OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οκτώ παρατηρήσεις...

Οκτώ παρατηρήσεις για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η: ΠΕΤΑΞΑΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟ
Μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, πετάξαμε στη θάλασσα το δώρο που μας είχε κάνει ο Παναθηναϊκός με την γκέλα του στο Αγρίνιο. Και εκεί που είχαμε καλύψει το βαθμολογικό χάντικαπ και είχαμε πάρει προβάδισμα στην ψυχολογία, ως πρωταθλητές χειμώνα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξαφνικά, εντελώς αναπάντεχα, πετώντας βαθμούς στο Καυτανζόγλειο με τη Δόξα, βρεθήκαμε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο έχοντας στη συνέχεια του πρωταθλήματος να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Η νέα αυτή γκέλα μας συνιστά στην κυριολεξία αυτοκτονία, αφού ήρθαμε «Χ» με την τελευταία ομάδα στο πρωτάθλημα, το υποτιθέμενο φιλικό σωματείο Δόξα, σε ουδέτερη έδρα, ούτε καν στη Δράμα!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η: ΟΙ ΓΚΕΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ»
Επειδή λέγονται πολλά περί δήθεν «παραρτημάτων» του Ολυμπιακού και ομάδων στις οποίες ο Θρύλος έχει δώσει παίκτες δανεικούς, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός τις δύο πιο χοντρές του γκέλες τις έχει κάνει αντιμετωπίζοντας δύο δήθεν φιλικά σωματεία, τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη και τη Δόξα στη Θεσσαλονίκη. Το επισημαίνω αυτό για να σταματήσει η φαιδρή επιχειρηματολογία περί «παραρτημάτων», καθώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκύπτει ότι ούτε «παραρτήματα» υπάρχουν ούτε συμμαχίες ούτε προσωπικές σχέσεις… Εάν χάσουμε το πρωτάθλημα, θα το χάσουμε από τα «παραρτήματα».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η: ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να αποτελεί σύμπτωση! Εάν η τραγική χθεσινή εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στη Δόξα Δράμας ήταν η μοναδική, δεν θα έτρεχε τίποτα… Θα την περνάγαμε στο ντούκου πιστεύοντας ότι οποιαδήποτε ομάδα δικαιούται μία κακή εμφάνιση. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός και πριν από μερικές ημέρες με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, ενώ, αν πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, θα θυμηθούμε αντίστοιχα κακές εμφανίσεις και με τον Αστέρα στην Τρίπολη και με τον ΟΦΗ και την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη.

Θέλω να πω, ότι ο Ολυμπιακός φέτος παρουσιάζει κατά διαστήματα μία αστάθεια στην απόδοσή του που σε κάποιες φορές μπορεί αυτό να οφείλεται σε έλλειψη ρυθμού και αγώνων, σε άλλες στους τραυματισμούς και σε κάποιες τρίτες περιπτώσεις στο ότι οι παίκτες είτε διαλέγουν παιχνίδια είτε υποτιμούν τους αντιπάλους τους θεωρώντας πως κάνουν αγγαρεία!!! Το ζήτημα αυτή την ώρα είναι ότι πρέπει επειγόντως να σφίξουν τα λουριά και ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά και οφείλουν να τη ματώνουν σε κάθε παιχνίδι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η: ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ…
Λέει η σοφή λαϊκή παροιμία ότι τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να συνειδητοποιήσουν πως τα ρεπό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τελείωσαν και μαζί τους έκλεισε ο κύκλος και για τα ποτά και για τα μπουζούκια και για τα ξενύχτια. Οποιος νομίζει ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για τουρισμό, έχει καταλάβει λάθος. Και πιστεύω ότι αυτή η ιστορία πολύ σύντομα θα τελειώσει.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 5η: ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
Θα πρέπει, επίσης, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού να καταλάβουν ότι σε μία εποχή που ο ελληνικός λαός έχει εξαθλιωθεί και ο Ελληνας πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απόλυσης, της ανεργίας και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων του μέσα από μειώσεις μισθών και συντάξεων, όλοι αυτοί, οι παίκτες μας, είναι καλοπληρωμένοι, ζουν πλουσιοπάροχα και έχουν ό,τι ζητήσουν μέσα στην ασφάλεια που τους παρέχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η διοίκησή της. Το γεγονός αυτό οφείλουν να το σεβαστούν και να μην απογοητεύσουν ξανά έναν ολόκληρο λαό, τον λαό του Θρύλου, που βρίσκει διέξοδο στην ομάδα του Ολυμπιακού μας προκειμένου να απαλύνει την πίκρα του και την απογοήτευση από τις αλλεπάλληλες προσωπικές και επαγγελματικές ήττες του καθενός.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 6η: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΧΑΦ
Νομίζω ότι στο αγωνιστικό κομμάτι αρχίζει πια και γίνεται ξεκάθαρο ότι η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιτελικού χαφ. Δυστυχώς ο Ιμπαγάσα δεν ξέρουμε ούτε τι έχει ούτε πότε θα γυρίσει ούτε και αν θα είναι ξανά ο μεγάλος κεντρικός χαφ που όλοι γνωρίσαμε! Από την άλλη, ο Γέστε, ο οποίος υπήρξε ένας τεράστιος παίκτης, καλύτερος ίσως και από τον Ριέρα στην Ισπανία, δεν δείχνει ότι μπορούμε να τον εμπιστευθούμε, κινείται στο γήπεδο σαν να μην έχει καν δυνάμεις, μοιάζει στην κυριολεξία με πρώην ποδοσφαιριστή! Δεν ξέρω, ειλικρινά, αν κάτι με αυτούς τους δύο μπορεί να αλλάξει, όμως αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι πως κυνηγάμε τρεις στόχους, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa, χωρίς να είμαστε διασφαλισμένοι ότι διαθέτουμε τουλάχιστον έναν αξιόπιστο επιτελικό χαφ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 7η: ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ
Εκείνο που επίσης έχει διαφανεί και φάνηκε ξεκάθαρα και χθες, είναι ότι λείπει αυτή τη στιγμή από τον Ολυμπιακό ένας διεμβολιστής από τα άκρα, κυρίως ένα δεξί χαφ-εξτρέμ που να μπορεί να διασπάσει από τις πτέρυγες μία καλά οργανωμένη άμυνα. Και το συμπέρασμα αυτό εξάγεται δεδομένου ότι ούτε ο Αμπντούν αλλά ούτε και ο Μόνχε, παρά τις εκπληκτικές περσινές χρονιές τους, μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό τον ρόλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ενώ ο Φετφατζίδης από δεξιά, μολονότι χθες ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο και έβγαλε τέσσερις κάθετες πάσες-μισό γκολ, εντούτοις αρέσκεται στο να συγκλίνει προς τον άξονα και όχι από τη γραμμή ή τα άκρα να προσπαθεί να προκαλέσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Άρα μας χρειάζεται ένας παίκτης τύπου Γκαλέτι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 8η: ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ
Όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, μερίδιο ευθύνης έχει πάντα και ο προπονητής. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ερνέστο Βαλβέρδε οφείλει να ψάξει πολύ γρήγορα και να βρει τους πραγματικούς λόγους και τις αιτίες που η ομάδα δεν έχει ρυθμό, που έχει χάσει τους αυτοματισμούς της και που παρουσιάζει, ιδίως μετά τις γιορτές, αυτό το απογοητευτικό αγωνιστικό πρόσωπο. Και θα πρέπει να μιλήσει στους παίκτες του και να τους εξηγήσει ότι το διακύβευμα για τυχόν απώλεια του πρωταθλήματος θα είναι μεγάλο.

Αντώνης Πίκουλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons