OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Adios Ernesto...

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού ανακοίνωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Δύσκολη μέρα για μένα. Προσωπικοί οι λόγοι που φεύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

«Πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης ο Ερνέστο», τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τόνισε πως το θέμα του επόμενου προπονητή θα λυθεί στις αρχές Ιουνίου.

 Το... σοκ του Μαρινάκη...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε πρώτος το λόγο και προκάλεσε έκπληξη σε όλους. «Είχαμε μία ημίωρη κουβέντα με τον Ερνέστο και συμφωνήσαμε για τα επόμενα δύο χρόνια να είναι προπονητής του Ολυμπιακού. Θα έρθει ο κύριος Βρέντζος να πείτε τα υπόλοιπα», τόνισε, αλλά το γέλιο του πρόδωσε ότι απλώς αστειευόταν.

... και η ανώμαλη προσγείωση

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το λόγο αμέσως μετά και… αποκατέστησε την τάξη. «Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ ούτε να γίνω πολύ συναισθηματικός. Είναι μια μέρα αρκετά δύσκολη για μένα, γιατί ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την ομάδα», τόνισε, ενώ αποκάλυψε πως είχε εξ αρχής αποφασίσει να φύγει από την ομάδα στο τέλος του δεύτερου χρόνου παρουσίας του στον πάγκο. «Ο πρόεδρος πίστευε στη διάρκεια της χρονιάς πως θα μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Όμως είχαμε συμφωνήσει να μείνω για ένα συγκεκριμένο διάστημα και είπαμε να μην ανακοινώσουμε κάτι. Αυτό δείχνει και την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.Ήθελα να αποφύγω τις φήμες για επαφές ή συνεργασίες με άλλες ομάδες. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος μού πρότεινε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για 3-4-5 χρόνια, ιδιαίτερα μετά από δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα μετά την ισοπαλία απέναντι στη Δόξα ή την ήττα από την Ξάνθη, σαν απόδειξη της εμπιστοσύνης που είχε. Είναι κάτι για το οποίο πάντα τον ευχαριστούσα, αλλά έλεγα πως η απόφασή μου είναι σταθερή. Περιμέναμε να το ανακοινώσουμε όταν η ομάδα θα έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους της».

Οι λόγοι της αποχώρησης

Καθαρά προσωπικοί ήταν οι λόγοι της απόφασης του Ερνέστο Βαλβέρδε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. «Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έφτασα σε αυτή την απόφαση. Ο κυριότερος είναι προσωπικός και αφορά μόνο εμένα, δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να ειπωθούν σε μια συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει τρία χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού, που είναι πολύ απαιτητική. Έχω κάνει έναν κύκλο με αυτή την ομάδα που πάντα ζητούσε τη νίκη. Τρία χρόνια είναι πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή», τόνισε, ενώ τόνισε πως αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του να δουλέψει στον Ολυμπιακό. «Το 2008 όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό δεν είχα ιδέα πού ερχόμουν, αλλά από τις πρώτες ημέρες εξεπλάγην γι’ αυτά που είδα. Στην αρχή δεν ήξερα αν είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Τώρα ξέρω πως σίγουρα ήταν σωστή η απόφασή μου και το λέω σε όλους σας για να το ξέρετε».

Τα «ευχαριστώ» του Ερνέστο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν το έργο του στο διάστημα που ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο στου Ρέντη.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο. Είχαμε μία πολύ καλή επαγγελματική συνεργασία, πάντα μου έδειχνε σεβασμό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, η σχέση μας χαρακτηριζόταν πάντα από εμπιστοσύνη, ακόμη και μετά από πολύ δύσκολες στιγμές», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ επίσης τους παίκτες, τους συνεργάτες μου, το τεχνικό προσωπικό κι όλους όσους δουλεύουν για την ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πάντα πιστεύω πως όταν οι συνθήκες εργασίας είναι καλές, ο καθένας αποδίδει καλύτερα, ιδιαίτερα σε απαιτητικές συνθήκες. Όλοι έχουν μερίδιο στις επιτυχίες αυτών των χρόνων, όσο κι εγώ». Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο της ομάδας. ««Ευχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συνεχή υποστήριξή του. Έπρεπε να αντέξουν έναν προπονητή που συνήθιζε να χάνει το πρώτο του παιχνίδι και να τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Μου προσέφεραν αξέχαστες στιγμές, τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και εκτός έδρας. Θέλω να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν είναι φίλοι του Ολυμπιακού, γιατί έδειξαν σεβασμό στο πρόσωπό μου. Έχουν κι αυτοί το σεβασμό μου».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε: ««Όσο ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού προσπάθησα για το καλύτερο από την πρώτη ως την τελευταία μέρα. Σας ευχαριστώ πολύ που πιστεύατε ότι πρόσφερα πολλά στον Ολυμπιακό, όμως εσείς προσφέρατε πολλά περισσότερα».

«Ανοικτή η πόρτα του Ολυμπιακού»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τη σειρά του εξήρε το έργο του Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε πως η πόρτα της ομάδας θα παραμείνει ανοικτή για εκείνον, ενώ αποκάλυψε πως θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην πρόσληψη του διαδόχου του, ο οποίος δεν αναμένεται να γίνει γνωστός πριν τον Ιούνιο.

«Για μένα ο Ερνέστο είναι πρώτα φίλος και μετά συνεργάτης, είναι ένα κεφάλαιο που δεν κλείνει σήμερα για τον Ολυμπιακό. Όταν πριν δύο χρόνια αρχίσαμε την προσπάθεια να φέρουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, η ομάδα ήταν πέμπτη και εκτός Ευρώπης. Με βασικότατο συντελεστή στην προσπάθειά μας τον Ερνέστο, κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και τιμήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Ο Ερνέστο με την παρουσία του στην Ελλάδα αναβάθμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω να είναι καλός πρεσβευτής για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, όπου βρεθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που ήταν εμφανώς συγκινημένος και πρόσθεσε:

«Η συμφωνία μας ήταν εξ αρχής για δύο χρόνια. Σαν φίλος και πρόεδρος του Ολυμπιακού σέβομαι απόλυτα την απόφασή του. Μία απόφαση που δεν έχει να κάνει με χρήματα, με μπάτζετ ή με συμβόλαια. Ούτε έχει να κάνει με τυχόν συμφωνία του ή επαφές με άλλες ομάδες. Είναι μια απόφαση που παίρνει για προσωπικούς λόγους και το σεβόμαστε όλοι. Ελπίζουμε ο αποχαιρετισμός να γίνει σε επίσημο παιχνίδι με την κατάκτηση του Κυπέλλου, γιατί όλοι μας θέλουμε το νταμπλ. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί του».

Οι δρόμοι του Ολυμπιακού με τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν χωρίζουν οριστικά. «Η πόρτα είναι ανοικτή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις συμβουλές του για την επιλογή του επόμενου προπονητή. Θα μιλήσουμε ξανά για προπονητή στις αρχές Ιουνίου. Όσα γράφονται δεν ισχύουν. Για την επόμενη μέρα, επειδή βλέπω ότι κάποιοι ανησυχούν, σας διαβεβαιώνω πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνει η ομάδα καλύτερη. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο και να κοιτάμε πιο ψηλά. Θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα σε μία συνέντευξη Τύπου στις αρχές Μαΐου εφ’ όλης της ύλης. Σήμερα είναι η μέρα του Ερνέστο. Τον ευχαριστώ για τις χρυσές σελίδες που έγραψε στην ιστορία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons