OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

«Από εμάς εξαρτάται»…

Ο Ρόι Κάρολ, ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες της ερυθρόλευκης κερκίδας μίλησε στον sport-fm και την εκπομπή «ΘΡΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» για όσα έχει προλάβει να ζήσει στον Ολυμπιακό αυτούς τους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στην ομάδα, αλλά και τον τελικό του κυπέλλου με τον Ατρόμητο το Σάββατο. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα, έφτασε μέχρι τους «16» του Europa League και έχει προκριθεί στον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου. Είσαι ικανοποιημένος;
«Ναι βέβαια. Τα πήγαμε περίφημα. Όλη στην ομάδα δούλεψαν σκληρά και είμαστε χαρούμενοι στον σύλλογο. Έχουμε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι το Σάββατο και ελπίζουμε να νικήσουμε και σε αυτό».

Ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας;
«Οι παίκτες, το τεχνικό τιμ, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, που είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα. Όπως και στην Αγγλία, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Τσέλσι για παράδειγμα, πρέπει να έχεις παίκτες νικητές και προπονητή που να ξέρει πώς να σε οδηγήσει στη νίκη. Ο δικός μας (Ερνέστο Βαλβέρδε) έκανε εξαιρετική δουλειά για την ομάδα, με τους παίκτες να συνεργάζονται αρμονικά στο γήπεδο». 

Ονειρευόσουν κάτι καλύτερο στην Ευρώπη;
«Ναι. Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο που βγήκαμε νοκ-άουτ από το Europa League. Ήταν ό,τι χειρότερο να αποκλειστούμε με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά μάθαμε πλέον ότι στην Ευρώπη δεν επιτρέπεται να χάσεις την συγκέντρωσή σου. Πάντως κρατάω ότι αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολους αντιπάλους όχι μόνο στο Europa League αλλά και πριν έρθω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από ατυχία δεν προκριθήκαμε στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Νομίζω ότι είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά στην Ευρώπη».

Τι κρατάς από την φετινή σεζόν; Την κατάκτηση του τίτλου, το πέναλτι που έπιασες στη Μόσχα κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν ή κάτι άλλο;
«Νομίζω όλοι ξέρουν ότι το πέναλτι που έπιασα στο Europa League με το που πέρασα στο ματς είναι η καλύτερη στιγμή. Κρατήσαμε το 0-1 και βοήθησα την ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή θα τη θυμάμαι για πολύ καιρό, ήταν ίσως η καλύτερη στην ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Ήταν μια παράξενη εμπειρία για σένα να είσαι η δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Μέγιερι; Είναι ένας προσωπικός στόχος να είσαι βασικός τη νέα σεζόν;
«Είναι δύσκολο για έναν τερματοφύλακα. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για την πιο δύσκολη θέση. Τρεις και τέσσερις παλεύουν για μία μονάχα θέση. Δεν είναι εύκολο να είσαι βασικός. Πρέπει να προσπαθείς να είσαι συνέχεια σε φόρμα. Όταν πήρα απόφαση να έρθω εδώ στόχος μου ήταν να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω με την εμπειρία μου τους νεαρότερους τερματοφύλακες της ομάδας. Όχι για να μείνω στον πάγκο, αλλά για να κατακτήσω τίτλους, να κάνουμε καλές πορείες στην Ευρώπη και να παίξω όσο περισσότερα παιχνίδια μπορώ μέχρι να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έχω άλλα τέσσερα με πέντε χρόνια». 

Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ατρόμητο. Πόσο διαφορετικό τον περιμένεις το επόμενο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου; Είσαι αισιόδοξος για το νταμπλ;
«Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, τα πήγαμε καλά στην Ευρώπη και έχουμε πολύ καλή ψυχολογία. Ωστόσο όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το οποίο είναι το τελευταίο της σεζόν. Είναι ένας τελικός Κυπέλλου, ένα πολύ πιο σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, θεωρώ ότι από εμάς εξαρτάται φτάνει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να το αποδείξουμε αυτό το Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου».

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Γνωριστήκαμε πριν υπογράψω το συμβόλαιό μου. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έφερε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Οι σύλλογοι χρειάζονται ισχυρούς προέδρους σαν κι αυτόν που να ασχολούνται και να ενδιαφέρονται για την ομάδα. Είναι ένας άντρας που κρατάει τις υποσχέσεις του». 

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Έχει κάνει φανταστική δουλειά. Αυτή είναι η εντύπωσή μου παρόλο που τον γνωρίζω μόλις τέσσερις μήνες. Δείχνει ένας εξαιρετικός προπονητής».

Για τον Κέβιν Μιραλάς: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, από τους καλύτερους που έχω δει εδώ και καιρό. Δουλεύει σκληρά στην προπόνηση, έχει το γκολ και παλεύει για την ομάδα. Τι άλλο να ζητήσεις».

Για τους Έλληνες της ομάδας: «Δεν είναι μόνος ένας ή δύο παίκτες. Η δουλειά είναι ομαδική. Αν θέλετε να μιλήσουμε για Έλληνες ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι ένας σπουδαίος αμυντικός. Ο Φετφατζίδης είναι ένα μεγάλο ταλέντο, δουλεύει και βάσει επιπέδου αξίζει να βρίσκεται στην εθνική Ελλάδας». 

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Το ντεμπούτο μου έγινε σε εκτός έδρας παιχνίδι στο Europa League, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι ο κόσμος είναι φανταστικός. Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και υποστηρίζει θερμά την ομάδα. Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι συνεχώς κοντά στην ομάδα, ελπίζω να μην τους απογοητεύσουμε το Σάββατο και να πάρουμε και γι’ αυτούς το νταμπλ». 

Κλείνοντας ανέφερε: «Όπως είπα και πριν, θέλουμε να νικήσουμε και να κατακτήσουμε το νταμπλ, αλλά έχουμε ένα δύσκολο ματς να δώσουμε. Πρέπει να νικήσουμε για να έχουμε όλοι ένα καλό καλοκαίρι και ύστερα να προετοιμαστούμε για τη νέα σεζόν για να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και να πάμε πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons