτόν τον κόσμο. Το έχω ξαναπεί. Πάντα ελπίζεις να σε αγαπήσει ο κόσμος. Αυτό που έζησα δεν το είχα ξαναζήσει και πιστεύω ότι δεν θα μου ξανασυμβεί.

Για το αν πιστεύει ότι αφήνει κάποια παρακαταθήκη στον Ολυμπιακό: «Προσπαθώ να κάνω τη δουλεία μου όπως καλύτερα μπορώ. Προσπαθώ να δώσω στην ομάδα μου μια φιλοσοφία παιχνιδιού που θα αρέσει στον κόσμο και θα φέρνει αποτελέσματα. Όσο κι αν το θέλει ένας προπονητής, μόνο οι παίκτες αποφασίζουν. Αυτοί που δημιουργούν το αποτέλεσμα είναι οι παίκτες, Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Όταν τελικά κερδίζεις πράγματα, αυτό ακούγεται περισσότερο».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στην αυτοβιογραφία του πάνω από το κεφάλαιο Ολυμπιακός: «Δεν θα τη γράψω. Μου αρέσει η συνέντευξη Τύπου γιατί συνήθως είναι εύκολες οι ερωτήσεις. Αυτή είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Θα έγραφα ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Θα το ξαναπώ. Αυτό που έζησα ήταν κάτι πέρα από τις προσδοκίες μου. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φαντασία μου. Αυτό δεν λέει μόνο πράγματα για τη δουλειά μου ή για τους παίκτες, αλλά και γι’ αυτούς που το προσφέρουν».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons