OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κανείς δεν το περίμενε...

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μίλησε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

 "Είμαι ο Κάιλ Χάινς του Ολυμπιακού και γράφω από την όμορφη Αθήνα. Ναι, το αουτσάιντερ είναι ακόμη ζωντανό. Είναι υπέροχο που το λέω αυτό. Σε μερικές εβδομάδες η ομάδα μου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το φάιναλ-φορ. Μέσα στη σεζόν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και εκτός από τους ανθρώπους που είναι στα αποδυτήρια της ομάδας, κανείς άλλος δεν περίμενε ότι θα είμαστε ακόμη εδώ. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο, θεωρώ πως καμία άλλη ομάδα δεν το άξιζε όσο εμείς να είναι στο φάιναλ-φορ. 

Όταν έγραψα το τελευταίο μου μπλογκ ήταν τότε που επιστρέφαμε από τη Σιένα και ετοιμαζόμασταν για το τρίτο παιχνίδι με τη Σιένα. Μέχρι τότε είχαμε παίξει εξαιρετικά στην έδρα μας μέσα στη σεζόν και είχαμε μόλις μια ήττα μπροστά στο κοινό μας. Αισθανόμουν καλά που θα παίζαμε μπροστά στο κοινό μας. Η ατμόσφαιρα αναμενόταν καυτή αφού έγινε sold-out και στα δύο παιχνίδια και πολλοί φίλαθλοι μας ήθελαν ρεβάνς από τη Σιένα που την προηγούμενη σεζόν είχε προκριθεί εις βάρος μας στο φάιναλ-φορ. Στο τρίτο παιχνίδι η ομάδα μας έπαιξε φοβερή άμυνα. 

Ήταν ίσως το καλύτερο αμυντικά παιχνίδι που είχαμε μέσα στη σεζόν. Τους κρατήσαμε στους 30 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και τελικά σκόραραν μόλις 48. Νικήσαμε 75-55 και έτσι είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στο τέταρτο παιχνίδι. Μετά το τρίτο ματς δεν πανηγυρίσαμε. Και αυτό γιατί σε πολλούς ήρθε στο μυαλό η νίκη στο περσινό πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ όπου είχαν νικήσει με 40 πόντους και τελικά ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε. Ξέραμε πως έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.
Το τέταρτο ματς ήταν το ακριβώς αντίθετο με το τρίτο από κάθε άποψη. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές για τις δύο ομάδες, ακόμη και τα δεκάλεπτα ήταν μοιρασμένα. Τελικά καταφέραμε να κάνουμε ένα μικρό σερί στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρη στην άμυνα μας και τελικά νικήσαμε με εφτά πόντους και κάπως έτσι... κλείσαμε εισιτήριο για το φάιναλ-φορ! Είναι φοβερό επίτευγμα να παίρνεις μέρος σε φάιναλ-φορ. Είναι κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν πολλοί παίκτες ή πολλές ομάδες. 

Όπως και για πολλούς συμπαίκτες μου, έτσι και για εμένα, θα είναι το πρώτο φάιναλ-φορ της καριέρας μου και αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από τότε που άρχισα την καριέρα μου. Θα είναι πολύ σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα μας, όχι μόνο για το πρεστίζ που μας δίνει η συμμετοχή στο φάιναλ-φορ, αλλά και επειδή η διαδρομή να φτάσουμε ως εκεί ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Θυμάμαι στο ξεκίνημα της σεζόν πως εδώ πολλοί έλεγαν ότι ακόμη και στους 16 να φτάναμε θα ήταν επιτυχία. Έλεγαν πως η ομάδα μας μοιάζει με ομάδες του ΝCAA και δεν έχει εμπειρία καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι νεαροί. 

Εμείς, όμως, αφήσαμε εκτός όλους αυτούς και όσοι είμαστε μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, πιστεύαμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε στο φάιναλ-φορ. Ξέραμε πως για να φτάσουμε στον στόχο μας θα έπρεπε να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν συναντήσαμε πολλές καταστάσεις που μας βοήθησαν να "μεγαλώσουμε" ως ομάδα. Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν με 2-3 στα πρώτα πέντε ματς και στο Top-16 είχαμε 1-2 στα πρώτα τρία παιχνίδια. 

Επίσης καταφέραμε να καλύψουμε τραυματισμούς σημαντικών παικτών μέσα στη χρονιά. Πιστεύω πως όλα αυτά που περάσαμε μας βοήθησαν να φτάσουμε στον στόχο μας που ήταν το φάιναλ-φορ, γιατί κάθε τέτοια περίπτωση μας βοήθησε να "μεγαλώσουμε" ως ομάδα. Τώρα που το γράφω αυτό, απέχουμε 30 ημέρες από το φάιναλ-φορ. 

Κάθε μέρα που περνάει περιμένω με ανυπομονησία τη μεγάλη στιγμή και μετράω αντίστροφα για να βρεθούμε στο Sinam Erdem Arena. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την ομάδα μας. Τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε με σκοπό να "μεγαλώσουμε" ως ομάδα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons