OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Με γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 119' ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στην παράταση του 70ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και κατέκτησε τον 25ο τίτλο του στον θεσμό.

Αυτό το τέρμα του Ισπανού μέσου λύγισε τον… Δαυίδ που μέχρι εκείνο το σημείο κοιτούσε στα μάτια τον Γολιάθ. Αποθέωση για τους παίκτες και τον Βαλβέρδε που συνδύασε το τελευταίο του ματς στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" με το 15ο νταμπλ στην ιστορία της ομάδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Τζεμπούρ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενοι το καλό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι επιθετικοί τους ήταν ορεξάτοι. Ο Ιγκλέσιας, όμως, στο 76΄έφερε το ματς στην ισοπαλία και εντέλει το έστειλε στην παράταση.

Εκεί ήταν που «μίλησε» ο συνήθης ύποπτος των Πειραιωτών, Φουστέρ που έδωσε στην ομάδα του την νίκη και την κούπα και στον Ερνέστο Βαλβέρδε έναν ακόμα λόγο να υποστηρίζει στο τελευταίο του ματς, ότι έφερε στην ομάδα που αφήνει μία σημαντική μονάδα.

Εξαιρετικά στημένος τακτικά ο Ατρόμητος, έμεινε συγκεντρωμένος στο πλάνο του και "άγγιξε" το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά φροντίζοντας από νωρίς να επιβεβαιώσει την ταμπέλα του φαβορί. Μιραλάς και Τζεμπούρ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην επίθεση, με τον Ιτάνζ να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να τους υπενθυμίσει με τη σειρά του ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του! Η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στους «ερυθρόλευκους» που είχαν να αντιμετωπίσουν έναν πολύ καλά στημένο αντίπαλο, έτοιμο να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Το δυνατό σουτ του Μακούν σχεδόν με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου υποχρέωσε στις πρώτες κραυγές ενθουσιασμού από τους μεν και ανακούφισης από τους δε στην εξέδρα. Εναλλαγή συναισθημάτων, με παρόμοιο όμως αποτέλεσμα είχε η εξίσου επικίνδυνη προσπάθεια του Μπρίτο στην πρώτη καλή στιγμή που καταγράφηκε για τους «κυανόλευκους».

Η απερισκεψία του Φυτανίδη (υπέπεσε σε πέναλτι στον Μανιάτη) έδωσε το δικαίωμα στον Χολέμπας να δώσει το προβάδισμα στους Πειραιώτες από την άσπρη βούλα, όμως ο διεθνής μπακ έστειλε την μπάλα -στην κυριολεξία- στις διαφημιστικές πινακίδες. Την τιμή του συμπαίκτη του έσωσε λίγο μετά ο Τζεμπούρ, ο οποίος με ένα από τα γνωστά του «τρομοκρατικά» τελειώματα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, πετυχαίνοντας γρήγορα και ένα δεύτερο τέρμα και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν, με τον Τοροσίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία. Ο Μπρίτο τον «μιμήθηκε» και έτσι διατηρήθηκε το 0-1 σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Αποτέλεσμα δίκαιο, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ενώ ο Ατρόμητος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων με πολλά από τα ατού του να μην βρίσκονται σε καλή μέρα, που ωστόσο δεν προδίκαζε και τον τελικό νικητή.

Σαφώς πιο ισορροπημένη η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τον δικό του ρυθμό (έχοντας ένα κλικ πιο κάτω σε απόδοση Αμπντούν και Μακούν), δίνοντας μέτρα στον Ατρόμητο που είχε στο μυαλό του τόσο να τηρήσει τα αμυντικά του καθήκοντα για να διατηρήσει την επαφή με το σκορ, όσο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της ισοφάρισης. Βέβαια με τον Μήτρογλου εγκλωβισμένο και τον Τάτο εκτός δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισε με σύνεση και υπομονή να ψάχνει το γκολ.

Και αποζημιώθηκε γι’ αυτό! Ο Ιγκλέσιας με την συνδρομή του Χολέμπας, που βρέθηκε στον διάβα της μπάλας και δεν άλλαξε μόνο την τροχιά της μπάλας, αλλά και την τύχη του ματς, έφτασε στην πολυπόθητη ισοφάριση βάζοντας τον Ατρόμητο δυναμικά στην διεκδίκηση του τροπαίου! Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του, την ίδια στιγμή που έβλεπε τον Ολυμπιακό να στερεύει από δυνάμεις και κυρίως από φαντασία. Τότε ανέλαβε δράση ο Μέλμπεργκ που πήγε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, όμως ο Ιτάνζ με σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Σουηδού έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει συναίσθηση της κατάστασης, αλλά η έλλειψη ρέντας και σωστών επιλογών στάθηκε εμπόδιο στο να ξαναμπεί μπροστά στο σκορ ώστε να αποφύγει την ψυχθοφόρα διαδικασία των πέναλτι. Τα ανεπανάληπτα χαμένα τετ-α-τετ του Μιραλάς από ασίστ του πολύ δραστήριου, όμως δίχως ουσία, Φετφατζίδη, ήταν ενδεικτικά και του άγχους τους που όσο περνούσε ώρα δυσκόλευε τις προσπάθειές τους. Από την άλλη ο ψυχωμένος και τυχερός Ατρόμητος κρατούσε με νύχια και με δόντια.

Από αυτά του Φουστέρ φάνηκε πως δεν τελικά δεν μπορούσε να ξεφύγει! Ο άνθρωπος που έχει αποδειχθεί ιδανικός για τις δύσκολες αποστολές, βρέθηκε στο σωστό σημείο, την σωστή στιγμή και χάρισε στον Ολυμπιακό το 25ο Κύπελλο της ιστορίας του και παράλληλα το 15ο νταμπλ. Συγκλονιστικές στιγμές στο φινάλε με τους θριαμβευτές να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά και τους ηττημένους, να μην έχουν κουράγιο για τίποτα. Χαρακτηριστική η εικόνα του Ιτάνζ να ξεσπά σε λυγμούς.

 Οι οπαδοί του Ολυμπιακού γέμισαν τις κερκίδες που τους αναλογούν. Αντίθετα, περίπου 7.000 φίλοι του Ατρόμητου βρίσκονται στο στάδιο.

Στους 14ο βαθμούς η θερμοκρασία. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαληθευθεί η πρόβλεψη της Ε.Μ.Υ. για βροχές στο λεκανοπέδιο.

Στο γήπεδο και ο Όλεγκ Προτάσοφ.  Στο γήπεδο και οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Νίκος Νταμπίζας.

Σκάουτερ της Μαρσέιγ βρίσκονται στο γήπεδο. 

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ορμπάιθ, Μακούν και Μανιάτης, ενώ οι Αμπντούν και Μιραλάς θα πλαισιώνουν τον Τζεμπούρ.

Ο Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κάρολ, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέβας, Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Μιραλάς και Τζεμπούρ

Αυτή την ώρα βρέχεται το χορτάρι. 

Πρώτος από το πούλμαν κατέβηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης και ακολούθησαν οι Τάσος Μητρόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών.

Μόλις έφτασε και η αποστολή του Ολυμπιακού.





 Περίπου 6.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται αυτή την ώρα στις κερκίδες.

Μόλις έφτασε και ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

Μόλις έφτασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης... Δεν έκανε δηλώσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την είσοδό του στην εξέδρα των επισήμων.

Η 11άδα του Ατρόμητου θα είναι η εξής: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Επστάιν, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

Μόλις μας ενημέρωσαν ότι μπροστά από τους παίκτες, κατά την είσοδο των ομάδων, θα βρίσκονται δύο παιδάκια, τα οποία θα φορούν τις φανέλες των δύο ομάδων.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά). Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης και Λεωνίδας Βασιλειάδης, τέταρτος διαιτητής ο Θανάσης Γιάχος της Χίου και παρατηρητής ο Μιχάλης Καλαθένος.

 Οι φίλοι του Ολυμπιακού σχεδόν εξάντλησαν τα εισιτήρια, ενώ αναμένονται περίπου 8.000 φίλοι του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός πήρε 33.000 εισιτήρια, ενώ ο Ατρόμητος 12.500 εισιτήρια.

 Οι πρώτοι οπαδοί του Ολυμπιακού μόλις μπήκαν στο στάδιο.

Οι δύο αποστολές θα φτάσουν στο γήπεδο γύρω στις 18.30.


 


Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πάρουν το πέταλο 33, 35, 1, 3, ενώ οι οπαδοί του Ατρόμητου το απέναντι.

Στις 16.30 αναχώρησε από το γήπεδο Καραϊσκάκη ο πρώτος συρμός με φίλους του Ολυμπιακού, ενώ οι οπαδοί του Ατρόμητου αναχώρησαν στις 17.00 από την πλατεία του Περιστερίου, με πούλμαν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons