OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Περιμένω το τέταρτο αστέρι...

Την ανυπομονησία του για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Πέτρος Κόκκαλης. Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού παραχώρησε μια άκρως απολαυστική συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και αναφέρθηκε σε όλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 Θεωρείς δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει και το επόμενο πρωτάθλημα και θα φτάσει τα σαράντα;

«Δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε για το επόμενο πρωτάθλημα. Περιμένω όμως με μεγάλη ανυπομονησία το τέταρτο αστεράκι στην ερυθρόλευκη φανέλα! Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός στην κατάσταση που βρίσκεται θα πάρει και το επόμενο πρωτάθλημα. Όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις και ποτέ δεν πρέπει να είσαι σίγουρος. Ελπίσω και οι άλλες μεγάλες ομάδες να βρουν τον δρόμο τους και να μην συνεχίσουν την πορεία διάλυσης που έχουν. Αυτό δεν θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον Ολυμπιακό».

Γιατί πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος στην Ελλάδα που επέπλευσε μέσα στη γενική χρεοκοπία της χώρας και του ποδοσφαίρου;

«Κοίταξε, ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ ότι είναι ο σύλλογος με τις περισσότερες δυνατότητες, αφού έχει τους περισσότερους οπαδούς από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Έχει τη μεγαλύτερη δυναμική. Όμως δεν φτάνει από μόνο του αυτό. Μην ξεχνάμε ότι κάποτε ο Ολυμπιακός είχε περάσει εννιά πολύ δύσκολα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Είναι δηλαδή πως διαχειρίζεσαι τα πράγματα, τι επενδύσεις κάνεις, τι ψυχή βάζεις. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από εκείνα τα πέτρινα χρόνια μέχρι σήμερα χάρη στον πατέρα μου και χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μετράνε δηλαδή τα πρόσωπα».

Ο Ολυμπιακός είναι σταθερά ζημιογόνος; Mήπως η επιτυχία του Ολυμπιακού σε σχέση με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ οφείλεται στο ότι ο Ολυμπιακός είχε οπαδούς προέδρους που τα έχωναν;

«Το πολυμετοχικό μοντέλο απέτυχε στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει αξεπέραστα προβλήματα. Στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε πάνω του ένα τεράστιο βάρος, που μόνο εκείνος και ο πατέρας μου γνωρίζουν τι βάρος είναι αυτό... Σε ότι αφορά το άλλο που είπες, για τον οπαδό και πρόεδρο που χώνει βαθιά το χέρι στην τσέπη, επειδή ο Ολυμπιακός έχει κόσμο που θέλει πάντα όλο και περισσότερα για την ομάδα του, όταν τυχαίνει ο πρόεδρος να είναι και οπαδός, όπως τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουμε στην ομάδα μας!- συμβαίνει να επενδύονται περισσότερα χρήματα απ’ όσα εισπράττονται... Αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' αόριστον.

Είχαμε την ευτυχή συγκυρία μετά τον πατέρα μου να έρθει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως ο Ολυμπιακός είναι 87 ετών και γνωρίζουμε αν μέχρι τα 100 του θα μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο μοντέλο. Στην ομάδα δηλαδή που χρειάζεται τον πρόεδρο να δίνει πολλά λεφτά από την τσέπη του.
Αυτό πάει να αντιμετωπίσει η UEFA με το "financial fair play", όπου στα επόμενα τέσσερα χρόνια καμία ομάδα δεν θα δικαιούται να ξοδεύει περισσότερα από το 60%-70% των εσόδων της. Είναι ένα τεράστιο έργο της θητείας του Πλατινί αυτό και θα αλλάξει εντελώς τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό με την ελληνοποίηση του ρόστερ, καθώς και η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και στις σχολές».

Που πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι βλέπεις να γίνεται σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ;

«Αυτή τη στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και πιστεύω ότι θα έχουμε χρεοκοπίες σε μεγάλες ομάδες! Αυτό θα δώσει τεράστιες ευκαιρίες σε Έλληνες ποδοσφαιριστές και Έλληνες προπονητές να δείξουν τι μπορούν να κάνουν αφού οι ομάδες που πριν δεν τους εμπιστεύονταν πλέον θα τους εμπιστευτούν από ανάγκη... Τότε θα βγει κάτι πιο υγιές για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα φανεί ποιες ομάδες έχουν την ικανότητα εκπαίδευσης και παραγωγής».

Ο πατέρας σου έχει πολλές διασυνδέσεις, έχει γνωριμίες, έχει γνώσεις. Τι λέει για την χώρα, τι βλέπει να γίνεται, θα τη γλιτώσουμε ή θα βουλιάξουμε ακόμα πιο πολύ; Είναι αισιόδοξος ή τα βλέπει μαύρα;

«Έχοντας μεγάλες επιχειρήσεις στην χώρα και ευθύνες απέναντι σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ο πατέρας μου βιώνει πάρα πολύ έντονα την κρίση και αγωνιά όπως όλοι μας για το πως θα έρθει η έξοδος από την κρίση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons