OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εφτά λεπτά ύπνος...

Η ήττα ήταν πολύ φτηνή για τον Ολυμπιακό χθες που έχασε 1-0 από την Μπορούσια επειδή ...κοιμήθηκε στα εφτά πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε να χτυπήσουν πέναλτι στο 43΄αλλά έπεσαν "άδοξα" και έμειναν τελευταίοι στον όμιλό τους.
Με τον Ολυμπιακό να έχει μείνει στο ξενοδοχείο του στο πρώτο επτάλεπτο του ματς, μια βολίδα του Γκροσκρόιτς έφτανε και περίσσευε να κρίνει το παιχνίδι στο Βεστφάλεν. Οι "ερυθρόλευκοι" έπεσαν άδοξα, γιατί δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι. Κι αυτό τους στοίχισε την ήττα που τους φέρνει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους.

Όταν συνήλθαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας, η Μπορούσια είχε το πάνω χέρι, επαναπαύθηκε σε αυτό το 1-0 και το κράτησε ως το τέλος. Θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη αν ο Ρώσος διαιτητής έδινε το πέναλτι που έκανε ο Χούμελς λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου
Πράγματι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αν ο Ρώσος ρέφερι Μπεζμπορόντοφ έδινε το πέναλτι, είναι όμως αλήθεια ότι έβαλε κι ο ίδιος το χεράκι του για να έρθει η ήττα, αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την δημιουργικότητα που απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Η ουσία είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου τους, υπερτερούν βεβαίως σε ισοβαθμία με την Ντόρτμουντ γιατί στο Καραϊσκάκη έχουν νικήσει με 3-1, αλλά για να ελπίζουν στην 2η θέση θα χρειαστεί να νικήσουν εκτός έδρας την Μαρσέιγ και εν συνεχεία να πάρουν και τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Η ισοπαλία κόντρα στους Γάλλους μπορεί να φανεί χρήσιμη για την εξασφάλιση της 3ης θέσης...

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ παθητικά στο ματς. Μέχρι να προσαρμοστεί και ο Μέγκερι στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα η Ντόρτμουντ έκανε δυο φάσεις. Στη δεύτερη με τη βολίδα του Γκροσκρόιτς έβαλε γκολ. Το πάθημα από το ματς στο Λονδίνο με την Άρσεναλ δεν έγινε μάθημα, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να κάνουν παιχνίδι μετά το 1-0. Όταν δηλαδή άρχισε και να μην αφήνει χώρους, αλλά και να δημιουργεί προϋποθέσεις για κινδύνους στην περιοχή της Ντόρτμουντ.

Το σουτ του Μιραλάς και η προβολή του Φέισα από το φάουλ του Ιμπαγάσα ήταν δυο καλές "ερυθρόλευκες" στιγμές σε ένα ματς που οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν αρχίσει με μεγαλύτερο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης. Η ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων" άρχισε να λειτουργεί όπως έπρεπε,  καθώς η Μπορούσια έδειχνε ικανοποιημένη με το γκολ και ουσιαστικά δεν απείλησε μέχρι το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Φέισα αν και κάλυπτε χώρους έδειχνε επηρεασμένος από την απουσία του και δεν προωθούσε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, σε μια βραδιά που τόσο ο Μιραλάς όσο και ο Τζεμπούρ έδειχναν ...διαθέσιμοι και ορεξάτοι να δημιουργήσουν προβλήματα στη γερμανική άμυνα. Από το έβδομο λεπτό πάντως και μετά ο Ολυμπιακός είχε βρει την αυτοκυριαρχία του και έδειχνε να έχει συνέλθει από την ψυχρολουσία που του επιφύλαξαν οι Γερμανοί. Αν μάλιστα στο 43΄ ο Μπεζμπορόντοφ έδινε το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Χούμελς ίσως το σκορ να ήταν ισόπαλο. Ο ρέφερι όμως έδωσε φάουλ στον Βαϊντερφέλερ με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Ο Ολυμπιακός "μίλησε" και πάλι πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο με το ισχυρό σουτ του Χολέμπας, αλλά η γερμανική ομάδα ανέβασε τις γραμμές της για να μη δέχεται πολλές επιθέσεις από την ελληνική ομάδα. Η προσοχή της ήταν στραμμένη προς τον Ιμπαγάσα τον οποίο ήθελαν να κουράσουν πιο γρήγορα από το ρολόι. Κάπως έτσι αποκόπηκε και η τροφοδοσία προς Τζεμπούρ και Μιραλάς.

Ο Βαλβέρδε θέλησε να διορθώσει την κατάσταση στην μεσαία γραμμή αντικαθιστώντας γρήγορα τον Φέισα με τον Μακούν, ενώ λίγη ώρα αργότερα έριχνε στο ματς και τον Αμπτούν, αντί του Μαρκάνο. Ο Χολέμπας πήγαινε αριστερό μπακ. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες βελτίωση στο "δημιουργικό" κομμάτι δεν είχαν. Η Ντόρτμουντ πρόσεχε να έχει τον έλεγχο του ματς και να παραμονεύει για ένα δεύτερο γκολ, όπως έκανε ο Λεβαντόφσκι μετά το λάθος του Χολέμπας. Το δοκάρι έσωσε τον Ολυμπιακό.

Ο Κλοπ από την πλευρά του φρέσκαρε την ενδεκάδα του με τους Καγκάβα- Μπλατζικόφσκι και όσο περνούσε ο χρόνος οι Πρωταθλητές Γερμανίας γύριζαν πίσω από την σέντρα, ώστε να ελέγξουν την εξέλιξη του ματς και να κρατήσουν τους τρεις πόντους. Δέκα λεπτά πριν από τη λήξη, ο Βαλβέρδε έδινε σύνθημα να μπει και ο Πάντελιτς στο τερέν, αποσύροντας τον πολύ κουρασμένο Ιμπαγάσα.

Απειλή, ωστόσο, δεν υπήρξε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να δημιουργήσει, η Ντόρτμουντ ήταν φανερό πως είχε κάτσει στο 1-0 και ουσιαστικά η ευκαιρία του Ολυμπιακού για την ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μέλμπεργκ ήταν στην θέση που έπρεπε χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει την κεφαλιά όπως ήθελε...

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Στην κακή εκκίνηση του Ολυμπιακού που μέχρι να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ματς είδε την Ντόρτμουντ να σκοράρει πολύ εύκολα και να είναι υποχρεωμένος για 83 λεπτά να κυνηγάει την ανατροπή.

Η Μπορούσια έδειξε ότι υπολόγιζε τους Πειραιώτες αρκετά, καθώς δεν θέλησε να ξεμυτίσει μετά το γκολ που πέτυχε ο Γκροσκρόιτς και διαχειρίστηκε πολύ καλά αυτό το 1-0...
http://www.sport24.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons