OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τα συν και τα πλην της επιλογής του Ζαν Μακούν...

Από χθες έχουμε μπει σε ρυθμούς ΑΕΚ… Το πρώτο σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό. Είναι ματς με ιδιαιτερότητες και όπως είναι γνωστό έχοντας απέναντί τους τον Θρύλο όλοι ξεχνούν τα προβλήματά τους. Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν κάτι παρά να πάνε στο ΟΑΚΑ και να πάρουν το «διπλό». Οι απουσίες των Τοροσίδη και Φέισα αναγκάζουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Αναλύσαμε στον χθεσινό «ΓΑΥΡΟ» τι έχει στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός και ποια είναι τα φαβορί για την ενδεκάδα.

Ο Ζαν Μακούν είναι ένας ποδοσφαιριστής που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει βασικός στο ματς με την ΑΕΚ, το Σάββατο το βράδυ. Ο 47χρονος προπονητής σκέφτεται πολύ σοβαρά πλέον να ρίξει στη μάχη τον Καμερουνέζο ποδοσφαιριστή. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παίξει από την αρχή. Σύμφωνα με όσα μας έχει δείξει φέτος, ο «Τσινγκούρι» δεν είναι καθόλου προβλέψιμος όσον αφορά στην ενδεκάδα που παρατάσσει σε κάθε ματς.

Εχει εναλλακτικές λύσεις και μέχρι την τελευταία στιγμή ζυγίζει όλα τα δεδομένα. Τα συν και τα πλην. Κάπως έτσι ενεργεί και στο θέμα με τον Ζαν Μακούν, αν και αυτήν τη στιγμή ο 26χρονος αμυντικός μέσος έχει πάρα πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα. Σκέφτεται να τον βάλει δίπλα στον Πάμπλο Ορμπάιθ και μπροστά τον Ιμπαγάσα και αριστερά τον Φουστέρ. Το μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό αν ξεκινήσει ο Μακούν από την αρχή είναι ότι θα έχει έναν γρήγορο και έμπειρο ποδοσφαιριστή σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.

Είναι παίκτης που βγάζει την ομάδα μπροστά και κάθετα. Είναι πιο επιθετικός χαφ, κάτι που το θέλει η ομάδα του Πειραιά. Το θέμα, όμως, είναι ότι ο Βαλβέρδε έχει δείξει ότι υπολογίζει τον Καμερουνέζο για αντι-Ιμπαγάσα. Θεωρεί ότι σε εκείνη τη θέση μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Αυτή είναι η άποψη του Ισπανού τεχνικού και ο ενδοιασμός του να έχει και Μακούν και Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα ναι μεν γίνεται πιο επιθετική, αλλά από την άλλη πιστεύει ότι ανασταλτικά θα… χάνει. Θα τα… ζυγίσει και θα αποφασίσει, αλλά ο Ζαν Μακούν είναι το μεγάλο φαβορί για το ΟΑΚΑ.

*** Δεν μου κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά βρίσκουν τον δρόμο για το γήπεδο. Δεν ήξεραν πού πέφτει το ΟΑΚΑ, αλλά το Σάββατο όλοι θα μάθουν πώς θα πάνε. Έτσι είναι, έρχεται ο Ολυμπιακός και τα προβλήματά τους τα ξεχνάνε. Τα αφήνουν όλα στην άκρη μπροστά στον κοινό εχθρό τους. Γι’ αυτό οι Πειραιώτες θα πρέπει να τους αναγκάσουν να τα θυμηθούν και μάλιστα να τους διογκώσουν τα προβλήματα το Σάββατο το βράδυ. Ζουν και αναπνέουν για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό και μαζεύονται στο ΟΑΚΑ. Όσοι μαζευτούν, δηλαδή, γιατί μην έχετε την αίσθηση ότι θα είναι και γεμάτο. Αν πάνε 30.000 στο γήπεδο θα είναι θαύμα.
 
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons