OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 90-65 (2-0)

Το τελικό 90-65 με το οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο στο ΣΕΦ και έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών, αποδεικνύει ότι οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ιδιαίτερη αντίσταση. Ωστόσο, ακόμα και έτσι απέδειξαν ότι όσοι πλησιάζει το Final 4 τόσο «φουλάρουν» τις μηχανές. Σημαντικά τα σημερινά οφέλη για τους «ερυθρόλευκους», όπως είναι οι 21 πόντοι του Σπανούλη, η ετοιμότητα του Άντιτς και η… άνοδος του Γκετσεβίτσιους.

Οι «κυανέρυθροι» όπως και στο πρώτο ματς, είχαν διάθεση να παίξουν μπάσκετ αλλά δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να γίνουν ανταγωνιστικοί σε ότι αφορά την διεκδίκηση της νίκης. Το τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο στην Νέα Σμύρνη, παρουσία τελικά και των φιλάθλων του Πανιωνίου.

Το ματς

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν εκρηκτικό. Τρέχοντας στον αιφνιδιασμό και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, «εγκλώβισε» τον Πανιώνιο και με την συμπλήρωση 6.30΄αγώνα είχε φτάσει στο εντυπωσιακό 19-0, δείχνοντας την διάθεσή του να «τελειώσει» από νωρίς την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να δουλέψουν με ένταση εν όψει Final 4 και αυτό δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Μπαρτζώκα να αντιδράσει. Το 27-6 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος απέδιδε την εικόνα που επικρατούσε στο παρκέ.

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου, με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, ο Ολυμπιακός δεν είχε τον ίδιο ρυθμό και τις ίδιες καλές επιλογές. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε και με αρκετές βολές από φάουλ, μείωσε την διαφορά. Αλλά ως εκεί… Οι παίκτες του Ίβκοβιτς, ανέβασαν ξανά την απόδοσή τους και παίζοντας αρκετά κοντά στο καλάθι, δεν άφησαν την διαφορά να πέσει κάτω από τους 20 πόντους.

Με τον Σπανούλη και τον Άντιτς να οδηγούν στο σκοράρισμα με τον Κέσελ να είναι επίσης πολύ καλός, ο Ολυμπιακός έφτασε στο ημίχρονο στο 49-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε σαφώς… χαλαρώσει την άμυνα του, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά. Ο Πανιώνιος με καλό περιφερειακό παιχνίδι, βρήκε πόντους και έδωσε στον ματς διαφορετική μορφή, χωρίς βέβαια να φτάσει σε σημείο να απειλήσει. Το παιχνίδι άνοιξε, οι γηπεδούχοι βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν και έφτασαν γρήγορα στο 64-37, στα μέσα της περιόδου. Ο Ίβκοβιτς άλλαξε πολλές φορές πρόσωπα στην ομάδα του και έδειξε ξεκάθαρα ότι αντιμετώπιζε το ματς ως πρόβα εν όψει Μπαρτσελόνα.

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 73-48 και έτσι όπως αναμενόταν, η τελευταία περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Ελεύθερο μπάσκετ με πολλούς παίκτες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής… Αυτά σκιαγραφούν την 4η περίοδο. Το τελικό 90-65 έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό που έκανε το 2-0 στην σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 27-6, 49-30, 73-48, 90-65

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):Χάινς 9, Λο 3, Άντις 8, Σπανούλης 21, Βασιλόπουλος 4, Ντόρσεϊ 4, Κέσελ 8, Γκετσεβίτσιους 10, Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 3, Σλούκας 6

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 3, Κιζ 13, Αθανασούλας 4, Ντίμπλερ 10, Μπατής, Καββαδάς 1, Ιωάννου 7, Σαρικόπουλος 8, Νάτζφεϊ 13, Παραγυιός 3, Μπάρλος 3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons