OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

O ανίκητος Κάρολ...

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που στις 28 Απριλίου θα παίξουν για πρώτη φορά σ' έναν ελληνικό τελικό Κυπέλλου και μέσα σ' αυτούς βρίσκεται τ' όνομα του Ρόι Κάρολ.

Ο έμπειρος γκολκίπερ βρέθηκε από το πουθενά στον ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να... αναστηθεί αγωνιστικά και τώρα είναι έτοιμος να κατακτήσει το νταμπλ.

Όπως είναι γνωστό και το έχει ανακοινώσει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ρόι Κάρολ θα υπερασπιστεί την "ερυθρόλευκη" εστία στον τελικό με τον Ατρόμητο, καθώς ο Ισπανός προπονητής θέλησε να του δώσει την ευκαιρία, σε μια χρονιά που δεν είχε πολλές συμμετοχές με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Γενικά, η ιστορία και η διαδρομή του Βορειοϊρλανδού στα ελληνικά γήπεδα είναι μικρή (μέχρι στιγμής), όμως μέσα σε λίγους μόλις μήνες έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να αφήσει την σφραγίδα του. Όλα ξεκίνησαν από την Κρήτη και τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την φανέλα του ΟΦΗ, ενώ συνεχίστηκαν στο Europa League.

Στον Ολυμπιακό έχει μόλις πέντε συμμετοχές, όμως έχει γίνει πρωταγωνιστής σε αρκετά ματς. Κανείς δεν θα ξεχάσει πως λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του "Λουζνίκι", όπου ήταν η πρώτη του συμμετοχή, έπιασε το πέναλτι και διατήρησε το Ρουμπίν Καζάν-Ολυμπιακός 0-1. Επίσης στον επαναληπτικό ήταν εξαιρετικός, παίζοντας τα τελευταία λεπτά ως τραυματίας.

Όλα αυτά, έκαναν τον Ρόι Κάρολ αγαπημένο παιδί της εξέδρας από τις πρώτες ημέρες του στον Πειραιά, ενώ κάτι πολύ σημαντικό είναι πως μετά από 468 λεπτά συμμετοχής (2 ματς στο Europa League, 2 στο Πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Θα συνεχίσει το σερί μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και κατά συνέπεια μέχρι το τέλος της σεζόν; Θα δείξει...



Οι τελικοί Κυπέλλου του Κάρολ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πάμε τώρα στο παρελθόν του Βορειοϊρλανδού και τα χρόνια όπου φόραγε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 35χρονος πλέον γκολκίπερ, έπαιξε για τέσσερα χρόνια στους "κόκκινους διαβόλους" και πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο τελικούς Κυπέλλου Αγγλίας.

Η πρώτη γεύση του Ρόι Κάρολ ήταν γλυκιά έστω κι αν αγωνίστηκε λίγο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε αλλαγή στο 84' στη θέση του Τιμ Χάουαρντ και η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας εύκολα με 3-0 της Μίλγουολ.

Στον δεύτερο τελικό, ο Βορειοϊρλανδός ήταν βασικός και αναντικατάστατος, όμως δεν κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος Αγγλίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρει και εκεί οι παίκτες της Άρσεναλ αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι απ' αυτούς της Γιουνάιτεντ. Ο Κάρολ δεν κατάφερε να διώξει κανένα από τα πέναλτι των Λαουρέν, Λιούνκμπεργκ, Φαν Πέρσι, Κόουλ και Βιεϊρά, ενώ ο Λέμαν νίκησε τον Σκόουλς και οι "κανονιέρηδες" σήκωσαν το τρόπαιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons