OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 8-3 ....


Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν έχουν ενδιαφέρουν μόνο στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, αφού η «αιώνια» κόντρα υπάρχει σε όλα τα αθλήματα. Ηδη οι δύο σύλλογοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι 12 φορές!

Μπορεί οι πράσινοι να είχαν την κυριαρχία τα προηγούμενα χρόνια στο βόλεϊ γυναικών, όμως, φέτος οι «ερυθρόλευκες» πήραν... κεφάλι. Με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών το gazzetta.gr καταγράφει τι έχει γίνει φέτος στα αιώνια ντέρμπι, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ (ανδρών, γυναικών) και πόλο.

Η χρονιά δεν τελειώνει, όμως, με τους αγώνες που θα διαβάσετε παρακάτω αφού μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένονται να πέσουν πολλά κορμιά «ερυθρόλευκων» και «πράσινων» αποχρώσεων.
Αρχή με ισοπαλία στο ποδόσφαιρο

Οι φετινές μάχες των αιωνίων ξεκίνησαν με ποδόσφαιρο στις 19 Νοεμβρίου του 2011, όμως, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας υπήρξαν τέσσερα ντέρμπι. Συγκεκριμένα, στο «Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Ζέκα (17') και Τζιμπούρ (48'). Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που δεν υπήρξε νικητής στις 12 φετινές μονομαχίες των δύο ομάδων.

Μια μέρα μετά, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ επικρατώντας των Πειραιωτών με 74-70, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη που πέτυχε 15 πόντους.

Η... εκδίκηση στο πόλο

Ομως, δύο μέρες αργότερα (22 Νοεμβρίου) ο Ολυμπιακός του πόλο πήρε εκδίκηση νικώντας στο ΟΑΚΑ με 9-8 το τριφύλλι. Οι συνεχόμενες αναμετρήσεις των αιωνίων για τον μήνα Νοέμβριο είχαν πράσινο φόντο με τα κορίτσια του βόλεϊ να φεύγουν με το διπλό από του Ρέντη (0-3) για την Α1 γυναικών. Αυτή ήταν και η μοναδική τους νίκη στις μάχες που έδωσαν με τις αμαζόνες του Ολυμπιακού.

Συνεχόμενες «ερυθρόλευκες» νίκες

Μετά την πράσινη νίκη, ακολούθησαν πέντε απανωτές κόκκινες επικρατήσεις σε Α1 βόλεϊ τόσο ανδρών, όσο και γυναικών (από δύο) και Α1 μπάσκετ ανδρών.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2011 και στις 25 Φεβρουαρίου 2012, οι άνδρες του Ολυμπιακού στο βόλεϊ νίκησαν εκτός και εντός έδρας το τριφύλλι με 3-0 σετ, ενώ οι γυναίκες των «ερυθρόλευκων» με 3-2 σετ και στα δύο ματς (εντός και εκτός), στις 30 Ιανουαρίου και στις 9 Μαρτίου.

Ενδιάμεσα σε αυτά τα παιχνίδια, υπήρξε και το ντέρμπι του δεύτερου γύρου στο μπάσκετ στο ΣΕΦ στις 12 Φεβρουαρίου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 78-77, αφού το τελευταίο σουτ του Μπατίστ χρεώθηκε ως δίποντο (ορθά) και όχι τρίποντο! Για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεχώρισαν ο Γιώργος Πρίντεζης που σταμάτησε στους 13 πόντους, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης πρόσθεσε 11.

Πράσινο το Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο ΣΕΦ, αλλά ένα μήνα αργότερα (10 Μαρτίου) σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος στο Ελληνικό. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που κέρδισαν με ένα πόντο (71-70) έχοντας πολυτιμότερο παίκτη του 37ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το τρίποντο που πέτυχε ο Λιθουανός στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για τη νίκη. Πάντως, πρώτος σκόρερ του τελικού ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους.

Πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο, Κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών

Οχτώ ημέρες μετά έγινε, αλλά δεν έληξε ποτέ το ντέρμπι του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ. Το ματς διακόπηκε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αμπντούν, όμως, το ματς κατοχυρώθηκε με 3-0 στους «ερυθρόλευκους» που ουσιαστικά κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Τέλος, έγινε η χθεσινή απονομή του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών με την κούπα να πηγαίνει στο λιμάνι,

Έρχονται και άλλα ντέρμπι

Πάντως, ακόμα υπάρχουν μπροστά αρκετά ντέρμπι αφού στο τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας για το πόλο ανδρών στην έδρα του Ολυμπιακού, ενώ έρχονται και οι τελικοί στην Α1 στο μπάσκετ.

Δεν αποκλείεται και πιθανή μονομαχία των δύο αιωνίων στην Πόλη για την Ευρωλίγκα, είτε αυτή είναι στον μικρό, είτε στον μεγάλο τελικό.

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΉΣΕΙΣ
ΗΜ/ΝΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΚΟΡ ΑΘΛΗΜΑ
19/11/11 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 Ποδόσφαιρο
20/11/11 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-70 Α1 μπάσκετ
22/11/11 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 8-9 Α1 Πόλο
25/11/11 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-3 Α1 βόλεϊ γυναικών
17/12/11 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3 Α1 βόλεϊ ανδρών
30/01/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2 Α1 βόλεϊ γυναικών
12/02/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 78-77 Α1 μπάσκετ
25/02/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0 Α1 βόλεϊ ανδρών
09/03/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-3 Α1 βόλεϊ γυναικών
10/03/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 70-71 Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ
18/03/12 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-3 Ποδόσφαιρο
07/04/12 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2 Τελικός Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons