OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-2

Το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο και δεύτερο τίτλο στην ιστορία του τμήματος κατέκτησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» σε έναν συναρπαστικό τελικό που διεξήχθη στην Πρέβεζα, επικράτησαν στο τάι μπρέικ του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ.

Τα κορίτσια του Τέλη Σωτήρχου αν και βρέθηκαν πίσω στα σετ δύο φορές (1-0 και 2-1) δεν το έβαλαν κάτω και έχοντας σε εξαιρετική μέρα την Τένεβα, έφτασαν στη νίκη και στην κατάκτηση της κούπας. 

 Το ματς

«Τρακαρισμένες» ξεκίνησαν το ματς αμφότερες οι ομάδες με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να βρίσκει γρηγορότερα τα πατήματα του και να παίρνει προβάδισμα ακόμα και επτά πόντων (7-14). Ο Τέλης Σωτήρχος κάλεσε τάιμ άουτ για να συνεφέρει τις παίκτριές του και το κατάφερε με τις «ερυθρόλευκες» να τρέχουν σερί 5-0 και να μειώνουν αρχικά σε 12-14, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 18-18. Κάπου εκεί οι «πράσινες» πάτησαν γκάζι ξέφυγαν με τρεις πόντους (20-23) και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο σετ χάρις σε μπλοκ άουτ των τυπικά γηπεδούχων, 22-25.

Δυνατά μπήκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ οι Πειραιώτισσες ξεφεύγοντας με τέσσερις πόντους (7-3). Ανέκαμψε το «τριφύλλι» και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8 όμως ο Ολυμπιακός είχε πιο καθαρό μυαλό, δεν πανικοβλήθηκε και ξαναπήρε προβάδισμα έξι πόντων (18-12) το οποίο και διατήρησε μέχρι το 24-18. Το πάλεψε ο Παναθηναϊκός μειώνοντας σε 24-20 όμως η Τένεβα ήταν αυτή που είπε την τελευταία λέξη. Με καρφί της διαμόρφωσε το 25-20 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Οι «πράσινες» με το εξαιρετικό μπλοκ των Ρομάνα και Καρπουζά πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (1-6) στο τρίτο σετ το οποίο διατήρησαν μέχρι τα μισά περίπου οπότε και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 13-13. Ακολούθησαν δύο πόντοι της Έλενας Χριστοδούλου και ακόμα δύο από τις συμπαίκτριές της με τους οποίους ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με τέσσερις (13-17). Οι «ερυθρόλευκες» μπόρεσαν να αντιδράσουν και μάλιστα πέρασαν μπροστά λίγο αργότερα, 20-19. Ντέρμπι από εκεί και έπειτα το σετ με το «τριφύλλι» να κάνει το 27-29 και το 2-1 χάρις σε καρφί άουτ της Τένεβα και λάθος της Δηλαβέρη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το τέταρτο σετ με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (7-3) όμως σιγά-σιγά οι φιλοξενούμενες τη ροκάνισαν και ισοφάρισαν σε 10-10. Με σερί 4-0 απάντησαν οι «ερυθρόλευκες» (14-10). Όσον κι αν προσπάθησαν οι «πράσινες» δεν ψαλίδισαν τη διαφορά. Η Τένεβα συνέχισε την εξαιρετική της εμφάνιση, κράτησε μπροστά την ομάδα της και την οδήγησε στην ισοφάριση με 25-19.

Αμείωτο το ενδιαφέρον στο ξεκίνημα του τάι μπρέικ. Ο Παναθηναϊκός πήρε δύο φορές ισχνό προβάδισμα (2-4 και 4-6) όμως ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή των αντιπάλων του και πέρασε μπροστά με σερί 6-0 (10-6). Μείωσαν τα κορίτσια του Χουντουμάδη σε 11-9, όμως ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο 15-11 και την κατάκτηση του τροπαίου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons